A szomszédos országokban olcsóbban lehet üzemanyaghoz jutni, mint nálunk.

Jelentős mértékben beindult a benzinturizmus, miután a Fidesz eltörölte a benzinárstopot. 

Megrohamozták a magyarok a külföldi országok benzinkútjait, mert ott olcsóbban lehet tankolni

Fotó: MTI/Komka Péter

Ez nyilván nem véletlen, ugyanis egy szomszédos horvátországi benzinkúton – 400 forintos euróval számolva – a 95-ös benzin literenként 118, a gázolaj 122 forinttal olcsóbb, mint Magyarországon.

Romániába is megéri elmenni: Magyarország keleti szomszédjánál ugyanis a benzinen 100, a gázolajon akár 110 forintot is spórolhat literenként, aki ott tankol.

Szlovákiában pedig a 95-ös benzin körülbelül ötven, a gázolaj hatvan forinttal olcsóbb.

Tehát az összes szomszédos országban alacsonyabbak az árak, beleértve Ausztriát is. 

Forrás: nyugatifeny.hu

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

division
Ezen csodálkozik bárki is? Nálunk minden drágább mint külföldön, ide vezetett a nagy osztogatás, fosztogatás, árstop.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
division
Ezen csodálkozik bárki is? Nálunk minden drágább mint külföldön, ide vezetett a nagy osztogatás, fosztogatás, árstop.
Néro2
Ezek ilyenek. Há mé nem a NER gazdaságát erősítik ? Szaladnak mint a zsák kolompéért mikor már havi 500.000 is többet keresnek. Hát nincs ezekben semmi Nemzethy Büszkeség ? Há nem ?
division
@KisTehen: Nekem nem is kellett, tankolni is mindig a drágább benzinből tankoltam, szóval mellé ment. Arról meg nem én tehetek, hogy nem vagy képes felfogni, miket okozott ez az egész, ahhoz tanult embernek kell lenni úgy látszik (vagy csak nem elvakult Fideszesnek). Tényleg, arra nem reagáltál, hogy vannak iskolák ahol 11 fok van, és kabátban tanulnak a gyerekek. Ez akkor normális? Kérdezem ismét. Pista barátunk sem felelt még erre. Lehet, az ő gyere is fázik? Esetleg otthon is? Ki tudja...
division
@durbincs: Az IQ nulla itt te vagy, a kultúrát sajnos még hírből sem ismered, ahogy az értelmes társalgást sem. Én Fideszes voltam a rendszerváltás óta egészen 2018 - ig, úgyhogy nekem ne dumálj inkább. Próbálj meg talán egyszer érdemben hozzászólni valamihez, mindenkinek jobb lenne (már ha megy).
nejlontacskó
@division: nem kell válaszolni a gyökérnek, hadd főjön a saját levében...
nezelodo
Micsoda dolog, hogy a NER emberei is a szomszédba járnak tankolni, ahelyett, hogy az itthoni extra profittal terhelt árakon vásárolnának, és tisztelegnének a Nagy Putyin előtt, és az itthoni pincsijének a fejét is megsimogatnák közben!!! Ezeknek még az ötöd árú gáz sem felel meg és maga az Isten, (itthoni megszemélyesítője Orbán), sem tud eleget tenni, pedig éjt napallá téve dolgozik értük. Ma éppen megint láttam nem aprózzák el a munkát a NER lovagok, tegnaptól a legolcsóbb üzletben csak a zsömle ára nőtt 10 Ft/ db árral! Megvan az ára a sapkával felcicomázott termékek veszteségének, a többi árú árába vastagon beépítve. Így nem csoda, hogy az inflációban is lenyomtuk az EU többi országát, némelyiket csaknem négyszeres áremelkedéssel. Aztán siránkozik a vezetés, hogy minden ötödik-hatodik magyar gyerek a halódó nyugaton látja meg a napvilágot, és sajátítja majd el a magyarok legendás hazaszeretetét!
division
@KisTehen: Nem érted, sajnálom, hagyjuk is.
Csizmás Kond
...hát igen...elképzelem hogy BP-ről most mindenki külföldre megy tankolni...mert egy tankbenzinen nyer 4000-ret...s az sem számít ha nyegyedtankba kerül az út...
division
@KisTehen: Értelek. Aki most sok mindenben nem ért egyet a Fidesszel, pedig egészen 2018 - ig rájuk szavazott, az csakis DK - s lehet. Sokszor nem értem, már születéskor miért hiányzik sokaknak az agyuk...
Nessy
Most azok "szerencsések,", akik határ közelében élnek. Nem csak tankolni, bevásárolni is átjártak, átjárnak! Vagy aki pl. valami miatt arra autózik. Innen Pestről komplikált, és messze van. Bár Szlovákia innen Óbudáról a Párkányi hídon át nem olyan borzasztó távolság. De már nem lévén kocsim, nem érint a dolog.
teuton
@Csizmás Kond: Gumicsizmas, azon nem csodalkozol, hogy mekkora volt a felhaborodas, amikor külföldiek akartak MOon olcsobban tankolni??? Akkor jött a megkülönböztetes, forgalmi, magyar rendszam, stb. Most meg neked savanyu a szölö, mert messze laksz a hatartol es szopat a gazdad a draga benzinnel! De triplan szopsz, mert az elelmiszer es az energia is dragabb neked, mint masnak külföldön! Megerdemelted!!!
Yoda69
@division: Sok az agyatlan az orszagban. Ez volt a fideSS celja, ezert is rohasztja le az oktatast.
Az ilyen marhakat, csikarikat, dubrincsokat konnyu vezetni, mert esz nelkul elfogadnak mindent, es csak bologatnak nyelv logatva.
Orulok, hogy te megvilagosodtal végre. :)
magyar1
A határok mentén lakók mindig ki szokták használni a mellettük lévő országok réseit már ősidők óta.
Ha 5 km-t kell átmenni akkor talán megéri.
ómió
Hát, még ez a "mindenható piac" is ilyen "kirekesztő"!?
Csizmás Kond
@teuton: Ki háborgott tsutájn...a hozzádhasonlók...
teuton
@Csizmás Kond: Talan tanulj meg olvasni gumicsizmas! A hozzad hasonlok es a qurmanyod haborgott, ezert vezettek be a forgalmival valo tankolast! Amivel megfosztottak minden bel- es külföldi magyart a külföldi rendszammal rendelkeuö jarmüvek tankolasatol! Melyik orszagban van/volt ilyen valaha is???
Csizmás Kond
@teuton: A kormány a sajátját védte és védi mert az ársapkát is a sajátjából pótolta ki a kupecek feltornászott árainak az emberségessé tétele végett ,csahogy ezt a degeneráltak nem tudják felfogni.
...a tsutájn ugye csótányt jelent ?
paperboy
Orbán próbálja úgy eladni magát, hogy csak ő tudja az igazságot.
Az van fiatalok, hogy Orbánon kívül mindenki tudja az igazságot.
Orbán Viktor kommunista tempóban nyomatja a fasizmust is az ország kárára - egy kommunistából nem lesz demokratikus szalonna.
Erre még élő bizonyíték ez a geci!

Orbán NEM ágyban, párnák közt fog meghalni.
(Petőfi 200)
Juhász István
De, ha már kiautózott KÜLFÖLDRE... a magyar, tankolni, akkor beballag egy áruházba is, és JÓL BEVÁSÁROL. Pl. ÉLELMISZEREKET. Ha havonta 1-x megy, és az üzemanyagon kivül a havi NAGYBEVÁSÁRLÁSÁT is megejti, nos akkor igencsak jól jár. Sajna... én messze élek a határoktól.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.