A vártnál is paprikásabb hangulatban zajlott az a lakossági fórum, amit Debrecenben, a Fidesz sokat emlegetett fellegvárában tartottak hétfőn a városba csábított CATL akkumulátorgyár ügyében.

"Vigyék Felcsútra!" Nem akarnak akkumulátorgyárat a debreceniek, a polgármestert is lehurrogták a lakossági fórumonFotó: debreceninap.hu

A kínai beruházást a városvezetés teljes mellszélességgel támogatja, és szokásához híven akkor sem megy szembe kormányzati döntésekkel, ha az egyértelműen kiváltja a lakosság unszimpátiáját.

A Debreceni Nap hosszabb beszámolót írt az eseményről, és egészen parádés jeleneteket is láthatunk a helyszíni videókban.

A Debreceni Egyetem Víz- és Környezetgazdálkodási Intézetének akkumulátorgyár-párti vezetője például kikérte magának a közönség "üvöltözését".

A legtöbb savat Papp László polgármester kapta, aki igyekezett nyugodtan, és türelmesen kezelni az indulatokat. De számos kérdésre nem sikerült érdemi választ adnia.

Arra például, hogy a debreceni városvezetés miért nem indított népszavazást a beruházás kapcsán, csak a veszélyek hiányát emlegette.

Személyes kedvencünk a chemtrail-hívő hölgy, aki egyébként korrektül vázolta, hogy Debrecenben amúgy sincs víz, és a kínai gyár ebből is csak elvesz majd.

Forrás: debreceninap.hu

49 hozzászólásarrow_drop_down_circle

izéke
Már várom a fideszesek reakcióját,miszerint Soros hívei töltötték meg a termet,direkt elvéve a helyeket a valódi helyi lakosoktól,plusz Gyurcsány ja és Zelenszkij :D
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
archive
@KisTehen: Értelmezd már egyszer végre azt, amit olvasol!
Nem, nem kerítésen, hanem a kurmányod engedélyével!!!
archive
@Horizont: Hát nem? Évek óta beveszik, hogy a király megvédi őket a migránsoktól - közben meg már szinte mindenhol hivatalosan itt vannak és dolgoznak (mint ahogy írtam pl. a cégnél ahol dolgozom ukránok (évek óta), már szerbek és most több száz Fülöp-szigeteki, akiknek már tervezik az ezer férőhelyes munkásszállót). Mert a fiataljaink és már a középkorúak is, nyugatra vándorolnak. Tudjuk miért.. ha valaki nem fideszfan, esélye nincs itthon. Valaki írta, hogy miért is Debrecenben fogják megépíteni... mert majd a románok fognak ott dolgozni (ezt a hülyét!) A románok már jobban élnek mint mi!
nezelodo
@archive: Sokaknak elkerülte a figyelmét, hogy a nálunk korábban dolgozó román állampolgárságú dolgozók már korábban hazamentek, nem csak az orvosok, és megfordult a trend, tőlünk vándorolnak Romániába a melósok, a magasabb munkabérek miatt!!! Nyugat-dunántúlon is nagylétszámú ukrán munvállaló vert tanyát, miért gondolják, hogy Debrecenben nem ők adják Orbán által szégyenletesen hírdetett olcsó munkaerőt?!!! Vagy komolyan veszi valaki, hogy a képzetlen, többségében a munkakúltúrát nem ismerő romák fognak a kínaiaknak aksit gyártani? Na hogy is lesz a munkahelyteremtés Debrecenben? Mert meg fog épülni a ferdeszeműek gyára, az tuti, a tiltakozást észre sem veszi a vezér, és ne ábrándozzon senki arról hogy a nemzethy konzultáció dönti majd el a beruházás sorsát!
simmering73
@nezelodo: Velük együtt mentek a magyar munkavállalók. Még a covid előtt azért kellett várnunk két hetet az ablakcserére, mert a mátészalkai ablakgyártók mind felmondtak és elmentek több pénzért dolgozni Romániába.
paperboy
Ezek mindenre képesek a pénzért (mert senki ne tévedje, iszonyú mennyiségű korrupciós pénzeket kapnak ezek zsebbe). Még arra is, hogy kiárusítsák és pusztítsák Magyarország földjeit, vizeit.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.