Márciusig tisztázzák az ügyet. „Magyarország minden vállalását teljesítette, így nem fogadja el az Európai Bizottság azon döntését, amely a közfeladatot ellátó közérdekű vagyonkezelő alapítványok és az általuk fenntartott egyetemek direkt uniós pályázatokból való diszkriminatív kizárását tartalmazza. Ennek tisztázására, hasonlóan más uniós forrásokhoz 2023. március 16-ig kerül sor” – olvasható a közleményben.

Forrás: rtl.hu
Feltöltő: Mirabilis
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Néro2
Nem hát nem. Lehet távozni a kasszától.
Esetleg újabb plakát hadüzenet ?
Egyébként nem értem , hogy európa motorja miért siránkozik állandóan az elmúlt száz év legsikeresebb tíz éve után ?
Itt minden világszínvonalú az oktatás az egészségügy szárnyaló a gazdaság akkor miért sírnak pár garas után a fityma orkok? Ha van 660 MILLIÁRDJA O4G-nek telefonra ez a pár garas hiánya tán csak nem gond ?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
lusta
@Nessy: Kezd összeállni a kép. A felsőoktatásba jelenkezőknél és a diplomázóknál sem követelmény a nyelvtudás. Emiatt a hazai egyetemekről az okosabb, képzettebb diákok lemondanak és már eleve külföldi egyetemekben gondolkodnak. A gyengébb képességüek maradnak és miután bezárult előttük a külföldi lehetőség, még esélyük sem lesz a fejlődésre.
kereső
„Sokáig hittem benne, hogy megfelelő kutatással és jó nemzetközi együttműködésekkel itthonról is lehet jó tudományt csinálni. Kimaradva az EU pályázatok legjavából, a valódi versenyből és értékes nemzetközi kapcsolatokból, biztosan nem” – kommentálta a Horizont-pályázatok felfüggesztését a Twitteren Kemenesi Gábor virológus, a Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Karának adjunktusa. Szerinte „ezzel a hazai kutatások legjava szakadhat ki a nemzetközi keringésből. Ha ez így marad, sok kiváló kutató fog elmenni”. Hogy mennyire a legjobb szakembereket érinti a Horizont rendszere, azt jól jelzi, hogy ezen a programon keresztül hirdetik meg Európa legrangosabb és legnagyobb összeggel járó kutatási pályázatát, amit az Európai Kutatási Tanács (ERC) bírál el.
Alfa
hazudni-lopni-hazudni-lopni-hazudni-lopni rendületlenül, ez orbán és a fidesz-ner szekta hitvallása ,mivel a keresztényi szabadságot gyakorolják
Nessy
Felgyorsult világunkban elszigetelődni, lemaradni, azt jelenti, hogy a "fejlődő országok" is megelőzhetnek bennünket! Roham léptekkel megyünk vissza az időben, legjobb esetben is állva maradunk.
lusta
@Nessy: Na nem egészen így van. Magyarország előre halad, nem hátra. Ezzel az a gond, hogy a föld-trafik tolvaj ártunk és qurmányunk mondja meg, merre van az előre, merre van a hátra, míg a világ ezt másképp látja. Autópálya szindróma.
Nessy
@Mirabilis: Jót szórakoztam! Kösz!! :-))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.