A magyar állam nevében a Corvinus Nemzetközi Befektetési Zrt. lesz a vásárló.

A Corvinus Nemzetközi Befektetési Zrt., a 4iG Nyrt. leányvállalatként működő Antenna Hungária Zrt., valamint a Vodafone Europe BV aláírták a megállapodást a Vodafone Magyarország Távközlési Zrt. megvásárlásáról – közölte Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter hétfőn az MTI-vel.

Nagy Márton miniszter: megveszik a Vodafone Magyarország 49 százalékos tulajdonrészét

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter előadást tart az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány konferenciáján 2022. december 15-én.

Fotó, címlapkép: MTI/Kovács Attila

A közlemény szerint a 660 milliárd forint értékű tranzakcióval az Antenna Hungária 51 százalékos, míg a Magyar Állam képviseletében eljáró Corvinus Zrt. 49 százalékos közvetett tulajdont szerez a Vodafone Europe BV-től a második legnagyobb hazai távközlési vállalatban. Ez a rendszerváltozás utáni időszak legnagyobb vállalati felvásárlása. A Vodafone Magyarország átvilágítása lezajlott, a pénzügyi zárásra várhatóan 2023. január 31-én kerül sor – olvasható az összegzésben.

"A háború és a szankciók sújtotta gazdasági helyzeteben sem szabad lemondanunk arról, hogy Magyarország versenyképessége, önállósága tovább erősödjön. A Kormány kiemelt célja, hogy a bankszektor, az energiaszektor és a médiaszektort követően többségi nemzeti tulajdon alakuljon ki többek közt olyan nemzetstratégiai jelentőségű ágazatokban is, mint a biztosítási szektor és a távközlés. Ezt szolgálja a Vodafone Magyarország tulajdonrészének megvásárlása, amely tovább erősíti hazánk szuverenitását" – fogalmazott közleményében Nagy Márton.

Az akvizíció révén a hazai távközlési szektorban egy olyan magyar tulajdonú, piacvezető, "nemzeti bajnok" szerepet betöltő vállalatcsoport jön létre, amely a 21. századi digitális kihívásoknak is megfelelve hozzájárulhat az ország versenyképességének javításához, és amely kimagasló, minőségi szolgáltatást nyújthat a lakossági és vállalati ügyfelek számára. A tranzakció egyúttal hozzájárul a piaci verseny erősödéséhez, a költségek csökkenéséhez, a szolgáltatási színvonal további erősödéséhez, ezáltal további előnyöket biztosítva az ügyfelek részére – tartalmazza a közlemény.

A tájékoztatás szerint a Vodafone Magyarország a hazai telekommunikációs piac második legnagyobb szereplője, több mint 3,8 millió lakossági és üzleti előfizetőnek nyújt mobil, TV, szélessávú internet és vezetékes telefon szolgáltatásokat, továbbá a vállalat több mint 3 ezer munkavállalót foglalkoztat.

"A hamarosan lezáruló befektetés révén a Corvinus Nemzetközi Befektetési Zrt. – az állam nevében – a pénzügyi szektor mellett újabb nemzetgazdasági szempontból stratégiai fontosságú ágazatban, a távközlési szektorban szerez fontos részesedést" – közölte a gazdaságfejlesztési miniszter.

Forrás: mti.hu

52 hozzászólásarrow_drop_down_circle

telegdilaci
Éppen most erre van a legnagyobb szüksége az Országnak,és a Felcsuti műfüves Stadionra, kóklerek! Magyarországnak egy pártoktól semleges szakértő kormányra lenne szüksége hogy kihuzzák a Fosból amibe az Orbán kormány kormányozta Magyarországot!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Ftomi
Tessék mondani: "fellehet jelenteni Orbán Viktort és a "bátor 135" képviselőt hűtlen kezelés és más pénzügyi visszaéléssel kapcsolatosan?!!!

Szép Hazám mivé váltál?
volvós
Akkor most a Vodafonosok számíthatnak a mobil telefon ADÓ -ra !!! Orbán legújabb tolvaj tükkje...Csoda hogy lesz egy előfizetőjük !!!
Sámannus
Valaki most is kétszerakkorát kaszál mint az állam.
volvós
Marci bébi !!! Vagyunk pár százan, akik szétpofoznánk a buta kalács pofádat !!!
Lepényleső
Cirka 2011 óta a magyar adófizetők pénzéből szinte semmilyen beruházás nem készült,csak Unios pénzekből,
ami végül is mind náluk landolt ilyen-olyan úton,- állítólag? Az általunk befizetett pénzekkel senki felé elszámolással
nem tartoznak (szerintük),tehát szabadon lophatnak? Ez több mint tíz éven áti befizetések halmaza,s mégis még
ennyire sosem volt üres a kassza? Valahogy itt nagyon úgy fest,hogy valaki a közpénzt fosztogatja,- akire lett bízva?
Ennek okán erre is és a többi úri-murira vajon miből futja?
evacica
Felmegy a vérnyomásom mikor meglátom ezt az Orbán új kedvencét evvel a pufók bébi képével és a sok "okos"kijelentésétől!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.