A magyar állam nevében a Corvinus Nemzetközi Befektetési Zrt. lesz a vásárló.

A Corvinus Nemzetközi Befektetési Zrt., a 4iG Nyrt. leányvállalatként működő Antenna Hungária Zrt., valamint a Vodafone Europe BV aláírták a megállapodást a Vodafone Magyarország Távközlési Zrt. megvásárlásáról – közölte Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter hétfőn az MTI-vel.

Nagy Márton miniszter: megveszik a Vodafone Magyarország 49 százalékos tulajdonrészét

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter előadást tart az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány konferenciáján 2022. december 15-én.

Fotó, címlapkép: MTI/Kovács Attila

A közlemény szerint a 660 milliárd forint értékű tranzakcióval az Antenna Hungária 51 százalékos, míg a Magyar Állam képviseletében eljáró Corvinus Zrt. 49 százalékos közvetett tulajdont szerez a Vodafone Europe BV-től a második legnagyobb hazai távközlési vállalatban. Ez a rendszerváltozás utáni időszak legnagyobb vállalati felvásárlása. A Vodafone Magyarország átvilágítása lezajlott, a pénzügyi zárásra várhatóan 2023. január 31-én kerül sor – olvasható az összegzésben.

"A háború és a szankciók sújtotta gazdasági helyzeteben sem szabad lemondanunk arról, hogy Magyarország versenyképessége, önállósága tovább erősödjön. A Kormány kiemelt célja, hogy a bankszektor, az energiaszektor és a médiaszektort követően többségi nemzeti tulajdon alakuljon ki többek közt olyan nemzetstratégiai jelentőségű ágazatokban is, mint a biztosítási szektor és a távközlés. Ezt szolgálja a Vodafone Magyarország tulajdonrészének megvásárlása, amely tovább erősíti hazánk szuverenitását" – fogalmazott közleményében Nagy Márton.

Az akvizíció révén a hazai távközlési szektorban egy olyan magyar tulajdonú, piacvezető, "nemzeti bajnok" szerepet betöltő vállalatcsoport jön létre, amely a 21. századi digitális kihívásoknak is megfelelve hozzájárulhat az ország versenyképességének javításához, és amely kimagasló, minőségi szolgáltatást nyújthat a lakossági és vállalati ügyfelek számára. A tranzakció egyúttal hozzájárul a piaci verseny erősödéséhez, a költségek csökkenéséhez, a szolgáltatási színvonal további erősödéséhez, ezáltal további előnyöket biztosítva az ügyfelek részére – tartalmazza a közlemény.

A tájékoztatás szerint a Vodafone Magyarország a hazai telekommunikációs piac második legnagyobb szereplője, több mint 3,8 millió lakossági és üzleti előfizetőnek nyújt mobil, TV, szélessávú internet és vezetékes telefon szolgáltatásokat, továbbá a vállalat több mint 3 ezer munkavállalót foglalkoztat.

"A hamarosan lezáruló befektetés révén a Corvinus Nemzetközi Befektetési Zrt. – az állam nevében – a pénzügyi szektor mellett újabb nemzetgazdasági szempontból stratégiai fontosságú ágazatban, a távközlési szektorban szerez fontos részesedést" – közölte a gazdaságfejlesztési miniszter.

