Márciusig tisztázzák az ügyet. „Magyarország minden vállalását teljesítette, így nem fogadja el az Európai Bizottság azon döntését, amely a közfeladatot ellátó közérdekű vagyonkezelő alapítványok és az általuk fenntartott egyetemek direkt uniós pályázatokból való diszkriminatív kizárását tartalmazza. Ennek tisztázására, hasonlóan más uniós forrásokhoz 2023. március 16-ig kerül sor” – olvasható a közleményben.

Forrás: rtl.hu
Feltöltő: Mirabilis
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Néro2
Nem hát nem. Lehet távozni a kasszától.
Esetleg újabb plakát hadüzenet ?
Egyébként nem értem , hogy európa motorja miért siránkozik állandóan az elmúlt száz év legsikeresebb tíz éve után ?
Itt minden világszínvonalú az oktatás az egészségügy szárnyaló a gazdaság akkor miért sírnak pár garas után a fityma orkok? Ha van 660 MILLIÁRDJA O4G-nek telefonra ez a pár garas hiánya tán csak nem gond ?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Néro2
Nem hát nem. Lehet távozni a kasszától.
Esetleg újabb plakát hadüzenet ?
Egyébként nem értem , hogy európa motorja miért siránkozik állandóan az elmúlt száz év legsikeresebb tíz éve után ?
Itt minden világszínvonalú az oktatás az egészségügy szárnyaló a gazdaság akkor miért sírnak pár garas után a fityma orkok? Ha van 660 MILLIÁRDJA O4G-nek telefonra ez a pár garas hiánya tán csak nem gond ?
Béla333
Nem hagyják, hogy nyugodtan lophassanak a maffiózók...???
Igazán bosszantó!
simmering73
Lehet hisztizni, toporzékolni, tolvajoknak akkor sincs pénz.
Peller Anikó
@Néro2: Hát ja, csakhát O4G-nek HITELE van és nem 660 milliárdja telefonra, amit majd mi fizetünk, nekünk viszont már tele van.
Qqberci
@Mirabilis: Rendesen sajoghat már a segge...
szegfue
Nevetséges, hogy "nem fogadja el a kormány a brüsszeli döntést az Erasmusról"... és?! Hadat üzentek, vagy mi a rossz nyavalyát tudtok csinálni?!
Néro2
@Peller Anikó: A lényegét nem érinti.
Dr. Proktor
Én meg nem fogadom el Orbán döntését a Vodafone megvételéről!
kereső
Nem fogadja el? És? Egyet tehet- veri a scheggét a földhöz, mint a hisztis három éves. Nem kellett volna a magyarok vagyonát elsikkasztani, és átláthatalanul magánkézbe adni. Az Eu nem tesz mást, mint védi az eu-s állampolgárok befizetett adóját az enyves kezektől, és megpróbálja megvédeni a magyar nép vagyonát tőletek, még akkor is , ha a magyaroknak nem akarózik.
Ja, még lehet egy dolgot megtenni- visszacsinálni az egészet, visszállitani az egyetemi autónimiát, az oktatás és kutatás szabadságát. Máskor semmijen ollan kreativ tud lenni, egy éjszaka összedob mindenféle törvényt, a magyar közlönyben 400+ oldalas jogszabálymódositásokat. akkor rajta.
kereső
Felkészül a kutatói hálózat- ECR pályázatok.
namihami
""Nem fogadja el a kormány a brüsszeli döntést az Erasmusról""
És, tessék mondani, akkor mi van? Nem fogadja el? Hát ez bizony nagy baj! Csak éppen, ettől függetlenül, mégis miben fogja ez megváltoztatni a brüsszeliek döntését? Megijednek, hogy a Viktor összevonja a szemöldökét?!?! Vagy pattogtat a karikással?!?!
verőce21
Szívat bennünket a büdös komcsi zsidó banda? Ezeknek minden ráfér a mocskos pofájukra, nem számít, hogy bőröndbe találtak pénzt...! ezek semmiért nem bűnhődnek...

Most akkor van jó alapítvány, meg rossz alapítvány? Annyira szánalmas degenerált banda...!
teuton
@verőce21: Annyira szanalmas degeneralt vagy, hogy nem tudsz olvasni? Ja, te is egy fideszbirka analfabeta vagy! Csak egyfele alapitvany letezhet, ami politikatol es politikusoktol független! Tehat nem fidesznyikek, hanem szakemberek kell üljenek a kuratoriumban!
Gazella
Nem fogadja el az EU döntését a kurvány, ettől még az EU pénz nem fog jönni Magyarországra.
verőce21
A nyomásgyakorlás ismét szintet lépett. De már elkéstetek libernyákok...
