Hétköznapi élelmiszerekkel is baj lehet. A burgonyában lévő legveszélyesebb méreg a szolanin, egy glikoalkaloid. A szolanin halálos adagja nagyjából 3-6 milligramm/testtömegkilogramm. Mivel a szolanin főként a felszín közelében koncentrálódik, a zöld héjú vagy kicsírázott gumókat a főzés előtt vastagon meg kell hámozni, és sok vízben kell főzni, hogy a mérgező anyag kioldódjon.

Forrás: origo.hu
Feltöltő: magyar1
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

magyar1
Érdemes lenne jobban ellenőrizni a krumplikat. Mostanában nagyon sok a zöld héj alatti.
ila51
Ezt az értelmesebbje régen tudja , miért éltünk idáig .
simmering73
Az a megdöbbentő, hogy a cikk írója csak most hallott először erről.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.