A Kínából a karácsonyi ünnepekre Olaszországba érkező utasok több mint fele pozitívnak bizonyult a Covid-teszten a Malpensa milánói repülőtéren.

 Repkednek a fertőzött kínaiak: Az utasok több mint fele pozitívnak bizonyult

A Kínából a karácsonyi ünnepekre Olaszországba érkező utasok több mint fele pozitívnak bizonyult a Covid-teszten a Malpensa milánói repülőtéren – jelentette be Guido Bertolaso lombardiai tartományi jóléti felelős szerdán. Az egészségügyi tárca a Kínából érkezők kötelező tesztelését mérlegeli.

Az illetékes példaként említette a Pekingből december 26-án kora este érkezett járatot, amelynek százhúsz utasából hatvankettőnek a tesztje lett pozitív.

A távol-keleti országból érkező turistákat december 24. óta tesztelik: elsősorban azokat, akik a Peking és Milánó közötti járatokkal érkeznek.

Az ellenőrzés egyelőre önkéntes, de "nagyon ajánlott". Az antigén teszt húsz euróba kerül, míg a molekuláris diagnosztikai teszt kilencvenbe.

Guido Bertolaso hangoztatta, hogy a költség ellenére az utasok nem vonták ki magukat a tesztelés alól. Megjegyezte, hogy az érkezők, beleértve a pozitívnak bizonyultakat, valamennyien tünetmentesek voltak.

Guido Bertolaso, aki korábban a polgári védelem vezetője volt, novembertől dolgozik Lombardia jóléti tanácsosaként. A tízmillió lakosú északnyugat-olaszországi tartomány az első volt Európában, ahol 2020 februárban a Sars-Cov-2 vírus jelenlétét azonosították.

Lombardia volt az első régió, melyben kezdetben egytucatnyi önkormányzatot karantén alá helyeztek, majd az egész régiót lezárták.

Guido Bertolaso hangoztatta, hogy a tesztek laboratóriumi vizsgálata csütörtökre készül el: az eredmény alapján tudják biztosan megmondani, hogy a Kínából érkezők az új koronavírus már ismert variánsait hordozzák, melyekkel szemben az eddigi vakcinák hatékonyan védenek, vagy "újabb ismeretlen mutációkkal állunk szemben".

Utóbbi esetében Bertolaso szerint az olasz egészségügyi tárca feladata lesz a megfelelő óvintézkedések bevezetése.

A római Spallanzani járványkórház közleményben sürgetett európai szintű intézkedéseket az új vírusvariánsok azonosítására és megfékezésére. A kórház megoldásként előzetes karantént szorgalmazott a Kínából érkező utasok számára.

Orazio Schillaci egészségügyi miniszter kiemelt figyelemmel követi a helyzetet – közölte a minisztérium.

A tárca hozzátette: mérlegelés alatt van a Kínából érkező összes utas kötelező tesztelésének újból bevezetése, amit a tárca az Európai Unió tagállamaival is egyeztetni kíván.

2020 óta több mint 25 millió olasz betegedett meg, és több mint 184 ezren meghaltak a betegségben és szövődményeiben.

A lakosság több mint 88 százaléka három adag vakcinát vett fel, több mint 38 százalék negyedik oltásban is részesült.

