Hosszú távra szóló segítségnyújtást ígért az ukrán elnöknek kedden a brit kormányfő.

Tovább ömlik az nyugati fegyver Ukrajnába: A brit segítség célja annak biztosítása, hogy Ukrajna győzelmet arasson

A Downing Street beszámolója szerint Rishi Sunak telefonon beszélt Volodimir Zelenszkijjel, akit biztosított arról, hogy Ukrajna hosszú távon is számíthat Nagy-Britannia támogatására.

Sunak a londoni miniszterelnöki hivatal szóvivője szerint a brit segítségnyújtás egyik legutóbbi példájaként említette, hogy Nagy-Britannia ezernél több légvédelmi rakétát adott át az ukrán fegyveres erőknek.

A brit miniszterelnök elmondta Zelenszkijnek azt is, hogy már folyik a munka a következő hetekben és hónapokban szállítandó további eszközök átadásának előkészítésére.

Sunak úgy fogalmazott:

a brit segítség célja annak biztosítása, hogy Ukrajna győzelmet arasson a hadszíntéren.

A brit kormányfő hozzátette: Nagy-Britannia és a Közös Expedíciós Haderő (JEF) nevű védelmi együttműködési szervezet többi tagországa szorosan összehangolja munkáját az Ukrajna által kért alapvető fontosságú felszerelések szállítása érdekében.

A JEF-kezdeményezésnek Nagy-Britannia mellett Dánia, Finnország, Észtország, Lettország, Litvánia, Izland, Hollandia, Svédország és Norvégia a tagja.

Sunak november második felében Kijevben járt, ahol találkozott Zelenszkijjel és bejelentette, hogy Nagy-Britannia 50 millió font (csaknem 23 milliárd forint) értékben légvédelmi eszközöket szállít Ukrajnának.

A Downing Street akkori ismertetése szerint a jelentős légvédelmi fegyvercsomag célja az ukrán civil lakosság, valamint a kritikus fontosságú országos infrastrukturális hálózat megvédése az intenzív orosz légicsapásoktól.

London a program keretében 125 légvédelmi löveget ad Ukrajnának, valamint olyan technológiákat, amelyeket az Irán által Oroszországnak szállított drónok ellen lehet bevetni. E technológiák között szerepel többtucatnyi radar és a drónok elleni elektronikus hadviselésre használható eszköz.

A londoni miniszterelnöki hivatal adatai szerint Nagy-Britannia 2022-ben 2,3 milliárd font (csaknem 1050 milliárd forint) értékben nyújtott katonai támogatást Ukrajnának, és ezzel az ukrán fegyveres erők második legnagyobb katonai támogatója az Egyesült Államok után.

