A kormány szerint havonta 180 ezer forint kedvezményt kap minden család az energiatámogatáson keresztül. De ez csak a kormány furcsa matekjával hozható ki a 24.hu számításai szerint. A lap ismertette, hogy augusztus végén és szeptember elején mindössze három hétig volt olyan magasságban – köbméterenként ezer forint felett – a gáz tőzsdei ára, mint amire az Orbán-kormány hivatkozik a rezsimegtakarítás kalkulációjában.

Itt a megfejtés Orbán durva matematikai mutatványára, amely szerint havonta 180 ezer forint kedvezményt kap minden család

Orbán Viktor a december 21-i kormányinfón elismételte: havonta 180 ezer forint kedvezményt kap minden család az energiatámogatáson keresztül, ez 450 euró, a legnagyobb támogatás az unió országai között.

A miniszterelnök hozzátette, nem ismer még egy olyan országot, amely az energiaár-támogatáson keresztül minden családnak ekkora megtakarítást biztosítana. Nem először állt elő ezzel a számmal, július óta mantrázzák a kormányzati szereplők a rezsitámogatás rendkívüli eredményét. 

A 24.hu nézte meg,

milyen matematikai mutatványokkal lehetséges ez?

A nyári csúcs közelében határozta meg a piaci árat a kormány

A lap emlékeztet, bár a kormány folyamatosan 181 ezer forintos havi kedvezményről kommunikál, a gázár időközben megawattóránként 250 eurós mértékben ingadozik. A gázár a háború előtt a TTF gáztőzsdén megawattóránként 20–40 euró volt, majd az orosz támadás után 130 euró közelébe ugrott, nyáron 347 eurós csúcsra tört, majd mostanra 95–96 euróra mérséklődött. A 24.hu arra jutott, hogy

a kormány az ingadozások ellenére 231,8 eurós megawattórás (köbméterenként 2,55 eurós) gázárat veszi alapul, amikor a rezsitámogatás mértékét kiszámolja.

A lap szerint a háztartásoknál az átlagfogyasztásra vetítve 45 858 forint lehet a megtakarítás a kormány által közölt piaci áramárhoz képest is, a gáznál pedig 90 331, azaz összesen 136 189 forint. Ami még a legmagasabb, nyári árszintnél is jóval karcsúbb, mint az Orbán által hangsúlyozottan minden családra értendő havi 180 ezer forint, teszik hozzá.

Forrás: 24.hu, rtl.hu

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Minden csak hozzáállás kérdése. Viktorunk így áll hozzá.
A csorda pedig éljenezhet, hogy milyen adakozó a Gazdija.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
namihami
Minden csak hozzáállás kérdése. Viktorunk így áll hozzá.
A csorda pedig éljenezhet, hogy milyen adakozó a Gazdija.
colibri
Orbán csak hazudni képes. Aki még mindig hisz neki, az meg is érdemli.
Pálinkás Pál
jelentkezzen aki ismer olyan cigányt ,aki nem hazudik...!..akkor min csodálkoztok?..
Nessy
Aki eztet elhiszi, szamarabb a lónál! A számtan nem erős oldala kormányunknak! Náluk egy eredmény létezik! "Annyi, amennyit Orbán és kormány mond"!
Stefan60
Ha majd ténylegesen ismerjük, hogy milyen időszakra, és mennyiért szerződött le a "kormány", akkor tudjuk meg az arányokat a bekerülési költségekről. Nem véletlenül titkosítottak, ne derüljön ki a hazugságuk.
gina
Sz@r cigány honnan tudna már számolni?? Csak akkor stimmelnek a számok ha a nép pénzéböl lop,,,
justhpeter
@Pálinkás Pál: Ez önmagában durva általánosítás, ami nem vezet sehova sem.
justhpeter
@gina: Szar cigány nincs, csak szar miniszterelnök és szar politikusok. Ezt viszont mi választók döntöttül el, mikor elfogadtuk, hogy olyanok hírdessék az igét, akik ragozni sem tudják, továbbá elfogadtuk, hogy az iskolából mindenféle élet-és munkatapasztalat nélkülnélkül beülhessenek a parlamentbe. Csendesen mondom, a mi "szarunkat" nekünk kell eltakarítani, már idáig is sokba került ez az ügy.
Törölt Nick
Én nem látok a számláimon ekkora összeget, pedig mindegyiken rajta van, hogy állam bácsi jóvoltábból mennyivel fizetek kevesebbet. Meg sem közelíti a 180 ezret. Ráadásul az elmúúúttt 12 évben 11 évig drágábban adták nekünk a gázt, mint a világpiaci ára, mégis rezsicsökkentésnek hazudták.
colibri
@sgl: 13:52 Nagyon jó a közmondás, aki hazudik az lop is! Lop, csal, hazudik = ez a mondás is hatványozottan igaz az ország dagadt g..igányára. Egyik jellemvonása sem felejthető, bár a cikk az átverésről, az hazudásáról szól.
Toller Béla
Ez most a legostobább becsületesparaszti arca, amit tud, vagy készült valami mással is ? Nem ? Kérjük a következőt ...
vacsi
Ne erőlködjetek, jól számolta ki! Én még a legelején utánaszámoltam ennek is, mint mindennek.
verőce21
Orbánék valamit már megint jól csinálnak, ha lipsik sorban kúsznak elő a féreglyukaikból.
Terminátor
M and M is kapja a támogatást Lecsúton?
És a többi milliomos is?
Gazdag országunk van!
balos
@verőce21: Anyádat ne sorold közénk,hisz élve szült te turulbaszónyilasgecifelszopó!
verőce21
Inkább az Orbáni "nyomor", mint a ballib jómód...!
verőce21
@m73: egyszerű vagy, mint egy faék...!
ómió
Na, de efftársak! Akkor, most mindenütt már kvázi "ingyen mérik" a gázt és csak nálunk "horribile" az ára, vagy má' itt is "ingyen van", tehát a "Zorbán" nem támogathatja!? "Edöntöttétek má'"?!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.