Magyarország 4,25 milliárd dollár értékben bocsátott ki 5, 10 és 30 éves futamidejű devizakötvényeket január 4-én – közölte az Államadósság Kezelő Központ csütörtökön a honlapján.

Milyen válság? Magyarország 4,25 milliárd dollár értékben bocsátott ki devizakötvényeket

Fotó: Pixabay

A befolyó összeget általános finanszírozási célokra, és részben a jelenleg zajló, 2023. január 4-én meghirdetett, 2023-ban és 2024-ben lejáró dollár kötvényekre vonatkozó visszavásárlási tender elszámolására fogják felhasználni – írták a közleményben.

A kötvények iránt háromszoros volt a befektetői érdeklődés.

Ismertetik, hogy az 5 éves futamidejű, 2028. május 22-én lejáró, 1,5 milliárd dollár összegű kötvény évi 6,125 százalékos fix kamatot fizet, hozama 6,273 százalék. Ez 2,40 százalékos hozamfelárat jelent a hasonló lejáratú amerikai államkötvényhez képest.

A 10 éves futamidejű, 2032. szeptember 22-én lejáró, 1,5 milliárd dollár összegű kötvény évi 6,25 százalék fix kamatot és 6,509 százalék hozamot fizet. A hozamfelár 2,80 százalék.

A 30 éves futamidejű, 2052. szeptember 25-én lejáró, 1,25 milliárd dollár értékű kötvényt évi 6,75 százalékos fix kamattal és 7,098 százalék hozammal bocsátották ki. Hozamfelára 3,25 százalék.

