Itthon csak raktárakban állnak az eszközök, miközben a hírek szerint Kína egyes részein már hiány van belőlük.

A hvg.hu cikke szerint írásbeli kérdéssel fordult a kormányhoz Tompos Márton, a Momentum frakcióvezető-helyettese, amelyben arról írt, hogy Kínának kellene felajánlani megvételre az itthon raktárakban kihasználatlanul álló lélegeztetőgépeket.

A Momentum szerint el kellene adni Kínának a kihasználatlanul álló lélegeztetőgépeket

Fotó: Facebook/Menczer Tamás

Az eszközöket a kormány még a koronavírus-járvány elején vásárolta meg furcsa hátterű közvetítőcégeken keresztül 300 milliárd forintért, a tárolásuk mostanra már 400 millió forintot emésztett fel – írtuk korábbi cikkünkben.

A Momentum politikusa azért vetette fel a kihasználatlanul álló eeszközök eladását Kínának, mert a hírek szerint ott megint felpörgött a járvány (bár ezt a hatóságok nem ismerik el), és egyes helyeken már a létfontosságú egészségügyi eszközökből is hiány van. 

A hvg.hu a cikkben kitért rá, hogy a Tansparency International Magyarország néhány napja jogerősen pert nyert a Belügyminisztérium ellen, emiatt a Pintér Sándor vezette tárcának ki kell adnia, hogy a koronavírus-járvány után feleslgessé vált lélegeztetőgépekből mennyit, kinek és mennyiért adott el a kormány.

A Momentum korábban pedig végrehajtást kért a Külügyminisztérium ellen, mivel a tárca egy korábbi jogerős bírósági döntés ellenére sem adta ki, hogy pontosan milyen munkát is végeztek a lélegeztetőgépek átvizsgálásával és beüzemelésével megbízott cégek.

Forrás: hvg.hu

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
Ajándékozzuk nekik ! legalább megmarad a havi kilencven milla tárolási dij. Bár,aki tárolja, az nem biztos, hogy örülne neki- attól függ mennyire csókos az illető,megérné-e szijjártónak ez az ajándékozás.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Shikari
@Istenakinincsen: Az ember színe fehér.
Clavigo
@Shikari: Neked azért még van hová fejlődnöd,ha fehér színről fantáziálsz,,,mesztic.. " homo buckalakó "..
Istenakinincsen
@Shikari: ma, 22:50 Ezt már mondtad és ez csak a külső. Nem számít semmit. A hajad talán szőke?...az sem lényeges.
A gondolataid sötétek, a lelked fekete a szíved kő.
Juhász István
Feszült figyelemmel- várom- ... mikor jelenti be kakadu, hogy a Magyar ÁLLAM... baráti segitségként átadott Kinának " X " db. lélegeztető gépet. Merhogy nekünk van belőle RENGETEG. Lehet, hogy a SINOFARM- ból is maradt még, azt is átadhatjuk. Kina úgysem használja a romlott NYUGAT vakcináit, kizárólag a kinait használhatják. Természsetesen az ÁTADÁS , ha lesz is ilyen, INGYENESEN fog történni. Barátok között ez igy szokott működni... Sőt, a SZÁLLITÁST is dijtalanná fogjuk tenni...
ómió
Így utólag hű, de "okosak" ezek az efftársak!
m73
@Shikari: a bőrszíned kommunista vörös, ezért nem vagy ember!:-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.