A koronavírus Magyarországon jelen lévő alvariánsai nem adnak okot aggodalomra – mondta Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa az M1 aktuális csatorna Ma este című műsorában kedden.

Szlávik János: itt vannak a legújabb variánsok, bármikor jöhetnek még újabbak

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Szlávik János szerint a legújabb variánsok – még ha sokkal jobban terjednek is a korábbiaknál – enyhébb megbetegedéseket okoznak. Ettől függetlenül bármikor kialakulhatnak új variánsok, ám ennek egyelőre nincs jele.

A koronavírus legújabb, kraken elnevezésű variánsának európai terjedése kapcsán a főorvos megjegyezte: nem zárható ki, hogy ez a mutáció már jelen van Magyarországon is, de nem vált uralkodóvá. Hozzátette, ahol külföldön megjelent ez a variáns, ott sem jellemző, hogy sokan kerülnek miatta kórházba, mert a betegség tünetei fejfájás, torokfájás, felső légúti tünetek, esetenként hasmenés, viszonylag enyhék.

Szlávik János hangsúlyozta: a Magyarországon jelen lévő vírusvariánsok esetében három oltás hatékonyan meg tudja akadályozni a betegség súlyos lefolyását és a kórházba kerülést.

Forrás: mti.hu

71 hozzászólásarrow_drop_down_circle

division
@VASTAGBŐR: Egyébként meg igazad van, tényleg én vagyok a hülye, hogy vírustagadókkal, konteós oltásellenesekkel leállok tudományos dolgokról vitatkozni, szóval részben igazad van, tényleg agyhalott vagyok ezen okok végett. Megtettem ezt már a vuhani meg a delta idején is Palival (bár nem tudom, lehet ő és te ugyanazon személyek vagytok), de nyugodj meg, nem folyok bele a továbbiakban ennyire, pedig lenne miről beszélni a jelenleg is zajló influenza kapcsán, és annak a coviddal való kapcsolatáról is, az esetlegesen várható hatásaikról nem is beszélve. Ehhez viszont az kellene, hogy a propeller egy tudományos oldal legyen, ahová nem engednek be bárkit.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
VASTAGBŐR
Hogy lehet arról áradozni, amit nem láttok ?

Ez kb olyan mintha elkezdenél mesélni az exoplanétákról, mert te láttad már a televizióban ...

Egyvalami nincs. Bizalom. Lehet hinni , meg hitben éltetni ...
A cukros bácsi meg nem mutatja a portékát .. majd lehet egyiket a másikra fogni ha baj van.
Szóval mi van a hernyóban ? Te tudod ?
division
@VASTAGBŐR: Azt hiszem te beteg vagy. Felejtsük el egymást inkább. Mész már hajnali négykor nagy valószínűséggel a szalag mögé, aztán hazajössz a 12 órás "kemény" munka után, egyből fel a propellerre, csak azért, hogy itt mantrázz nekem erről a "szemét" oltásról. Szerintem te az elején a tüskefehérjéről is azt gondoltad, az a rózsának egy szúrós része valamilyen fehérjébe keverve... Keress más partnert magadnak, rendben?
VASTAGBŐR
@division: Én már nem 12 órázom .. cuppantsd meg a kupak lalit ...

az a szomorú haver hogy nem Én gondolom .. hanem professzorok írják le .. ami neked konteó ...
kicsit több publikáció meg kicsit tisztább elme .. ha eleget tanulsz

propaganda szar vagy egy ócska foskupac tetején ... mint a többi agyhalott ( de ez saját vélemény )

Igyál egy egy kis sósavat, hogy eddzett immunrendszered legyen mire kénsavat kell kortyolnod kb ... és megéred még a tömény salétromot is .. csak lődd be magad még valamivel és dobj be rá vagy 6 féle gyógyszert :)
division
@VASTAGBŐR: Látom csak nem bírsz magaddal a 6 elemiddel, de legalább van saját véleményed rólam, még ha a bokámig sem érsz fel semmilyen szinten. Jó is ez így, mindenkinek lehet véleménye:-)
VASTAGBŐR
@division: Mondjuk azért nem 6 elemi előveheted a szorzótáblát, de legalább nem össze mélytorkozott plágiumos diploma .. a semmiért persze ... a nyers stílus ne tévesszen meg ;) .. modjuk mostani díjak is ilyenek mindenféle jöttment kap Kossuth meg Széchenyi díjat ..
division
"a nyers stílus ne tévesszen meg"
A stílus maga az ember, és ne aggódj, nem te vagy az egyedüli aki a te szinteden áll. Az aljas beszólásaidon, irigykedő megjegyzéseiden meg nem fogok megsértődni, max. mosolygok, mint a többi szánni való emberen, akikből azért elég sok van ma az országban sajnos. Remélem már nyugdíjas vagy, nem pedig egy fiatal akiből majd egyszer kikerül a jövő értelmisége:-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.