Az északnyugati szél azonban megerősödik, a hegyekben viharossá fokozódik, éjjel pedig -6 fokra is lehűlhet a hőmérséklet. Szerdán már hidegebb várható nappal is.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint december 27-én, kedden északnyugat felől gyors ütemben felszakadozik, csökken a felhőzet, de a déli megyékben felhős marad az ég. Másutt napos, gomolyfelhős idő lesz a jellemző, északkeleten futó záporok előfordulhatnak. Késő délután nyugat felől fátyolfelhőzet érkezik. Az északnyugati szél többfelé megerősödik, a hegyekben viharossá fokozódik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 6, 11 fok között valószínű. Késő estére többnyire -2 és +6 fok közé hűl le a levegő.

Néhol napos, néhol felhős lesz a kedd, 11 fok is lehet napközben

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

Az éjjel során a korábban érkezett fátyolfelhőzet hajnalban levonul, az ország legnagyobb részén kiderül az ég, de a DNy-i harmadban továbbra is erősen felhős vagy borult idő várható. Csapadék nem valószínű. A légmozgás mindenütt mérséklődik. Szerda reggelre általában -6 és 0 fok közé hűl le a levegő. Fagypont felett inkább csak a felhős délnyugati harmadban maradhat a hőmérséklet.

December 28-án, szerdán az előrejelzés szerint hazánk nagy részén hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, de egy melegfront vastagodó, majd vékonyodó magasszintű felhőzete vonulhat át felettünk. Csapadék nem valószínű. A déli szél az Észak-Dunántúlon helyenként megélénkül. A csúcshőmérséklet 2 és 8 fok között várható.

Forrás: met.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.