A miniszterelnök regionális középhatalomról szóló terveiről mondta meg a véleményét a DK elnöke.

A napokban derült ki, hogy Orbán Viktor egy zárt körben elhangzott beszédében többen között azt vizionálta, hogy Magyarorszgnak regionális középhatalommá kell válnia. 

Gyurcsány szerint Orbán böszmeségeket beszélt

Fotó: Facebook/Gyurcsány Ferenc

Ennek kapcsán vasárnap a Facebook-oldalán Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke, volt miniszterelnök is megnyilvánult. 

Gyurcsány szerint "böszmeség", amit Orbán hirdet, hogy akkor leszünk regionális középhatalom, "ha nem leszünk része a nyugati világnak". 

A volt kormányfő szerint Magyarország az elmúlt 13 évben minden mutató tekintetében lemaradt a régió többi országához képest, az ország most gyengébb, mint 13 éve volt. 

Gyurcsány Ferenc a bejegyzésében kitért arra is, hogy azon elképzelés, miszerint a hazai bank- és energiaszektorra támaszkodva leszünk középhatalom, azért is rossz elképzelés, mert az ország tőkehiányos, és az energia nagy részét mi is importáljuk. 

"A holnap erejét nem itt kell keresni. Az az ország lesz erős, melynek polgárai sok nyelvet beszélnek, értik a tudomány, a művészet nyelvét, nyitottak mások véleményére, kultúrájára, élen járnak a digitalizációban.

Erős országhoz tisztességes, átlátható, felelősen gazdálkodó, számonkérhető kormány kell. Szabad sajtó, független igazságszolgáltatás"

– olvasható a bejegyzésben, amelyben Gyurcsány Ferenc azt is leírja, hogy a jelenlegi kormány minden fentebb írtnak az ellenkezőjét erőszakolja rá a lakosságra, Orbán pedig "magát nagy stratégának tartva böszmeségeket gondol, beszél", miközben tönkreteszi az országot. 

Gyurcsány Ferenc a bejegyzése végén leírta, hogy szerinte van másik út, amit pedig úgy hívnak, hogy Demokratikus Koalíció.

Forrás: facebook.com/Gyurcsány Ferenc

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Ebben a Gyurcsányban mindig van valami kis igazság!!!
" A volt kormányfő szerint Magyarország az elmúlt 13 évben minden mutató tekintetében lemaradt a régió többi országához képest, az ország most gyengébb, mint 13 éve volt. "
Nemcsak Gyurcsány szerint!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
terlasz
@Philip Marlowe: Igazad van, minden jobb Orbánéknál csak a nép nagyobbik része beledöglik az aljas maffiamódszereibe.
terlasz
@vacsi: Egyetértek veled, neked a rablóvezér O. való.
KisTehen
@terlasz: feri és a szerénység

HAHAHAHAHAHA
ómió
Na, de Böszme efftárs! Hogy hazudhatsz ilyet, amikor nem lopott tőled semmit!?
Németh István
Na most!!!n Ki ez a gyutcsány, hogyan is mer minősíteni, meg egyáltalán valakinek mert azért az ORBÁN VIKTOR ÚR igen csak valaki - a megszólalását hogyan meri minősíteni >> pont egy snkiházi néprabló népgyilkos terrporista csökevény, a nép allja!
Igaz e felese barátaim??>>@terlasz: @KisTehen: @Jozefina: különösen az a @Jozefina: szívjon vagy hármat agebe lenge szervéből!
De ne feledjétek a szogent >> usa-nató takarodj haza, Eu vezetés húzz el a francba!
bence
@Maccska: ! Ameddig orbán a böszmeségeivel szórakoztatja a 2/3 - t !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.