A temetési szertartást Benedek pápa utódja, Ferenc pápa vezeti, amire még nem volt példa a katolikus egyház kétezer éves történetében.

Novák Katalin köztársasági elnök csütörtök reggel Vatikánvárosba utazik, hogy lerója kegyeletét XVI. Benedek nyugalmazott pápa gyászmiséjén – tájékoztatta az MTI-t a Sándor-palota Kommunikációs Igazgatósága.

Novák Katalin és Semjén Zsolt is részt vesz XVI. Benedek pápa gyászmiséjén

Fotó, címlapkép: MTI/Sándor palota

A 95 éves korában elhunyt emeritus pápát a Szent Péter-bazilika kriptájában helyezik örök nyugalomra, előtte gyászmise lesz.

A magyar delegáció tagja Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes is – közölte a Sándor-palota.

A 24.hu cikke szerint a Vatikán korábban azt közölte, hogy XVI. Benedek pápa temetésére csak két ország – szülőhazája, Németország és Olaszország – hivatalos küldöttsége kapott csak formális meghívást, mivel az emeritus pápa nem volt már államfő. A spanyol királyi ház azt közölte, hogy János Károly volt uralkodó felesége, Görögországi Zsófia királyné is jelen lesz a temetésen, mint ahogy Andrzej Duda lengyel államfő is ott lesz. 

A cikk szerint a temetési szertartást XVI. Benedek utódja, Ferenc pápa fogja vezetni, ilyenre még nem volt példa a katolikus eyház kétezer éves történetében. Az ünnepélyes, de szerény szertartás csütörtökön reggel 9:30-kor kezdődik a vatikáni Szent Péter téren.

A 95 éves korában elhunyt néhai pápa holttestét hétfő hajnalban szállították át a katolikus egyház központjának számító Szent Péter-bazilikába. XVI. Benedek pápa december 31-én, 9 óra 34 perckor hunyt el a Mater Ecclesiae-kolostorban. Testét abban a pápai sírhelyben helyezik örök nyugalomra, ahol korábban XXIII. János pápa, valamint 2005 és 2011 között II. János Pál pápa nyugodott. Utóbbi hamvait szentté avatása után a Szent Péter bazilikába helyezték át, Michelangelo Pietájának közelébe – olvasható a cikkben.

Forrás: mti.hu, 24.hu

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Remélhetőleg külön-kölön repülőgéppel utaznak!!! Így nagyobb a felhajtás!!!??
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.