Forrás: mti.hu

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
harminc év alatt még az unokáink ezeket fogják fizetni, miközben ez a pénz is eltűnik az "üvegzsebekbe",és magán vagyonná alakul! Kéretik nem ostobának nézni az embereket!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nessy
harminc év alatt még az unokáink ezeket fogják fizetni, miközben ez a pénz is eltűnik az "üvegzsebekbe",és magán vagyonná alakul! Kéretik nem ostobának nézni az embereket!
telegdilaci
@sgl:Most kellene Kósának és a Házmesternek felböfögni hogy államcsőd közeli helyzetben az Ország amit a 2010-es kormányváltá után büfögött fel a két Húgyagyú Kretén akik miatt azonnal 265-ft-os Euróról 300 ft fölé ugrott az átváltási árfolyam el lehetetlenitettek több százezer családot akik a már többszörösére emelkedett törlesztő részletet képtelenek voltak tovább fizetni,szép példája ahogy családok elvesztették az Otthonaikat,közben a Végrehajtók jót nyerészkedtek az elárverezett lakásokon fillérekért felvásárolták és közben milliárdosok lettek a végrehajtó kamara elnöke aki már egy ideje börtönben van korrupció gyanúja miatt több lakást is megvett saját magának!
Jozefina
Kontroll nélkül eladják az országot!!! Ezekt a kötvényeket elég jó kamattal együtt vissza is kell majd váltani a lejárati idővel, mint ahogyan e bevételből is korábbi kötelezettségeket finanszíroznak!!! Egy játékasztal az egész ország Orbán számára!!! A sakktáblán a paraszt mindig veszít??!!
jáger laszló
A butáéknak!!
Azért jó a hitelfelvétel, mert lesz azonnal pénzünk amit rögtön elkölthetünk minden gondolkodás nélkül mint 1 hülye gyerek!! csak ennyi
barátilag
J.L.
Fenyöfa58
A fideSS BIRKÁK már DOLLÁRT ESZNEK ?? a RUBELNEK SZAR LETT AZ IZE ???
Clavigo
Tehát kölcsönt vettek fel megint..( lehet ezt akárhogy ragozni )..Legalább tudunk 20- szoros áron gázt vásárolni ( is ).. Aki teheti,,meneküljön erről l a lepratelepről...
Clavigo
@KisTehen: .." általános finanszirozási célokra..". Böcce...? ," lejáró kölcsönök törlesztésére " Böcce..? ,,veszünk fel újabb kölcsönt ,,Böcce ? taps- ovésön...
Nessy
@KisTehen: Ők vásároltak deviza kötvényt nálunk???
Fenyöfa58
@KisTehen: TE AKKORA MARHA VAGY MÁR A HOLDRÓL IS LÁTSZIK !!!
ómió
Szóval, már be van kalkulálva, hogy a brüsszeli efftársak a Magyarországnak járó pénzeket ellopták!
Nessy
@KisTehen: Úgy látom, az ünnepek alatt nagykorú, nagy marha lettél!
Törölt Nick
@ómió: Tévedsz köcsög, azokat az orbán csürhe szokta ellopni, ezért nem adnak már nekik.
Eladott Ország
A többletkamatot meg unokáink nyöghetik. A geci már tudja, hogy az EU pénzcsapok befagytak, valószinűleg nem is lesz EU-s forrás, mivel a jogállamiságnál elvérzik Orbanisztán.
szaboria1
Már tavaly írtam baj lesz az ide és azt követő évi vissza fizetésekkel, mert újabb kötvénnyel próbálják a vissza fizetést kompenzálni. Most már akár 30 éves lekötéssel is hirdetnek.
Eladott Ország
Orbán: Magyarországot nem lehet megzsarolni. A geci már készül a kínai hitelfelvételre, ha nem kap pénzt az EU-tól. Akkor miért is nincs pénz semmire , míg nem jön az uniós támogatás? Nem emlékszik, hogy pár napja mit mondott! Minden nagyon frankó. Meg amúgy is a gazdaságunk szárnyal! Idióta barom vagy!
www.facebook.com/krisztian.benya.9/videos/748134139522263?idorvanity=832068540483881
Ha ilyen jól állunk, akkor miért kell kínai hitel? És ha ilyen jelentéktelen az Uniotól befolyó összeg, akkor miért vállal mindent, csakhogy megkapjuk a penzt? A kínai hitelt pedig majd az utókor fizetheti vissza, vagy ha nem tudja, akkor majd Kína fog bennünket zsarolni. Ez az ember olyan hülyének néz itt közgazdászokat is, hogy az már felháborító. Az, hogy a hívei minden moslékot megesznek, amit ő eléjük rak, attól még vannak gondolkodó, akár hétköznapi emberek is, akik nem közgazdászok, csak éppen használják az eszüket. Arra miért nem ad választ, hogy bekellene lépni az Európai Ügyészséghez végre, mert a nyugati tagállamok megsokalták ezt a mértéktelen korrupciót, ami itt folyik és megálljt parancsoltak. Eddig és nem tovább. Eddig is csak azért tehettek meg mindent, mert Merkel asszony szemethunyt cserébe a fegyvervásárlásainkért Németországtól...
human
Van itt pénz ... amíg van aki ad kölcsön.
namihami
Szegény Orbán család! Vajon hogy fogják ezt visszafizetni a gyerekek és az unokák? Remélem, hogy a Rogánék, Szijjártóék és a többiek nem fogják akkor letagadni a mai barátságot és segítenek nekik.
jesz
@sgl: 11.00...annyit szeretnék kérdezni, hogy az ellenzék ilyenkor hol lapít?...
...netán egyetért a kormány hitelfelvétel-politikájával?...mert tüntetést nem látni sehol.
(költői kérdés)
namihami
@jesz: 14.39: Azt a gond, hogy Te, én és még egy szűk réteg, nemcsak tud ezekről a hitelfelvételekről és főleg következményeiről, de figyeli is ezeket.
Csakhogy: A ""polgári sajtó"" ezeket a terheket (mert ezek mégiscsak azok) a közönségük részére, aki olvassa, nézi azokat, nem is tudatja. Tehát, nem is tudnak róla, nem is figyel/het/nek rá. Arról nem is szólva, hogy a sűrűbb vidéki ""narancsmagyarság"", ha tudna is a dolgokról, nem is értené a dolgok lényegét! Ott, arrafelé csak az a hitel (ha egyáltalán felvesz ilyet), amikor házat, bútort, autót vesz belőle. Nekik ez a ""kötvényhitel"" nem hitel, mert közvetlenül ""nem neki kell visszafizetni"".
Pedig, DE...
szaboria1
@KisTehen: Akkor ha nem tudod elviselni az itteni hozzászólókat akkor nem kell itt írogatnod.
teuton
@jesz: Te tenyleg ilyen hülye vagy??? Szamolni es olvasni tudsz??? Csak ugy tud a qurmany kölcsönt felvenni, hogy majdnem a dupla hozamot fizeti erte, mint egy USA-kötveny!!! Tehat MO 2x jobban teljesit? NEM, hanem 2x szarabb a hitelkepessege! Barom, ezzel meg az unokak is el vannak adositva! Es azt is olvastad, mire kell a penz? Az allampolgarsagi papirok viszzafizetesere, mert az szintiszta veszteseg volt az allamnak, csak a NER keresett rajta milliardokat!
ómió
@Törölt Nick: Nem tévedek, bolsi idióta! Itt nálunk már boldog-boldogtalant támogat a kormány - nyilván abból, amit ti bolsi tetvek "lopottnak" hazudtok! És ki nem ad már nekik, boolsi tetükirály!? A brüsszeli bolsi lopónyájatok! Az a velejéig korrupt! Mert a pénzpiac szétkapkodta a magyar államkötvényeket!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.