Forrás: MTI

57 hozzászólásarrow_drop_down_circle

division
@pacal: Nem te vagy az egyetlen, aki a long coviddal küzd. Te aludni nem tudsz, mások ízeket, szagokat nem éreznek, vannak akik a tájékozódási képességüket vesztették el, vagy súlyos szívizom gyulladást vészeltek át (már ha sikerült). Nagyon sok mindent okozott ez a szemét vírus, talán most már lecsengőben van az omikron óta (ami viszont bizonytalan, elhúzódó tüneteket volt képes okozni).
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
surdilloFUJT
Hátravinni őket és puff!!!A q.va kinaiak megint Európára,meg a Világra zúdítják az alig kihevert fertőzéseket!!!VISSZATOLONCOLNI ŐKET AMIVEL JÖTTEK,ÉS FIZESSÉK MEG!!!
Nyírfa
A kínaiak maradjanak otthon. Örüljenek, hogy a saját hazájukban szabadon mozoghatnak, ne hurcolják be megint a vírusaikat.
division
@Nyírfa: Covid, influenza, RSV, plusz a kormány által generált infláció. Szép kis négyes.
Nyírfa
@division: Nem is értem ezeket az embereket. Eddig lakattal zárták be őket, most meg mehet, ki merre lát.
Ilyen döbbenetes felelőtlenség ellen az emberiségnek meg kell védenie magát.
Nyírfa
@division: Nem szoktam ilyen írásokat elolvasni, a szóhasználatuk eleve jelzi, mire számíthat az ember. Nem csalódtam.
division
@Nyírfa: Én sem találkoztam már hónapok óta ilyen aljas cikkel, de most beküldte itt egy kolléga, aki még el is hiszi sajnos...
jáger laszló
Iobb félni,mint +ijedni!!??
Aki japán,kínai és sárga az mind fertőző!!!???
csak kérdezem?
barátilag
J.L.
Pálinkás Pál
fel kéne végre fogni hisztisek ,hogy koronavírus minden élő ember orrában van.. tehát vagy fej, vagy írás...ahogy a teszt megrendelője akarja...ja..zárojelben a " halálos " vírusról...véletlenszerűen tesztelt 62 " fertőzőtt " közül mind tünetmentes...ez hogy lehet ..?...talán nem is olyan veszélyes..??...
Pálinkás Pál
@division: látod nyomi...mondtam neked,összedőlt a covidhiszti...most már csak a büntetés hiányzik ...én személy szerint a tarkónlövést javasolnám a covid oltást eröltető híveknek...
division
@Pálinkás Pál: A hozzád hasonló cikkbeküldőket (de főleg akik ilyeneket megírnak) kellene tarkón lőni. Lesznek itt még komoly gondok, ha összefog ez a három vírus.
Pálinkás Pál
@division: már csak röhögök rajtatok,és élvezem hogy míg mi élünk,ti zabszemmel a seggetekben rettegtek...
kereső
Kina másodszor engedi rá az emberirtó virust a világra, és főleg Európára. Bizonyára van még raktáron a mao könnyéből- bár x@rt sem ért(ér). Európa kormányainak ezt meg kellene akadályozni- szigorúan korlátozni a Kinából érkezőket- karantén, vagy megtiltani a beutazást. Főleg azért, mert a kinai hatóságok már nem is közlik, hogy mennyien fertózódtek/fertózódnek meg- de nagyságrend napi millió fő. Kiváncsi vagyok, hogy a WHO részére szolgáltatnak-e adatokat.
division
@Pálinkás Pál: Már jó ideje nem így élünk, és ennek meg is lesz a következménye. Ne gondold, hogy te halhatatlan vagy. Jelenleg két kórházban is újra pozitívak a covid tesztek a környékünkön, már látogatni sem lehet. Ne menj már át újra önjelölt virológusba, mert nem áll jól továbbra sem neked.
Pálinkás Pál
@division: nem vagyok halhatatlan, de mivel kétszer átfutott rajtam ez a nátha, egyszer igazoltan, max az orrom fújtam két-három napig,..így továbbra is fenntartom hogy ez az egész egy megrendezett zsidóhiszti...csak azzal hogy nátha, nem tudták volna a sok marhát az oltásra rávenni,azt oda lett volna a vakcina biznisz...ezzel semmi bajom,ha van barom aki beveszi, de aki zsarolt ,vagy horribilis pénzt kaszált,...annak hullaházban a helye...
division
@Pálinkás Pál: Igazoltan? De hiszen te nem hiszel a PCR tesztben, nem is csináltattál soha, ellenben én mindkét esetben elvégeztettem amikor nejem annyira beteg volt, és egyszer sem lettem pozitív, egyedül az omikronnál idén februárban. Az oltásoknak köszönhetően csillapodott amúgy le ez az egész, de nem akarok megint erről vitázni.
Pálinkás Pál
@division: akkor úgy mondom hogy megértsd,,..a ti tesztetek szerint igazoltan...így megfelel..?...és mama miatt a háziorvos tesztelt..még annyira sem krehácsoltam,mint egy meghülésnél...éppen ezért mondom, ez egy kamu, náthára alapozva találták ki okos emberek hülyéknek...és mivel ellenőrizni nem tudod, olyan mint a hit...
pacal
A világ megőrült.
Amikor a legnagyobb a fertőzések száma Kínában, akkor fogadnak be kínai turistákat az egész világon...
Mi a fack folyik itt?!
Macskaszem
@Shikari: Húgyagyú, néhány hónapja még a vakcina mellett kampányoltál.
division
@Pálinkás Pál: Túl van tárgyalva részemről, nem akarok megint acsarkodni. Legyen nátha szerinted, amibe belehaltak millióan, vagy éppen tönkretette végleg a szaglásukat, ízlelésüket, stb. Nincs jelentősége, majd jön megint aminek jönnie kell.
Pálinkás Pál
@division: milliók...?...1 ezreléke sem covidban halt meg az oda írtaknak...ez egy nagy kamu...nem találkoztam még olyan " covidon " átesettel, akinek bármi maradandó károsodást okozott volna.../ nem vitázok én sem../
division
@Shikari: Igaz, nem nekem írtad, de hol is derült ki amiről itt hablatyolsz? Valamelyik konteós szervezetnél? Már virológus is vagy, nem csak tanár? Nekem két rokonom is immunológus, virológus, nagy eséllyel ők jobban értenek ehhez.
division
@Pálinkás Pál: Azért sem érdemes ebbe megint belefolynunk, mert sosem lenne vége, és megint csak menne egy adok-kapok. Ettől függetlenül nincs igazad, mert nagyon sok embernél maradandó tüneteket okozott.
Pálinkás Pál
@division: a gyenge, beteges,lepukkadt szervezetben, de abban bármi...
Namely
Micsoda rasszista cikk. Hát én tanítsam a propelleres firkászokat, hogy néz ki egy polkorrekt cím?
"Üdvözöljük az idelátogató, csodálatos embereket, akik mind makk egészségesek, csak a rasszista nácik bélyegzik meg embertársaikat aljas gyanúsítgatással. Minden ember egyedi. Minden ember szép. Mind egyenértékűek vagyunk. A betegségeket a nácik terjesztik."
Nessy
@Pálinkás Pál: A gyerekek szervezete nem "gyenge, beteges, lepukkadt" és oltás nélkül gyakori volt a szívizom gyulladás, ami nem éppen tesz jót később sem a szív működésnek!
Eladott Ország
Eladták az összes vakcinát Magyarországnak, + a horkolásgátlókat. Valahogy első ránézésre ez nem tűnik annyira jó forgatókönyvnek azok után, hogy közel három éve sikerült egy durva világjárványt összehozniuk ugyanígy. Akik kínai vakcinát kaptak, azok már sajnos tényleg nincsenek veszélyben. Az Orbán által sztárolt kínai vakcina ezek szerin nem működik, csak nekünk adták el méregdrágán a NER f*szszopók nyerészkedtek rajtuk, lopták a pénzünket. A kínai lufi most pukkant ki. 50 százalék a hatékonysága a Sinopharmnak, nem csoda, hogy sok áldozat van! 50%-os hatékonyságot pont el lehet érni vakcina nélkül is. (Vagy elkapod, vagy nem...)
Pálinkás Pál
@Nessy: no..akkor gyorsan nézz utána...oltással volt az a szívizom gyulladás...érdekes módon,oltás után jött elő azoknál,akiknek addig kutya baja nem volt...de mint mondtam,jogában áll mindenkinek hülyének lenni...azok érdemelnek kötelet, akik zsarolással,fenyegetéssel tették " kötelezőve "...
pacal
@Pálinkás Pál: Te jó csávó vagy, amíg elő nem kerül a pandémia. Akkor valami érthetetlen okból megzavarodsz.
Pálinkás Pál
@pacal: nem a " pandémiától " hanem a sok 1ügyütől, aki megette...
division
@Pálinkás Pál: Történetesen sok olyan embert ismerek, akiknek semmi bajuk nem volt a covid előtt, szóval nem állja meg a helyét amiket írsz, nagy kár, hogy a konteósok úgy szippantok be téged is, mint Esztert a Barátok közt - ben a szektások:-)
pacal
@Pálinkás Pál: Ez nem sima influenza.
Egész családok haltak meg és velük egy egész vérvonal halt ki.
Nem kéne ezt félvárról venni.
Láttál már te olyan videófelvételeket, ami annyi szenvedést mutatott, mint a padémiában szenvedő emberek és a pandémia miatt szenvedő orvosok, nővérek, akik a saját életük kockáztatásával mentettek embereket?
Ezt nem gondolhatod komolyan!

