Az olasz La Repubblica című lap élesen kritizálta az olasz miniszterelnököt, Giorgia Melonit és Orbán Viktort, amiért szándékosan akadályozzák a migrációval foglalkozó civil szervezetek munkáját – írja az Index.hu.

Orbán Viktort kritizálja egy olasz lap
Fotó: Orbán Viktor miniszterelnök évzáró nemzetközi sajtótájékoztatót tart a Kormányinfó keretében a Karmelita kolostorban 2022. december 21-én. MTI/Koszticsák Szilárd

Az eddiginél sokkal szigorúbb szabályozásokat vezet be a Földközi-tengeren a nemrég megválasztott Giorgia Meloni kormánya Olaszországban az illegális bevándorlás visszaszorítása érdekében.

A szabályokat az új, szigorú pontok miatt érdemes lesz megfogadni, ugyanis a kapitányok, akik szabályt szegnek, akár 50 ezer eurós bírságra is számíthatnak, amennyiben pedig ismételten szabályt szegnek, akár a jármű elkobzására is sor kerülhet.

A döntés nem aratott azonban osztatlan sikert, az olasz ellenzék és a migrációval foglalkozó civil szervezetek nagy része is ellenzi a kormány döntését, legutóbb pedig már az Olasz Püspöki Konferencia is bírálta Meloniék intézkedését.

Az olasz lap cikke azonban nemcsak az Orbán Viktorral jó partneri viszonyt ápoló Giorgia Melonit, hanem a magyar miniszterelnököt is bírálja.

A La Repubblica szerint

az olyan tekintélyelvű berendezkedésű országok, mint Magyarország és Olaszország, egyértelműen a civil szervezetek munkáját akadályozzák – köztük a migrációval foglalkozókét is.

A Mandiner az olasz lapra hivatkozva azt írta:

Ha a civil szervezetek nem megfelelőek, lenne alternatíva: egy második Mare Nostrum-hadművelet, a haditengerészet bevetésével a hajótöröttek megmentésére harmadik felek bevonása nélkül. De ez nem fog megvalósulni: ha az első célpontban a civil szervezetek állnak, a másodikban azok, akik a tengeren túl szeretnének menedéket keresni

További részletek itt olvashatóak.

Forrás: Index.hu

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

gina
Nem kritizálni kellene hanem örökre eltakaritani ezt a beteg állatot,,,amihez csak nyúl az sz@rrá ,mocsokká változik , mint saját maga
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
vacsi
Talán csak nem kérnek a migránsokból! Ahogy én sem! De akinek kellenek, fogadja be őket - de valamiért senki nem teszi...
balos
@Maccska: Hát ez nem újdonság pedofil csicska!Valami újat találj ki,hogy miért nem akarja a geci az Eurót!
NKF
A La Republica is bekaphatja! Miért nem kérdezték meg az európai polgárokat,hogy mennyire
akarják? a migránsokat
ómió
Ezt a La Republicat talán migráncsokkal kéne "működtetni"! Nem idegesítene senkit sokáig!
telegdilaci
@vacsi:Én sem akarok migránsokat az Országban,elég nekünk az Ukrán menekülteket ellátni akik a háború elől menekülnek,Szerintem akik Gumicsónakokkal menekülnek a Tengeren Olaszországba,azok nem menekültek,a jobb élet remnyében életüket kockáztatva indulnak útra! Olaszországnak is elég sok gondja van a saját lakosságát ellátni a migránsok csak Pup a hátukon!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.