Sőt, a Fidesz intézkedései egyre csak rontanak a kialakult állapoton. 

Ezen a téren is katasztrofális a helyzet Magyarországon, de a kormány nem kíváncsi a szakértők véleményéreMTI Fotó: Komka Péter

A rendszerváltás óta javuló tendenciát mutat a magyarok idegennyelv-tudása, ám világszinten nézve továbbra is le vagyunk maradva

– erről beszélt Légárdi Tamás, a Nyelviskolák Szakmai Egyesületének elnöke az ATV Start című műsorában. Hozzátette: „Javul a tendencia, de a világ sem áll meg: mindenhol tudják, hogy a nyelvtudás az emberek boldogulásának egy nagyon fontos eszköze, így mindenhol egyre többen tanulnak idegen nyelvet, ezért még messze nem dőlhetünk hátra mi sem.”

A nyelviskolák helyzetére reagálva beszélt arról is, hogy az őket érintő szabályozások olyan képet festenek, mintha nem is lenne szükség rájuk, holott ez nem így van – írja az atv.hu.

Az egész ország számára katasztrofális, ha nem beszélnek idegen nyelveket az emberek

– hangsúlyozta a szakértő.

Elmondta, szerinte kifejezetten rossz, hogy a kormány intézkedéseinek köszönhetően már a diploma megszerzéséhez sem kötelező a nyelvvizsga. Hozzátette: úgy érzik, hogy a kormány nem kíváncsi a véleményükre a témában.

