Napközben 7 és 12 fok közötti hőmérsékletre kell számítani, csütörtökön már egy kicsit melegebb lehet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint szerdán napközben csökken, zsugorodik a ködös, rétegfelhős tájak kiterjedése, egyre többfelé süthet ki legalább rövid időre a nap. Késő délutántól azonban északnyugat felől a kevésbé felhős tájakon is ismét megvastagszik a felhőzet. A köddel, rétegfelhőzettel borított vidékeken szitálás előfordulhat. A délnyugatira, délire forduló szelet napközben még inkább csak az Alpokalján és a Kisalföldön kísérhetik élénk lökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 7 és 12 fok között alakul, de a tartósan borult tájakon néhány fokkal hidegebb, a Dunántúlon helyenként ennél melegebb is lehet. Késő estére 3 és 9 fok közé hűl le a levegő.

Az ország nagy részén köddel indul a szerda

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

A meteorológiai szolgálat a tartós és sűrű köd miatt Baranya, Somogy, Zala, Vas, Veszprém, Fejér, Komárom-Esztergom, illetve Csongrád-Csanád, Jász-Nagykun-Szolnok, Heves, Nógrád, Békés, Hajdú-Bihar és Borsod-Abaúj-Zemplén megyékre adott ki elsőfokú figyelmeztető előrejelzést.

Szerda éjjel északnyugat felől mindenütt megnövekszik a felhőzet. Előbb az északi megyékben, majd az éjszaka második felében már délebbre is elszórtan előfordulhat kisebb eső. A kevésbé szeles délnyugati határvidéken köd képződik. A délnyugati szelet egyre nagyobb területen kísérik élénk, néhol erős lökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 8 fok között valószínű.

Csütörtökön nagyrészt közepesen vagy erősen felhős lesz az ég, majd késő délutántól határozottan csökkenni kezd a felhőzet. Szórványosan előfordulhat szitálás, illetve kisebb eső, zápor. A délnyugati, majd nyugatira forduló szél többfelé megerősödik, egy-egy viharos széllökésre is számítani lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 8 és 15 fok között valószínű.

Forrás: met.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.