Forrás: mti.hu

52 hozzászólásarrow_drop_down_circle

telegdilaci
Éppen most erre van a legnagyobb szüksége az Országnak,és a Felcsuti műfüves Stadionra, kóklerek! Magyarországnak egy pártoktól semleges szakértő kormányra lenne szüksége hogy kihuzzák a Fosból amibe az Orbán kormány kormányozta Magyarországot!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
telegdilaci
Éppen most erre van a legnagyobb szüksége az Országnak,és a Felcsuti műfüves Stadionra, kóklerek! Magyarországnak egy pártoktól semleges szakértő kormányra lenne szüksége hogy kihuzzák a Fosból amibe az Orbán kormány kormányozta Magyarországot!
kereső
Mint egy falat kenyér, ez már úgy kellett. Vodások- emlékezzetek mi lett az "origobol", miután a DT eladta a magyar kormánynak.
Nessy
Majd lehet többet fizetni a szolgáltatásokért! A MFB hitelt vissza kell valamiből fizetni! Van itt pénz, Orbán minden agymacskájára!
Törölt Nick
Szóval még mindig van pénz arra ami a csutkánynak fontos. A tanárok bére a legeslegeslegeslegutolsó.
Horizont
A hülyének is megéri, ebben a helyzetünkben pláne.
Qqberci
Természetesen a Vodafone már korábban kiszervezte a gerinchálózatát, a tornyait és az eszközeit, így ezeket már 4ig sem lehet hazavinni :-))) Marad a megvásárolt veszteség :-)))...
izéke
A vodafone anyavállalata meg örül,hogy a balek magyarok mennyi pénzt adtak a feleannyit sem érő üzletrészért
ómió
Há', má' megint a közvagyont "gyarapíccsák"!? Hogy majd a bolsijainknak alkalomadtán megint legyen mit "eltapsolniuk"!?
icegygenabro
Leszophattok! Áttértem másik szolgáltatóhoz, sokadmagammal!
sgl
Tanárok kapnak havi 500 ft lebeszélhető juttatást.
KisTehen
feri nem maradhat le ... most már neki is kell egy saját molbilcég
Nyírfa
A börtön magányában sem értenék, hogy mi a baj velük.
jáger laszló
And mire jó ez a 49% azonkívül,hogy semmire!!!??
kérdezem kíváncsian
csak ennyi
barátilag
J.L.
kereső
És ez a nagy márton- az mnb volt , nagyon igéretes , ifjú sztárközgazdásza- egy volt Kornai tanitvány. Mind elqurvul, és elfelejti a szakmát amit tanult, amint a fideSS közelébe kerúl???
lusta
Továbbra sem tudjuk, mit is vett a föld-trafik tolvaj ártunk és qurmányunk?
Tudjuk mennyit adtak ki, milyen tulajdoni hányad, de az olyan apróságok, mint a gerinchálózat, adótornyok és a hozzá tartózó kiszolgáló hálózat, a szervizszolgáltatás, a szoftverek, meg ez, meg az bizony sűrű homályban leledzik. Ez is olyan lesz, mint a horkolást gátló lélegeztető berendezések.
Eladott Ország
@sgl: ma, 089:28 ♦ Igaz, hogy lassan enni nem lesz pénze az embereknek az infláció miatt, de ezt most meg kell vennünk, hazánk megmaradása a tét. Aki ezt nem érti, az buzi lipsi. Minden nap amivel a fidesz hatalmon van Magyarországon egyere és egyre lejebb ás minket a szargödrében. Egy idő után már esély sem lesz kimászni belőle, de az emberek nagy része még mindig nem akarja felfogni. A pedagógusokat meg fizesse az EU. Isten „etesse” a magyar pedagógusokat
uploads.disquscdn.com/images/4c8d0db2f06e16983b5cb66d239ba25acfdc253bc63a58249fe659837e197fbc.jpg?w=800&h=484
sgl
@icegygenabro: mellikhez?

@Eladott Ország: mai napig ha hallok ellenzékit köphetnékem van annyira ostobán beszél, a médiás dettó.
Amíg nem tanulnak meg hatékonyan egyszerűen, közérthetően, ütősen kommunikálni, addig a fidesz nyer.
Max magukat nyírják, de akkor ez a szarhalom gyorsan visszadja a hatalmat a fidesznek: lopjanak tovább ők elvannak a meleg szarban.
Köptem egyet ezekre!
Rggel Kórozs is segghülye volt.
sgl
@kereső: Mert a fidesz fertőz: agysejtek fénysebességgel rohadnak el bennük.
Erkölcs-etika meg azonnal lenullázódik.
kereső
@sgl:" Rggel Kórozs is segghülye volt."- mit mondott már megint?
sgl
@kereső: A százalékos inflációkat és vele a nyugdíj inflációt.
A mostani jelentést 23%-ra a nyugdíjast 26%-ra teszi e a fasz, mikor közismert és még a hülye média csótányok is mondják kb dupla, 100x hallottam 445-ot mondanak, - ami nem igaz mert annál is több, erre jön Kórozs és kb felét mondja, és még a alapot is alábecsüli.
Fideszes ilyenkor 50% és 110 5-ot mondott volna.
kereső
@sgl: Nem olvasom, mert már megittam a reggeli dupla kv-mat, igy nincs további vérnyomás emelésre szükségem...amúgy meg barmok!
sgl
ATV-n élőben mondta, a médiacsótány nem javított.
kereső
@sgl: Ezek tényleg ennyire lementek kutyába, hogy segitik a fideSS hazugságait?
sgl
@kereső: Sajnos néha azt látni: hülye hozzá.
Matekból bukott jogot végzett és fél méter magasan lebeg.
Eladott Ország
Felvettek fel 4,25 milliárd USD hitelt 6-7% kamatra 5, 10 és 30 éves futamidőre. Tessék látni, ez már a középhatalommá válás előszobája! Én egész népemet fogom középhatalmi fokon kormányozni! Orbán Viktor egy napja. Paródia...
youtu.be/PH7HHuVteG0
A Vodafone 1,5 éve kiszervezte az infrastruktúrát egy külsős német cégbe tehát csak ügyfeleket vásárolt a kormány jó drágán. Így nem kell engedély, hogy lehalgassák a telefonokat. Sajat kézben van ez is. Meg a hülyenek is megéri a felvásárlás. Mert a idióta , debil, dagadt otthon kiszámolta. Hogy így lesz Közép-Magyarországon középhatalom.
Néro2
Ez maradt ami volt egy idióta a tolvaj Nagy Hím Tag társai között.
Clavigo
Nincs is ennél fontosabb,,retkek.!!
sgl
Na itt a másik ami azt mutatja ezek segghülyék a számokhoz:

