Hiába a válság és az infláció, van, amire mindig több jut.

Az mfor.hu cikke szerint 2022 utolsó napjaiban a kormány rendeletben írta át a 2023-as költségvetést, amire a Pénzügyminsiztérium azért volt szükség, hogy "megvédjük a magyar családokat és a munkahelyeket, megőrizzük a nyugdíjak értékét, fenntartsuk a rezsicsökkentést és garantáljuk az ország biztonságát". 

Tavaly decemberben átírta a 2023-as költségvetést a kormány, több juthat a sportra

Fotó: Illusztráció/Facebook/Orbán Viktor/videórészlet

A 2023-ra szóló költségvetést még 2022 júniusában fogadta el a fideszes többségű országgyűlés, abban pedig összesen 385 milliárd forint volt sportra betervezve. Az mfor.hu cikke szerint viszont a december végi módosítással átírt költségvetésben a beazonosítható tételek alapján már 415 milliárd forintra nőtt meg a sportkassza, vagyis úgy látszik, hogy a kormány a válság ellenére sem fog ezen a területen spórolni. 

A módostítások között szerepel, hogy a "versenysport és szakmai feladatok támogatása" előirányzatnál a korábbi 28,7 milliárd forint helyett 58,4 milliárd forint szerepel. A kiemelt sportegyesületeknél 8,7 milliárdról 13,6 milliárd forintra nőtt az előirányzat, a "sportági fejlesztési koncepciók megvalósításával összefüggő feladatok támogatására” a büdzsé 27,8 milliárd forintról 33,6 milliárd forintra nőtt meg. Az autó-motorsport támogatására a korábbi 16,5 milliárd forint helyett a módosításban már 19,6 milliárd forint szerepel.

A lap szerint elsőre úgy tűnik, hogy van olyan terület a sporton belül, ahol a kormány meghúzta a nadrágszíjat a december végi rendeletével: a "kiemelt nemzetközi sportesemény stratégiára" 29,6 milliárd forint helyett 13,4 milliárd forint jut 2023-ban. Ennek ugyanakkor az az oka, hogy a kormány tavaly átruházta a nemzetközi sportesemények lebonyolítását a Miniszterelnöki Kabinetirodára (melyet Rogán Antal vezet), amely erre és az egyéb kiemelt állami rendezvényekre 60,5 milliárd forintot fordíthat.

Forrás: mfor.hu

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

m73
Rendőrőrsöket zárnak be mert nincs pénz a fenntartásukra és nincs aki szolgáljon ott. A tűzoltóságokon ugyan ez a probléma. A kormányhivatalokban kabátban meg pokrócban dolgoznak a munkatársak. Hogy dögölne meg ez a zsírdisznó, meg azok is akik ezekre szavaztak!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
namihami
""Ennyi beleszólása se lehet senkinek abba, hogy Én, I. Viktor, mire költöm a pénzeteket!""
Most legalább igazat mondott. Már ez is haladás--nála.
m73
@Maccska: mert arra csoportosít át sok milliárdot te szerencsétlen!
sgl
@m73: 100 és ezer milliárdot!
Ne szerénkedj!!
m73
@sgl: látod? Valakinek ez tetszik. A bűnözők éljenek és virúljanak. A házak égjenek le. De a lényeg!100 stadiont,1000!
ómió
@Aki Én: "Zsebelik"!? A világ minden országában meglévő közteherviselés - ami nálunk jelenleg a legalacsonyabbak közé tartozik (ezért áramlik ide a működőtőke is) - nálatok, elmebeteg tetvesbolsiknál már zsebelésként jön szóba!? Akkor, mi volt anno a nyugdíj- meg a fizetésellopásotok évi 2x-i gázáremeléssel!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.