Rendkívüli szünetet rendeltek el hétfőn a Szentgotthárdi Arany János Általános Iskolában, mert 29 pedagógus kezdett polgári engedetlenségbe – számolt be az ugytudjuk.hu.

Rendkívüli tanítási szünetet rendeltek el egy fideszes városban 29 tanár engedetlensége miatt
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Schleipfnerné Gáspár Andreát, az iskola igazgatója a lapnak megerősítette a hírt, és elmondta, az intézményben 35 pedagógus és 4 pedagógiai asszisztens dolgozik.

Nem lehet 29 kollégát pótolni, így a mai napra rendkívüli tanítási szünetet rendeltem el. Holnaptól felügyeletet biztosítunk tanulóinknak. Az oktatás január 12-étől folytatódik

- nyilatkozta az igazgatónő.

Intézményvezetőként az elsődleges feladatom az iskola működésének biztosítása. Ennek érdekében a kollégákkal folyamatosan egyeztetek – zárta szavait.

„Folyamatosan azt éreztük, hogy lenéznek bennünket, és nem értenek meg, nincs megfelelő kommunikáció az oktatásirányítással”

– mondta a Telexnek Bartakovics Andrea, a Szentgotthárdi Arany János Általános Iskola pedagógusa, aki egyike annak a 29 tanárnak, akik hétfőtől polgári engedetlenségben vesznek részt az iskolában.

Bartakovics azt mesélte, hogy az igazgató megértette a problémájukat, ő is fáradt, mindenki kimerült. Szinte az összes szülő egyetértett velük. Azt mondta, nem kérdezték meg a többi kollégájuktól, miért nem állnak bele ők is a munkabeszüntetésbe: „Szerencsére különbözőek vagyunk, mindenki egyénileg vesz részt ebben.”

Szentgotthárdot választási körzetével együtt a tavalyi országgyűlési választáson magabiztosan húzta be a Fidesz, az 1998 óta folyamatosan győztes V. Németh Zsolt most is 65 százalék feletti eredménnyel nyert. A városnak 2014 óta fideszes polgármestere van.

