Novemberben csúcsokat döntögetett a hazai pénzromlás, a magyarországi infláció üteme a legmagasabb lett az Európai Unióban, a maga 22,5 százalékával, amin belül az élelmiszerek csaknem 44 százalékkal voltak drágábbak, mint egy éve.

Nagy a baj: Már nem tudnak min spórolni a magyarok
Fotó: Pixabay

Dübörög az infláció, a magyaroknak pedig egyre kevesebb lehetőségük van a spórolásra, noha a pénzromlás az európai átlagnál is rosszabbul érint minket az Intrum Európai Fogyasztói Fizetési Felmérése szerint – vette észre a Népszava.

A követeléskezelő vállalat több mint 24 ezer embert kérdezett meg Európa 24 országában, köztük Magyarországon is arról, hogyan alakultak a pénzügyeik az elmúlt évben, és hogyan birkóznak meg az áremelkedések okozta nehézségekkel.

A magyar válaszadók jóval az európai átlag felett nyilatkoztak úgy, hogy az infláció súlyosan negatív hatással van háztartásuk pénzügyeire:

európai átlagban a megkérdezettek 45, a magyarok 65 százaléka válaszolta ezt.

A felmérés alapján a magyaroknál csak a görögök szenvednek jobban az inflációtól, 66 százalékuk érzékeli azt súlyos problémaként.

Az európai fogyasztók 62 százaléka úgy nyilatkozott, kevesebbet költ nem létfontosságú kiadásokra – például digitális előfizetésekre vagy inkább otthon fogyaszt kávét –, addig Magyarországon az arány a legalacsonyabb Európában, csak 44 százalék.

Ez nem arra utal, hogy ennyivel rosszabb lenne a magyarok pénzügyi tudatossága, sokkal inkább arra, hogy a hazai lakosság jelentős részének nincsenek olyan felesleges kiadásai, amelyekből lefaraghatna

– mutatott rá Üveges Judit, az Intrum értékesítési igazgatója.

További részletek itt olvashatóak.

Forrás: atv.hu, Népszava

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Fenyöfa58
3 MILLIÓ BIRKA EZT AKARTA !!! ÉLVEZZÉK !!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Fenyöfa58
3 MILLIÓ BIRKA EZT AKARTA !!! ÉLVEZZÉK !!!
Fenyöfa58
@KisTehen: A tehenek miota esznek benzint ???te nagy MARHA???
Fenyöfa58
@KisTehen: Tegnap vettem egy lovat !!! eddig csak szénát meg zabot evett ,meg vizet ivott !!! nem tudtam ,hogy a FideSS MARHÁK benzinen élnek!!!
Törölt Nick
@KisTehen: Itt már minden növeli az inflációt, az is ha levegőt veszel. Javaslom, ne vegyél. Akkor nem lesz több problémád.
justhpeter
@KisTehen: Megin helybe mentél a pofonért. Talán először egy nyitva tartó észboltot kellett volna keresned.
paperboy
MAGYARORSZÁG ELŐRE MEGY ➡️ BELE A SZAKADÉKBA ? REKORDOT DÖNTÖTT AZ INFLÁCIÓ ? (2022 február 12 !!! Az orosz invázió február 24.-én indult meg Ukrajna ellen!)

olkt.net/magyarorszag-elore-megy-%E2%9E%A1%EF%B8%8F-bele-a-szakadekba-%F0%9F%9A%A7-rekordot-dontott-az-inflacio-%F0%9F%92%AF/
vacsi
"A magyar válaszadók jóval az európai átlag felett nyilatkoztak úgy, hogy az infláció súlyosan negatív hatással van háztartásuk pénzügyeire:"
Attól függ, kiket kérdeztek meg. Ha egy gazdag üzletembert, aki eddig a hétvégeket luxushotelekben töltötte a szeretőjével, akkor persze, hogy ő is ezt mondja...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.