A vártnál is paprikásabb hangulatban zajlott az a lakossági fórum, amit Debrecenben, a Fidesz sokat emlegetett fellegvárában tartottak hétfőn a városba csábított CATL akkumulátorgyár ügyében.

"Vigyék Felcsútra!" Nem akarnak akkumulátorgyárat a debreceniek, a polgármestert is lehurrogták a lakossági fórumonFotó: debreceninap.hu

A kínai beruházást a városvezetés teljes mellszélességgel támogatja, és szokásához híven akkor sem megy szembe kormányzati döntésekkel, ha az egyértelműen kiváltja a lakosság unszimpátiáját.

A Debreceni Nap hosszabb beszámolót írt az eseményről, és egészen parádés jeleneteket is láthatunk a helyszíni videókban.

A Debreceni Egyetem Víz- és Környezetgazdálkodási Intézetének akkumulátorgyár-párti vezetője például kikérte magának a közönség "üvöltözését".

A legtöbb savat Papp László polgármester kapta, aki igyekezett nyugodtan, és türelmesen kezelni az indulatokat. De számos kérdésre nem sikerült érdemi választ adnia.

Arra például, hogy a debreceni városvezetés miért nem indított népszavazást a beruházás kapcsán, csak a veszélyek hiányát emlegette.

Személyes kedvencünk a chemtrail-hívő hölgy, aki egyébként korrektül vázolta, hogy Debrecenben amúgy sincs víz, és a kínai gyár ebből is csak elvesz majd.

Forrás: debreceninap.hu

79 hozzászólásarrow_drop_down_circle

izéke
Már várom a fideszesek reakcióját,miszerint Soros hívei töltötték meg a termet,direkt elvéve a helyeket a valódi helyi lakosoktól,plusz Gyurcsány ja és Zelenszkij :D
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
archive
@Horizont: Hát nem? Évek óta beveszik, hogy a király megvédi őket a migránsoktól - közben meg már szinte mindenhol hivatalosan itt vannak és dolgoznak (mint ahogy írtam pl. a cégnél ahol dolgozom ukránok (évek óta), már szerbek és most több száz Fülöp-szigeteki, akiknek már tervezik az ezer férőhelyes munkásszállót). Mert a fiataljaink és már a középkorúak is, nyugatra vándorolnak. Tudjuk miért.. ha valaki nem fideszfan, esélye nincs itthon. Valaki írta, hogy miért is Debrecenben fogják megépíteni... mert majd a románok fognak ott dolgozni (ezt a hülyét!) A románok már jobban élnek mint mi!
nezelodo
@archive: Sokaknak elkerülte a figyelmét, hogy a nálunk korábban dolgozó román állampolgárságú dolgozók már korábban hazamentek, nem csak az orvosok, és megfordult a trend, tőlünk vándorolnak Romániába a melósok, a magasabb munkabérek miatt!!! Nyugat-dunántúlon is nagylétszámú ukrán munvállaló vert tanyát, miért gondolják, hogy Debrecenben nem ők adják Orbán által szégyenletesen hírdetett olcsó munkaerőt?!!! Vagy komolyan veszi valaki, hogy a képzetlen, többségében a munkakúltúrát nem ismerő romák fognak a kínaiaknak aksit gyártani? Na hogy is lesz a munkahelyteremtés Debrecenben? Mert meg fog épülni a ferdeszeműek gyára, az tuti, a tiltakozást észre sem veszi a vezér, és ne ábrándozzon senki arról hogy a nemzethy konzultáció dönti majd el a beruházás sorsát!
simmering73
@nezelodo: Velük együtt mentek a magyar munkavállalók. Még a covid előtt azért kellett várnunk két hetet az ablakcserére, mert a mátészalkai ablakgyártók mind felmondtak és elmentek több pénzért dolgozni Romániába.
paperboy
Ezek mindenre képesek a pénzért (mert senki ne tévedje, iszonyú mennyiségű korrupciós pénzeket kapnak ezek zsebbe). Még arra is, hogy kiárusítsák és pusztítsák Magyarország földjeit, vizeit.
KisTehen
a LIBSIK nem akarnak

nagy különbség !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.