Mentek a levesbe...!
verőce21
A világ egyetemeinek 70-80%-a alapítványi, tele politikusokkal, pártkáderekkel...! Csak a fideszes alapítványi tag nem jó...?
@teuton:
simmering73
"Nemcsak a pénz elvesztéséről van szó, hanem a teljes elszigetelődésről. Mindennek oka az , hogy a felsőoktatás “átszervezése” címén öt egyetem kivételével fideszes alapítványokba szervezték az összes magyar egyetemet, kivitték a közvagyont és a közpénzt, amely ezzel elveszítette közpénz jellegét, az élükre pedig vezető fideszes politikusokat tettek. Ez nemcsak kifizető hely lett a fideszes potentátok számára egy olyan szervezetben, ahol megszűnik az ellenőrzés a közpénzek és a közvagyon felett, hanem az oktatás irányítása is a párt totális kontrollja alá került, agymosás lett belőle."
nepszava.us/van-egy-fogadasunk-hogy-az-erasmus-miatt-semmit-nem-valtoztatnak-legfeljebb-meg-tobb-fideszest-ultetnek-be/
Dr. Proktor
@Horizont: Tényleg teljesítette, megalkotta a törvényt, el is küldte róla az információt az EU-nak!
Hát nem kijött egy annuláló törvénnyel pár hét múlva, amiről aztán kussolt az EU felé?
Jozefina
Talán nem kellett volna átalakítania saját képére a felsőoktatást és fidesz.kdnp politikusokat ültetni az egyetemek élére!!!??
A történtekért személyesen Orbán a hibás!!!??
Alfa
a korrupt kamukeresztény gerinctelen náci orbánban, és a keresztény-fasiszta fidesz-ner szektában senki sem bízik meg!
Nessy
Nem fogadja el a kormány az Erasmusról és a kutatásokról szóló döntést! És akkor mi van? Illetve mi nem lesz? Pénz és lehetőség! Éljen, vivát, hurrá!
lusta
@simmering73: Tegyük hozzá azt az apróságot, hogy alapítványi formában működnek, de továbbra is az állam bácsi, az adófizetők, adja a lovettát.
szaboria1
Navracsics megint lódított egy nagyot, már novemberben Varga is azt nyilatkozta nem mond le mert ez összeférhető, hogy az alapítványnál vezető beosztása lehet.
lusta
@Nessy: Kezd összeállni a kép. A felsőoktatásba jelenkezőknél és a diplomázóknál sem követelmény a nyelvtudás. Emiatt a hazai egyetemekről az okosabb, képzettebb diákok lemondanak és már eleve külföldi egyetemekben gondolkodnak. A gyengébb képességüek maradnak és miután bezárult előttük a külföldi lehetőség, még esélyük sem lesz a fejlődésre.
kereső
„Sokáig hittem benne, hogy megfelelő kutatással és jó nemzetközi együttműködésekkel itthonról is lehet jó tudományt csinálni. Kimaradva az EU pályázatok legjavából, a valódi versenyből és értékes nemzetközi kapcsolatokból, biztosan nem” – kommentálta a Horizont-pályázatok felfüggesztését a Twitteren Kemenesi Gábor virológus, a Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Karának adjunktusa. Szerinte „ezzel a hazai kutatások legjava szakadhat ki a nemzetközi keringésből. Ha ez így marad, sok kiváló kutató fog elmenni”. Hogy mennyire a legjobb szakembereket érinti a Horizont rendszere, azt jól jelzi, hogy ezen a programon keresztül hirdetik meg Európa legrangosabb és legnagyobb összeggel járó kutatási pályázatát, amit az Európai Kutatási Tanács (ERC) bírál el.
Alfa
hazudni-lopni-hazudni-lopni-hazudni-lopni rendületlenül, ez orbán és a fidesz-ner szekta hitvallása ,mivel a keresztényi szabadságot gyakorolják
Nessy
Felgyorsult világunkban elszigetelődni, lemaradni, azt jelenti, hogy a "fejlődő országok" is megelőzhetnek bennünket! Roham léptekkel megyünk vissza az időben, legjobb esetben is állva maradunk.
lusta
@Nessy: Na nem egészen így van. Magyarország előre halad, nem hátra. Ezzel az a gond, hogy a föld-trafik tolvaj ártunk és qurmányunk mondja meg, merre van az előre, merre van a hátra, míg a világ ezt másképp látja. Autópálya szindróma.
Nessy
@Mirabilis: Jót szórakoztam! Kösz!! :-))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.