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
@Gyurka80: Azon a szellemi magaslaton, ahol állsz, már senki nem tud követni. Igaz a többség nem is akar.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
jáger laszló
örömhír a gyerekeknek
Rendkívüli tanítási szünet volt a szentgotthárdi iskolában.
1x volt Budán kutyavásár!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
drrotf
Úgy látszik hogy vannak olyan iskolák ahol a pedagógusok megértették és megtették azt amit Mérő László javasol, hogy a tanárok egyszerre mondjanak fel és hagyják ott a pedagógusi pályát, mert Orbán Viktor és Pintér Sándor csak ekkor érti meg hogy mekkora a probléma az oktatásban!Ha csak egy pár tanár polgári engedetlenkedik annak nincs hatása Orbánékra, de ha a pedagógusok jelentős része egyszerre cselekszik annak lesz foganatja!
namihami
39-ből 29. Az bizony 73%. És nem a 2/3-os kormánypárti oldalon.
Ez is azt igazolja, hogy a fideszes narancsmagyarok nem az értelmiség soraiba zsúfolódtak. Nekik megmarad a 8 osztályos vidéki ""fideszrevoksoló értelmiség""!
Gyurka80
@m73: "igazgató megértette a problémájukat, ő is fáradt, mindenki kimerült. " 2 hét téli szünet után? Kirúgni az igazgatót és mindenkit, összevonni másik iskolával!
Gazella
@Gyurka80: elmebeteg vagy.szharkari, durbincs lófasz.
justhpeter
@Gyurka80: Azon a szellemi magaslaton, ahol állsz, már senki nem tud követni. Igaz a többség nem is akar.
Nessy
Már többször elhangzott a javaslat : Mindenkit kirúgni, összevonni az iskolákat, egy osztályba 50 tanuló, állva elférnek. A fizika órát majd jó esetben egy tornatanár, rosszabb esetben Kolompár Zsiga közmunkás tartja. Még bölcsebb egy fűtött sportpálya, ott még ülőhely is akad. Esetleg szektoronként más osztály. Tudom, hogy ez erősen szarkasztikus, de a javaslat meg erősen cinikus, mintha a delikvens sose lett volna diák.
jáger laszló
Szentgotthárdon folytatódik az iskolai a téli szünet!!
Heuréka!!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Juhász István
Kiváncsian várom olajos Satya bá... lépését. Merhogy, " nem lehet mást tenni "- aki törvényt szegett, azt büntetni kell. 1. Ha nem rúgja ki őket, akkor az eddigi kirúgottak mehetnek biróságra, mert kettős a mérce. 2. Ha kirúgja őket, akkor MEGSZŰNIK egy iskola, ráadásul NER - es körzetben. 3. El lehet menni a büdös 3.14. - csába, az egész sleppnek, akik az országot irányitják... 4. OK... de ebben az esetben ki fogja a kormányrudat ? A jelenlegi ellenzék egy lesántult, de születetten is BÉNA KACSA...
Terminátor
@Juhász István: A BÉNA KACSÁt nem akarják, hogy ott legyen. Talán igazuk is lehet, de, hogy a KACSÁKnak is lépniük kellene, az biztos.
TASzSz
HOLNAP? KI? FOG? TANÍTANI?
Képesítés nélküliek, mint a 80-as években, s közben elvégzik az egyetemet levelezőn!!!
drrotf
@TASzSz: Honnan veszed hogy a 80 években akkora tanárhiány volt, hogy képesítés nélküliek tanítottak.Az én legkisebbik fiam ekkor járt iskolába és Szolnokon egyáltalán nem volt tanár hiány, és képesítés nélkül az iskolában nem tanítottak.
Jozefina
Példamutatóak!!! Mindenhol hasonlóakat kellene szervezni!!! Gratula a bátor kiállásukért!!!
Gyurka80
@m73: De nagy barom vagy. Azért mert te anyádból hátul jöttél ki!
Pálinkás Pál
a többi tanár hol van?...ilyenkor kussoltok, ?..de majálisi menetelést hetente toljátok...a szimpátia lassan elfogy felétek...
ómió
@m73: Még mindig képtelen vagy az efftársak, a magadéi felismerésére!? Sürgesd meg magadnak a donor kutyaagyat! Az mindig felismeri az övéit!
TASzSz
@drrotf: Kismoszkvában nem volt (akkora) hiány? Szolnok? Mint megyeszékhely? Azonban abban a megyében igen! De nem akkora! Mint ahogy te írtad.
ómió
@m73: Ahhoz, hogy az efftársaidat felismerd - már többször bizonyítottad - neked donor kutyaagyra lenne szükséged! Sürgesd meg, mert már uncsi, hogy a tetves bolsiságotokat nonstop másokra próbálod hazudni!
division
@m73: Nyugi, ha ez a két "értelmiség" itt fentebb valaha is tanultak volna, és tovább jutottak volna a 6 eleminél talán felfognák, hogy a pedagógusok mennyire komoly szellemi munkát végeznek, és a munkaidejük egy nap akár lehet 12 óra is, vagy több. Ők a szalag mellett állva, esetleg közmunkában a lapátra támaszkodva, vagy éppen 8 órás mosogatás után csak ott tartanak, hogy a pedagógusoknak most volt 2 hét pihenőjük, ami megint csak nem igaz, mert nejemből kiindulva egy részét végig dolgozta ügyeletben. Azért örülök, hogy már nem vagyok nagy Fidesz párti, nem tudnék ebben a formában azonosulni a híveikkel a továbbiakban.
ómió
@m73: Úgy gondolod, hogy az általad bevett kutyafasza javított az efftársi állapotodon? Ezért ajánlod másnak is? Tévedsz, bolsiék idiótája! A neked feltétlen szükséges donor kutyaagyat - hogy a magadéit, az efftársaidat végre felismerd - rajtad szemlátomást nem váltotta ki az, hogy rendszeres kutyafasza-szopó lettél!
division
@m73: Na és miből gondolod, hogy ezek a nick nevek nem egy embert takarnak? Teljesen egyforma az észjárásuk, mindannyian vulgárisak, és állandóan a nemzetiségről papolnak, mintha ez lenne a legnagyobb baj. Én ebbe fáradtam már bele (többek között).
nezelodo
@drrotf: jan 09. 23:01. Tartok tőle, hogy sem Orbánt, sem Pintért nem rázza meg, ha bekövetkezik a felvázolt eset. Orbán a bosszuállás kormányának vezetője, Pintér pedig nagy múltú, mindent tudó és azt ismereteit ki is használó akarnok. Magasról tesznek a tanárokra és az oktatásra.
nezelodo
Ja és a város, látva a nagyarányú állampárti győzelmet, magának választotta a vezetőit. Ha valahol a keleti végeken történik ilyen nem csodálkoznék, mert ott 100 %-osan érvényesük a pártpropaganda, de a nyugati országrészben azért van tájékozódási lehetőség, és feltételezhetően nyitottabbak is. Hát így jártak...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.