Aránytévesztésben vagy.
Ez nem vád, csak figyelemfelkeltés.
division
@Shikari: Nem írtam semmi sértőt neked, csak az igazat. Ha nem értesz valamihez, mert egyrészt életedben nem tanultad, nem ezzel foglalkoztál, akkor nem kell kétségbe vonni azok véleményét, akik többek között erre tették fel az életüket. Én sem mondom meg az autószerelőnek, hogy mit cseréljen ki, ha netalán nem indul el a kocsim.
magyar1
Valahol olvastam, hogy az antigén tesztjeik pozitívak. De az antigén tesztnek pozitívnak kell lenni ha valaki beoltatta magát vagy átesett a fertőzésen, merthogy az antigén ezekre alakul kil
division
@pacal: Hiába minden, hidd el, én már komoly csatákat vívtam Pali barátommal, sajnos nagyon durvákat is, de nincs értelme már az egésznek. Mindig lesznek olyan emberek, akik nem értik az oltás vagy a maszk lényegét, főleg azt, hogy ezekkel nem kizárólag magunkat védjük, hanem másokat is.
Pálinkás Pál
@pacal: miután anyám is, az asszony én is átestem rajta, kis köhögéssel, tudom milyen...ja..a covid halottak átlag életkora 76 év...pont mint egyébként...
Pálinkás Pál
@division: ez csak duma...mondtam...ha nem cseszegetitek az embereket,felőlem szkafanderban is járhattok...
pacal
@division: www.youtube.com/watch?v=8f8wAXDZ9D0

