De fokozódhat az árverseny.

Hiába került a kormány közelébe a Vodafone, nem lesz ársapkás net MTI/Máthé Zoltán

Mint ismert, hétfőn jelentették be, hogy aláírták az adásvételi szerződést a Vodafone magyarországi leányvállalatának eladásáról, amelyet a kormány vásárolt meg. A tranzakció január végére zárulhat le, a cég végül 660 milliárd forintért cserél gazdát. Ahogy azt már korábban bejelentették, a Vodafone 49 százaléka az állam, 51 százaléka pedig a kormányközeli 4iG tulajdona lesz – írja az rtl.hu.

Az állam a saját tulajdonrésze megvásárlása mellett a 4iG-nek is bőkezű segítséget nyújt: a vételár kifizetéséhez 170 milliárd forintnyi hitelt kapnak a Magyar Fejlesztési Banktól, amelynek 80 százalékáért szintén az állam vállal kezességet.

A Vodafone eladását a Gazdasági Versenyhivatal nem vizsgálhatja, mert a kormány nemzetstratégiai jelentőségűvé minősítette az ügyletet.

Pedig a felvásárlással az ország második legnagyobb távközlési cége jön létre: a NER-közeli 4iG egycsapásra piacvezető lesz a vezetékes internetszolgáltatásokban és a műsorterjesztési piacon.

Az ügylettel kapcsolatban az rtl.hu megkereste Elkán Pétert, a 4iG kommunikációs igazgatóját, aki elmondta, mire számítanak ettől a fordulattól. Azt leszögezte például, hogy egy névváltás biztosan várható.

Szerinte az előfizetőik semmit sem fognak megérezni a tulajdonosváltásból. „Az ügyfeleket nem érinti, így számukra a tulajdonosi háttér változása nem jár semmilyen teendővel” – tette hozzá. Rákérdeztek arra is, hogy az árazásban, díjszabásban terveznek-e más szempontokat, mint eddig. A válasz: nem, maradnak a piaci szempontok. Azaz, nem számíthatunk olyan gyakorlatokra, amelyeket más területeken megszoktunk a kormánytól, például ársapkákra.

A Vodafone Magyarország piaci vállalat, amely a tulajdonosváltást követően is a távközlési piaci körülményeknek és szabályainak megfelelően működik majd

– közölte. A cég eladása ugyanakkor szerinte hosszú távon fokozhatja a hazai szolgáltatók közötti árversenyt, amivel az előfizetők járhatnak jól.

Forrás: rtl.hu

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Proktor
@KisTehen: Repdesünk a boldogságtól!
A Telekom befekszik a nernek, azzal nincs baj, már csak a Yettel bekebelezése van hátra és minden telefonbeszélgetés mehet a BM-be és a TEK-hez, nem lesz szükség a Pegasusra...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Néro2
Esetleg a sapi ha repülne ? O4G-ról. Megazösszesrohadttolvajáról !
Dr. Proktor
@KisTehen: Nekem csak pár lépés a határ...
Életem legnagyobb ballépése az volt, hogy 1989-ben boldogan hazajöttem!
paperboy
@Dr. Proktor: Nem biztos. Így a magyar történelem részese lettél. Talán név szerint nem említenek meg majd, de vagyunk itt elegen, akik emlékeznek rád!
paperboy
Na, most kezdek neki a nagy munkának, hogy mindenhova kiírom (lefújom), hogy O1G.

Kiírom (lefújom) mindenhová, a Parlamentre is, hogy lássa az egész világ!
paperboy
A (készenléti)rendörség majd jön, elkap, megkínoz, (kérek egy hosszú kávét), aztán nyilatkozik.
Lássuk be, az elnyomásnak vannak szerethető részei is - emberek vagyunk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.