Forrás: MTI

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jáger laszló
Akkor induljunk az origóból
Ki kezdte Ukrajnában a nyelvtörvény változtatással a nemzetiségek LNI harcot??
Ez a harc elsősorban az orosz anyanyelvű lakosság LN irányult amit az oroszok nem hagytak szó nélkül
Próbálták az orosz nyelvű lakosság érdekeit +védeni!!
És ez még a Juscsenko érában kezdődött...
hát így kezdődött,majd folytatódott!!!
Ne keverjük az okot az okozattal
csak ennyi
barátilag
J.L.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
jáger laszló
Tovább tart a fegyverrel a békéért 1 éve tartó misszió Ukrajnában
Eredmény
Több mint 100 ezer halott és még nincs vége!!!
De lassan a hosszabbítás következik,majd jöhet az eredményhirdetés...
csak ennyi
barátilag
J.L.
Dr. Proktor
@jáger laszló: Ki is kezdete? Ukrajna nem fürdőskurva, hogy azonnal hanyatt vágja magát ahogy felgerjedve közeledik felé a ruszki medve.
Barátilag...
jáger laszló
Akkor induljunk az origóból
Ki kezdte Ukrajnában a nyelvtörvény változtatással a nemzetiségek LNI harcot??
Ez a harc elsősorban az orosz anyanyelvű lakosság LN irányult amit az oroszok nem hagytak szó nélkül
Próbálták az orosz nyelvű lakosság érdekeit +védeni!!
És ez még a Juscsenko érában kezdődött...
hát így kezdődött,majd folytatódott!!!
Ne keverjük az okot az okozattal
csak ennyi
barátilag
J.L.
ómió
Kell is, hogy legyen miért rommá lőni!
SÍva
A rengeteg felhalmozott fegyvert valahol el kell sütni, hogy jó pénzt hozzon a fegyvergyáraknak no meg az újjáépítéshez is el kell adósítani megfelelően a lakosságot és az országot, hogy a bankárok jól éljenek! Addig rángatták a medve bajszát amíg odacsapott! Nem segített a nyikhaj az ország élén sem! Csak azt nem értem, hogy ha Cseh és Szlovákia szétválhatott akkor azok az emberek akik demokratikusan megszavazták, hogy nem akarnak Ukrajnához tartozni miért jártak el jogtalanul? (De még is értem, gondolom ott is már nyugati pénzemberek kezében vannak a termőföldek)
Dr. Proktor
@jáger laszló:Nálunk kinyomtatják a választási szavazólapokat a nemzetiségi nyelveken?
icegygenabro
@jáger laszló: Jajj te kis okos! Amikor a szlovákoknál csak egy állampolgárság lehetett és a magyarokat megfosztották tőle, ugyan miért nem rohantuk le a tótokat??
icegygenabro
@barátilag jáger laszló: És a Krím annektálásának mi köze a Donbaszi oroszokhoz? He???
Dr. Proktor
@icegygenabro: Van egy nyilatkozat az ungvári egyetem docensétől a neten, már sokszor idehoztam de már unom keresni, hogy nem volt szinte semmi baj azzal az ominózus nyelvtörvénnyel, csak a politika szeret mindent habosítani...
jáger laszló
Szerényen +jegyzem
Az élet nem csak a választásokról szól
Mindenkinek jogában áll saját anyanyelvén beszélni,tanulni,intézni a minden napos dolgait
Ez állampolgári jog amely minden ott született embernek +adatott
Ha nem akkor nagy a baj a demokráciával,annak értelmezésével...
Remélem 1et értünk!!!??
csak ennyi
barátilag
J,L
icegygenabro
@jáger laszló: senki sem vette el az anyanyelvéhez való jogát a magyartól ukrajnában. De látom nem olvastad el a cikket amit bemásoltam... Lelked rajta!
magyar1
@jáger laszló: Nem tartom azt rossznak, ha elmegyek egy másik országba és ott elvárják tőlem, hogy beszéljem a nyelvüket. De ha nem beszélem azért még ne nyírjanak ki, segítsenek talán hozzá.
Igazságos az lenne ha egy adott területen 70-80 / x nyelvű ember él az akkor tartozzon oda amely nyelvet beszéli, ebben igaza lehet Putyinnak.
Németh István
Okosak a brittek, Európát gyengíteni kell, minnél tovább tart a háború az a britteknek kifejezetten jó, gyengül az Eu gazdasága, a font erősödni fog!
Igaz azzal nem számolnak, hogy az orosz célpont "státuszuk" egyre növekvő! !gy is sok van a rovásukon, még az 1930-35-ös évekből, van mit törlesztenie Moszkvának! Kapnak dá-dát rendesen az biztosra vehető! De a többi aljas nemzet is akik az ukrán csőcseléket támogatják, már csak azért is mert az ukrán földterület lassan teljesen hasznavehetetlen földtömeggé fog válni! Aki jól járt és jár az egyedül azelenszkij és bandája >> a nép meg szenved! A valós helyzet>>vagy megy lüdözni az ukrán és az urán föld szülötte, légyen az bármily nemzetségű -ha eddig le nem lépett - vagy őt és a családját nyírják ki! Lehet választani!!!
Dr. Proktor
@KisTehen: Ezzel az erővel a Hírcsárdát is idehozhatnád autentikus forrásnak...
Szóval az origo jobban értesült a nyelvtörvényről mint az ungvári egyetem magyar tanszékének a docense!
(Ungvár, jobb ha tudod, odaát van, nem BaMeg vármegyében! )
Dr. Proktor
@jáger laszló: Vigyázz, nehogy Ausztria letámadja Magyarországot, mert osztrák származásúként nem szavazhatok négy évente német nyelven...
Dr. Proktor
@jáger laszló: Azt mondod, hogy Magyarországon én németül intézhetem a hivatali ügyeimet?
Tényleg ennyire naív lennél?
dr. prédikátor
CSAK HALKAN KÉRDEZEM:KINEK IS AZ ÉRDEKE A HÁBORÚ TOVÁBBI FOLYTATÁSA???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.