Bocsi, de ezt éreztem idevalóinak.

@Pálinkás Pál: A tengernyi halált, és a tengernyi halál miatti szenvedést a családoknak teszik semmisé a hozzászólásaid.
Legalább a tiszteletet add meg a halottak miatt!

Utána ezerrel összeeskövéselméletezhetsz, de a halottaknak add meg a tiszteletet. Kérlek!
pacal
Hű, de kurva jó ez a klip. Végtelenítve ezt hallgatom.

www.youtube.com/watch?v=8f8wAXDZ9D0

Az angolok valamit tudnak, amit mások nem.
Kell Anglia az EU-nak.
Megbánták, visszajönnének, fogadjuk vissza őket !!!
Ráadásul MI6 - ezt csak ők tudják!

Tartsunk népszavazást az EU-ban, hogy visszafogadjuk őket - AKAROM !!!
pacal
@Pálinkás Pál: Én nem haltam meg, de azóta is szenvedek a kialvatlanság miatt - és ezt a járvány okozta és nem az oltás!
Ebbe fogok belehalni, a kialvatlanságba - hogy nem regenerálódik az agyam, a szervezetem - és ezt oltás előtt szereztem be!
Te megúsztad? Ez jó! Szerencséd volt. De több ezer család nem úszta meg! Egész családok haltak ki, gyermekestül, vagy a gyermekeiket hátrahagyva, árván kiszolgáltatva idegeneknek.
division
@Shikari: Annyiban vagyok szakavatottabb, hogy én hiteles forrásból tudtam eddig is tájékozódni, azt már gondolom tudod kiktől. Hitelesek ezáltal azok a forrásaim is, hogy milyen utóhatásokat okozott sok embernél a covid. Oké, a hablaty tényleg nem volt ide való.
division
@pacal: Nem te vagy az egyetlen, aki a long coviddal küzd. Te aludni nem tudsz, mások ízeket, szagokat nem éreznek, vannak akik a tájékozódási képességüket vesztették el, vagy súlyos szívizom gyulladást vészeltek át (már ha sikerült). Nagyon sok mindent okozott ez a szemét vírus, talán most már lecsengőben van az omikron óta (ami viszont bizonytalan, elhúzódó tüneteket volt képes okozni).
Clavigo
@Shikari: Inkább kussolj,,te muzsik. Figyeljél ( ne a száddal ) halgassál arra,,aki jobban ért ehhez Nálad... Csitora van muszka.!!
pacal
@division: Lassan két éve folyamatosan. Ebbe fogok beledögleni!
Nem akarok így meghalni.
Valami nagyobbnak a részese szeretnék lenni - ölve vagy halva.
division
@Shikari: A tüdőembólia is lehet a covid következménye, sőt...Komolyan kell venni a vírusokat.
Pálinkás Pál
@pacal: ez csak duma, bebeszéled magadnak...de a te dolgod, mint mondtam, azokat kötném fel,akik erőszakosan akarták ,akarják terjeszteni az oltást,meg a hisztit...mellesleg,..sokkal több ember hal éhen naponta,mint az állítólagos covidtól...azokért nem láttalak aggódni...sőt a politikusokat, meg a gazdagokat sem...persze az éhezést megszüntetni pénzbe kerülne,nem is kevésbe, a kamu kovid vakcina meg horribilis profitot termel...hát tömören ennyi...
pacal
@Pálinkás Pál: Ja, így már más: "akik erőszakosan akarták ,akarják terjeszteni az oltást" - ez minden országban alkotmányellenes.

