Kedden napközben a hőmérséklet 8 és 14 fok között alakulhat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint kedden délelőtt fokozatosan javulnak a látási viszonyok, és ugyan csökken a rétegfelhős, ködös területek nagysága, de az ország legnagyobb részén napközben erősen felhős vagy borult idő várható, csak kevés helyen süthet ki hosszabb időre a nap. Érdemi csapadék nem várható, legfeljebb szitálás, esetleg gyenge eső fordulhat elő. Az északnyugati szél többnyire mérsékelt marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 8 és 14 fok között alakul, de a tartóan borult tájakon néhány fokkal hidegebb lesz. Késő estére 2 és 8 fok közé csökken a hőmérséklet.

A fél országot belepi a köd, kevés helyen süthet ki a nap

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

A meteorológiai szolgálat a tartós és sűrű köd miatt Zala, Vas, Győr-Moson-Sopron, Veszprém, Komárom-Esztergom, Fejér, Pest (benne Budapesttel), Nógrád, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékre adott ki elsőfokú figyelmeztető előrejelzést.

Kedd estétől jellemzően erősen felhős vagy borult idő várható helyenként gyenge esővel. A légmozgás gyenge vagy mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +7 fok között valószínű.

Szerdán az előrejelzés szerint ugyancsak köddel indul a nap, ám a ködös területek zsugorodnak. Rétegfelhős, párás és fátyolfelhős, napos területek is várhatók. Késő délutántól melegfront vastagodó felhőzete húzódhat ránk északnyugat felől. Helyenként előfordulhat szitálás, néhol eső is. Az északnyugati, majd a délnyugati, déli szél időnként megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 7 és 12 fok között alakul, a borult, szélvédett részeken hidegebb lesz.

Szerdára a tartós és sűrű köd miatt a meteorológiai szolgálat Nógrád, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékre adott ki elsőfokú figyelmeztető előrejelzést.

Forrás: met.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.