43 alkalommal nyert díjat a Magyar Sajtófotó Pályázaton.

Negyvenkét éves korában elhunyt Móricz-Sabján Simon fotóriporter. A halálhírt a Világgazdaság tette közzé, ez a lap volt a legutolsó munkahelye.

Szörnyű gyász! Tragikusan fiatalon elhunyt a magyar fotóslegenda

Kocsi Ilona, a Magyar Újságírók Országos Szövetségének (MÚOSZ) elnöke átadja a MÚOSZ Nagydíját a legkiemelkedőbb teljesítményért Móricz-Sabján Simonnak, a Világgazdaság fotóriporterének a 40. Magyar Sajtófotó Pályázat díjainak átadásán, a 40. Magyar Sajtófotó Kiállítás megnyitóján a Magyar Nemzeti Múzeumban 2022. április 26-án. MTI/Kovács Attila

Móricz-Sabján Simon 1980-ban született Kiskunhalason. Fotóriporter, dokumentarista fotográfus. 2003-tól a lap bezárásáig a Népszabadság munkatársa, 2016 végétől a Manager Magazin és a Világgazdaság fotográfusa volt.

Napilapos munkája mellett sok időt szánt a személyes anyagai elkészítésére, elsősorban az emberre és környezetére koncentrálva, legyen szó akár egy társadalmi problémáról, akár hétköznapi történetekről – írt a munkásságáról a 24.hu.

A fotós összesen 43 alkalommal nyert díjat a Magyar Sajtófotó Pályázaton, 2022-ben pedig elnyerte a Capa-nagydíjat az Alföldről készített Árnyéksáv című sorozatával.

Forrás: 24.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.