Nekem most az a bajom a világgal, hogy a világ bénán nézi, hogy akkor rajzanak ki a kínai turisták, amikor Kínában a legnagyobb mértékű járvány tombol. gyakorlatilag biológia fegyverek ezek az emberek (képesek más országok polgárait megbetegíteni, megölni, a gazdaságát tönkre tenni), és ez kimeríti a terrorizmus fogalmát.
De nem látom, hogy a világ nagyon izgulna emiatt...
Pálinkás Pál
@pacal: nos,pont ezért nagy kamu az egész...,mellesleg nálam kimeríti az " erőszakos terjesztés " fogalmát ,ha zsarolással, lásd Eü, fegyveres erők,...kényszerítik a dolgozókat a kamuvakcina felvételére...ugyanis, mint a helyzet jól mutatta, ugyanazok a beteg ,vagy beteg,öreg emberek hullottak oltással is, mint nélküle...sőt,arányában a legtöbb haláleset az agyonoltott országokban volt, ezek tények...
Nessy
@Shikari: "Vérhigítóval" is előfordul trombózis!
Nessy
@Shikari: Ha gyógyszeres kezelés közben alakul ki trombózis, vagy pl. szívinfarktus, súlyosabb következményekkel jár. Sajnos tudom. Életempárja is így hagyott itt.
A jobb esetben, ha az ember orra esik, vagy levágja a kisujja hegyét, kénytelen orvoshoz menni, mert csak neki van eszköze a vérzés elállításához. Egyébként meg az ember kék pettyes katica, mert bármilyen kis ütés, nyomás , és már szép nagy haematoma lesz a helyén. Úgy mellékesen pl. az Aszpirin protect szabadon kapható. Ami jó "vérhigító", ha valaki nem szalicil allergiás!
Nyírfa
Az a helyzet, hogy a covid óta nem vagyok a régi. Jó éve, hogy elkaptam, és, lehet, hogy hülyén jön ki, lévén a 70. évemben, de mintha a szervezetem elkezdett volna öregedni. A vészes hajhullásom megállt, sőt, gyakorlatilag már egyáltalán nem hullik , láthatóan erősödik is, de még így is csak a covid előtti mennyiség fele lehet.
Ami azonban ennél sokkal komolyabb, hogy a szívem sokszor erőlködik, és hamar elfáradok, nekem, a nagy gyaloglónak , fájnak a lábaim. Ez annyira idegen tőlem, annyira feltűnő, hogy nem tudom másra fogni.
Amúgy a közérzetem nem rossz, csak ez a fáradtság, hogy levegő után kapkodok, ijesztő.
division
@Pálinkás Pál: Az, hogy az oltottak haltak meg többen, csak a konteósok "tényei". Nem akarok belemenni persze megint ebbe mint régen, de ez tény. Az emberek mindig félnek az újtól, mert nem ismerik, vagy éppen hallotta a szomszédjától, hogy az oltott ismerőse másnap meghalt.Az ilyenekből indulnak aztán ki a rémhírterjesztések. Az éhezés meg a covid viszont továbbra sem függnek össze egymással.
division
@Nyírfa: Sajnos simán lehet a covid hatása. Nagyon sok embernél okoz a mai napig különféle problémákat.
Pálinkás Pál
@division: nem is mondtam hogy összefügg..,csak sokkal többen halnak éhen,mint ahányan állítólag covidba...mégsem láttalak itt téged sem hőbörögni hogy állítsuk meg az éhezést...de mondtam,míg nem korlátoztok,leszarom ha naponta is oltatjátok magatok...és előveszel egy statit, és megnézed,mely országokban volt kiemelkedően magas a lakosságarányos halálozás...elárulom neked, az agyonoltott államokban...ez nem konteó, ellenőrizheted könnyen...és a halottak zöme továbbra is beteg öregember, akiknek bizony igen magas az oltottsága,...szerte a világon, ergo ,ez sem konteó,...csak nem jön jól a hisztitekhez...
Nyírfa
@division: Annak örülök, hogy a fiaimnál és az édesapjuknál nem jelentkezik semmilyen utóhatás. Igaz, mindhárman oltottak, aktív életet élnek, az exem ma is sportol, senki meg nem momdaná, hogy túl van a hetvenen. Nagyon fontos a mozgás, a megfelelő táplálkozás, úgyhogy , fáradtság ide, fáradtság oda, felveszem a kesztyűt! :)
division
@Pálinkás Pál: Sajnos nem tudok mit kezdeni az éhezéssel, a Föld eleve túl van már népesedve, és ez csak rosszabb lesz. Ami tőlem telik, azt megteszem minden évben főleg a gyerekek felé, bízom abban, hogy te is.
Pálinkás Pál
@division: helyes, csak jeleztem,sokkal nagyobb problémák vannak a covidnál, csak azokon nem lehet nyerészkedni..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.