Az elemzők és az ellenzék is nekifogott, hogy „kielemezzék” a miniszterelnök nemrégiben napvilágot látott stratégiáját.

Mindenki egyszerre megy neki Orbán stratégiájának – „A magyar kormány a történelem vesztes oldalára kormányozza az országot”Orbán Viktor/Facebook

Ahogyan mi is írtunk róla, Orbán nemrég zárt körben, a Széll Kálmán Alapítvány karácsonyi vacsoráján közzétette stratégiáját, amelyet a politikai igazgatója, Orbán Balázs foglalt össze a Mandinerben. A miniszterelnök szerint Magyarországnak az a célja, hogy kikerüljön a közepes fejlettségű országok köréből, és regionális középhatalmi státuszt érjen el. Ehhez szerinte arra kell törekednie, hogy minél több ponton kapcsolódjon más országokhoz és piaci szereplőkhöz.

Feledy Botond külpolitikai elemző szerint a blokkosodás folyamatát Orbán Viktor jól látja, de ebből nagyon nehéz kimaradni.

„Ez egy nagyon nehéz politikai libikóka, és erre Magyarország geopolitikai helyzete, magyarul ahol a térképen található, eddig nem tette alkalmassá. Tekintettel az orosz-kínai kereskedelmi háborús helyzetre, most sem látszik reálisnak, hogy a blokkérdekek megengednék, hogy Magyarország ebből ki tudjon maradni” – mondta az RTL Híradónak.

Az elemző szerint az is kérdés, hogyan értette Orbán Viktor azt, hogy a jelenlegi nyugatközpontúság nem tartható fenn, miközben Magyarország tagja a NATO-nak és az Európai Uniónak, és ezzel a nyugati blokknak – írja az rtl.hu.

Itt egy kérdőjel nyílik meg, hogy vajon mit jelent az, ha ebből valaki kimarad. Tehát van-e itt olyan veszély, hogy akár ennél merészebb kilépési gondolatokat is előre vetít

– mondta Feledy Botond

Az RTL erről a megkérdezte a kormányt, mire miniszterelnök sajtófőnöke azt írta, hogy a kérdés abszurd és rosszindulatú, Magyarország a NATO és az EU elkötelezett tagja és a szabadkereskedelem híve.

Orbán Viktor stratégiája szerint Magyarországnak azért van most lehetősége kilépni a közepesen fejlett országok csapdájából, mert az elmúlt tíz évben sikeres volt a gazdasági felzárkózás.

A GKI szerint azonban nem hozott kiugróan gyors fejlődést a magyar gazdaságpolitika.

Az összes Kelet-Európai uniós tagállam – talán Bulgáriát leszámítva – gyorsabban zárkózott fel, mint Magyarország, tehát a relatív helyzetünk nem javult, hanem romlott a többi kelet-európai országhoz képest

– mondta Molnár László, a GKI Gazdaságkutató Zrt. vezérigazgatója.

A Momentum szerint Orbán Viktor stratégiája csak kommunikációs szemfényvesztés, amivel csak azt akarja elhitetni, hogy érti a világ működését és van terve.

„Igazából ezek a stratégiák arra jók, hogy legalább azt megértsük, mit mond Orbán Viktor a saját híveinek annak érdekében, hogy megindokolja a saját lépéseit, hogy az EU és a nyugati szövetségeseink helyett miért orosz és kínai érdekeket képvisel a nyilvánosságban” – mondta Kele János, a Momentum képviselője.

A párt szerint komoly a veszély, hogy a magyar kormány az egyensúlyozással a történelem vesztes oldalára kormányozza az országot.

Forrás: rtl.hu

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
A pávatánc fokozódik!!!?? Orbbán se tudja merre van előre!!??
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Namely
@balos: na, végre megérkezett a valódi éned, a blaha csöveskocsma :D :D :D
Emmersson71
„A magyar kormány a történelem vesztes oldalára kormányozza az országot”

Megint kimaradt egy szó a címből!
Helyesen: A magyar kormány ISMÉT a történelem vesztes oldalára kormányozza az országot.
Emmersson71
@KisTehen: Példaképetek, Kádár meddig volt?!

HAHAHA
Lepényleső
...talán az a célja,- vagy a tartójától ukázba ezt kapta,a hazát árulja?
...a későbbiekben meg a fejünkre lesz olvasva;a túlnyomó többség vajon miért hagyta?
(Volt rá példa,szemünkre volt hányva;"Miért nem tetszettek forradalmat csinálni!"
holott a többség csak a békét akarta,ám a moslék jött elő mint most a koncra?)
amortizáltok
MÁR NEM, mert azon is tul leépítve az ország csőd ársapka hazudozás REZSI és nyugdíjak 1000 variánsa 10,000 hazugsággal tűzdelten ERRE tellik a közpénzből meg KATARRA HETI 2 x meccsre?lesz tán NÉPITÉLET Is .Már van vármegye csak ispánok de Bpesten él ám 2 millió jobbágy is aki azért élni akar ezzel számoljatok legalább a 95 % a akkor,???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.