Mostani cikk:
2023-01-09 10:34:00
Őrület, mit művel a forint ma is

Erősödött a forint hétfő reggelre a főbb devizákkal szemben a nemzetközi devizakereskedelemben a péntek esti árfolyamához képest.

És a csart: a tény:
imgur.com/ptWUU91

Egy baromi nagy felszúrás és oldalazás.
sgl
@Eladott Ország: Ez olyan mértékű hűtlen kezelés ami a Jupiterről is láCCik!!

Ezer százalékra veszem, az ellenzék ezt is elbassza, nem fogja tudni ütősen kezelni nem fogja a szart visszagyűrni, lehet a végén még magára rántja.

Miért tehet meg a fidesz mindenféle gazemberséget?
Mert szemben áll velük az Univerzum legkreténebb balfasz idiótákból álló szarhalma.
sgl
@sgl: Ja a felszúrás az ROMLÁS!!!
Azaz a Ft " esett" ami valójában növekedés mert az 1 EU-ra eső ft nő.
Alfa
Gondoljatok bele ha Gyurcsány vette volna meg a vodafont mit csináltatok volna??
A korrupt kamukeresztény orbán és szektája hogy toporzékolna...tajtékzana
Eladott Ország
@kereső: ma, 10:24 ☻ Korózs Lajos beszédét hallagatva a ma reggeli ATV-ben, azt a benyomást keltette, hogy nem csak tornából volt felmentve.
sgl
@Eladott Ország: nem gyenge, rosszabb!
Szinte maguknak ártanak!
És ezzel nekünk is!

Nekünk azért xar mert ezek segghülyék!!
Nessy
Miután az 51%-t meg Lőrinc barát cége vette meg, az egész Orbán homokozója lesz, sok milliárdos hitelért és közpénzért!
Clavigo
@Nessy: Szívesen adjuk...( irónia )
Nessy
@Clavigo: Nekem mindegy, nem vagyok vodás. Az Antenna Hungária árait meg eddig is fizetni kellett, ha tv műsort nézett az ember! Valamiből "támogatni" kell az oligarcháikat, mindannyiunknak! Más kacsójával szedi a csalánt pártunk és kormányunk!
Macskaszem
Jövőre EP választás lesz, égni fognak a Vodafon vonalak, füstöl a térerő, ha kikapcsoljuk is ömleni fog belőle a propaganda.
Szerintem ezért kell a gecinek.
icegygenabro
@sgl: osztrák feltöltősre...A1 B free!
icegygenabro
@sgl: amit kérdeztél válaszoltam. Osztrák kártyás SIM-re váltottam. +43 664...
Néro2
@sgl: Mert szemben áll velük az Univerzum legkreténebb balfasz idiótákból álló szarhalma.
Az mellettük áll nem szemben. Ők a választóik.
Ftomi
Tessék mondani: "fellehet jelenteni Orbán Viktort és a "bátor 135" képviselőt hűtlen kezelés és más pénzügyi visszaéléssel kapcsolatosan?!!!

Szép Hazám mivé váltál?
volvós
Akkor most a Vodafonosok számíthatnak a mobil telefon ADÓ -ra !!! Orbán legújabb tolvaj tükkje...Csoda hogy lesz egy előfizetőjük !!!
Sámannus
Valaki most is kétszerakkorát kaszál mint az állam.
volvós
Marci bébi !!! Vagyunk pár százan, akik szétpofoznánk a buta kalács pofádat !!!
Lepényleső
Cirka 2011 óta a magyar adófizetők pénzéből szinte semmilyen beruházás nem készült,csak Unios pénzekből,
ami végül is mind náluk landolt ilyen-olyan úton,- állítólag? Az általunk befizetett pénzekkel senki felé elszámolással
nem tartoznak (szerintük),tehát szabadon lophatnak? Ez több mint tíz éven áti befizetések halmaza,s mégis még
ennyire sosem volt üres a kassza? Valahogy itt nagyon úgy fest,hogy valaki a közpénzt fosztogatja,- akire lett bízva?
Ennek okán erre is és a többi úri-murira vajon miből futja?
evacica
Felmegy a vérnyomásom mikor meglátom ezt az Orbán új kedvencét evvel a pufók bébi képével és a sok "okos"kijelentésétől!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.