Forrás: atv.hu

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
csodálkozik ezen valaki..?..a fidesznek nem érdeke a tanult,intelligens ember, mert arról leperegnek a demagóg hazugságai..,mondjuk ki bátran ..a fidesz " mafia " a 40 IQ pontos tömegek pártja, és sajnos ,ezekből legalább 3 millió van e hazában...no meg a parazita külhoniak..
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
csodálkozik ezen valaki..?..a fidesznek nem érdeke a tanult,intelligens ember, mert arról leperegnek a demagóg hazugságai..,mondjuk ki bátran ..a fidesz " mafia " a 40 IQ pontos tömegek pártja, és sajnos ,ezekből legalább 3 millió van e hazában...no meg a parazita külhoniak..
justhpeter
Legalább három féle szakértőcsoport van Magyraországon, akik legalább három féle irányt képviselnek halmazatként még csoporton belül is megosztva. Nos, a kormány ezeket a csoportokat rángattatja a időnkéni egymástól is eltérő intézkedéseivel is. Ha csak az újabb államszocializmus kiépítése lenne a cél, azt mindhárom csoport megértené, az viszont a kormánynak nem lenne jó, mert az államszocilista megoldásban mindhármat nekik kellene eltartaniuk. A megoldásra azért is várnunk kell, mert matolcsy még nem találta ferl a kormány számára ingyenes államszocializmust, ahol elég lenne csak a kormányzatnak kedves egy szakértőcsoport.
Alfa
nincs ezen semmi meglepő,mert a csuti gecinek és szektájának ez a célja...a hülye alattvalók kinevelése ...lásd a birka szavazóikat
jáger laszló
Orbán úgy döntött,hogy elég ,ha ő beszél angolul,mert így nem kell vitatkoznia!!!A magyarok maradjanak csak az édes anyanyelvünknél.mert még megzavarja őket a babiloni nyelvzavar!! csak ennyi
barátilag
J.L.
Galway
@jáger laszló: Ahogy ezt teszi, "abbúl minden küffődi hallhassa", hogy ez a magyar nyelv mennyira hasonlít az angolhoz, csak vahahogy nás a kiejtése, Ju nóóó?
www.youtube.com/watch?v=1MK6H1UQ56Q
Nessy
Miért hallgatna Orbán szakértőkre?? A szakértelem bolsevik huncutság! Annak pedig nincs helye a fideszben! Egyébként is Orbán mindent tud! Mint Bukfenc a Csinn-Bumm cirkuszban! Különben is, még képesek lennének a nyelvet beszélők eredetiben olvasni, hallgatni a világ híreit, nem amit a M1 közvetít! Nem ok nélkül fizetnek súlyos milliárdokat "sajtó szemlézésre"! Fordítás helyett ferdítés a feladat!
Törölt Nick
Aki beszél idegen nyelvet, pláne ha diplomája is van, úgy húz el orbanisztánból, hogy csakúgy porzik. Viszont ha nem muszáj, sokan elengedik inkább a nyelvtanulást, amit később valószinűleg meg fognak bánni. Mert anélkül itt kell elrohadniuk kurvaországban.
ómió
Pedig egy bolsi népzsebi hova "fel nem emelne" minket!!!
Jozefina
Nagyon sokan mentek már ki nyugatra, akik nem beszéltek idegen nyelvet, de ott megtanulták és boldogulnak is!! És ezt egyre többen felismerik, persze jobb lenne ha itthon tanulna meg egy fiatal akár két nyelvet is!!! Orbánnak a buta, ostoba ember az okos!!!?
Lepényleső
...csak nem süllyednek le a gondolkozni képesek közé,s aljasodnak le tanulni,- képtelenségükben új dolgokon ámulni?
Németh István
A kormány kiválóan teszi, ha nem kiváncsi a balliberális suttyó a nemzetet hülyteni akaró a saját gondolatiságuk alapján kijelölt un. szakértőkre! Menjenek egyenként és a gazdáikkal együtt a bödös rohadt gender kommunista picsába!
A lényeg hogy az usa-nató takarodjon Európából, az Eu. vezetése húzzon el a picsába!
gina
@Shikari: Elmebeteg vagy , ilyen barmok vannak közöttünk, szégyen te emberi véglény !!!
gina
@Németh István: Az Anyád te elmebeteg húzzon oda ahova irod,,,, te emberi féreg, proli fogatlan IQ null seggnyaló, miért vagy itt, irogass a Demokrata oldalon ,,vagy OV facebookjára nyald ki a büdös cigány seggét te barom!!! Te is egy cigány putris vagy csak lopott névvel ... szemét proli
Németh István
@Pálinkás Pál: @Lepényleső: @m73: @Jozefina: @Pálinkás Pál: a kőr bezárúlt ezek a nemzetellenes belső ellenségek rövidesen bé vonúlnak a kurva anyucijuk intim szervébe, de előbb, hogy ne legyen gond timsós fürdőbe áztatják magukat egy hétig! minimum! Et a tudományos megközelítés gondolom megfelelő stratégiai kiindulási pont lesz a picsánrúgásaik-hoz! De szigorúan tudományos alapon persze!
Aztán a lényeg >> az usa-nató tűnjön el Európából, az Eu vezetése a korrupt és háborús bűnös kivállóságuk okán a börtönbe, de az sem bej ha felaksztják őket szépen sorjába kezdetnek 60 főt majd a többit folyamatosan! Ó az Istenke mily boldog lesz, a világ népei táncolni fognak, hogy megszabadúltak a gosztól !! ÁMMMMEN!
gina
A sok fidesz hivönek minek is idegen nyelv, ök csak egyet tudnak a saját nyelvükkel nyalják OV seggét, büdös szemetek... igen rólatok irok Német István, @Shikari, és a többi proli
gina
@Németh István: Te rohadt büdös cigány nem tudsz rendesen irni???itt nem a büdös cigány haverokkal vagy , proli alkesz
Németh István
@gina: mondtam már túl nagy a lika! Tehát úgy ömlik a szó fosa, mint a Tisza áradta!
Te mered a diktatúra éhes, moslék cszürhét, a terrorista aljas gyilkos családot és a telibeszart társait demokrata oldalnak nevezni! Ribike, ugorgy a bilibe! Ott zenélj kedvedre!
És tanúld mega lényeget >> az usa takarodjon Európából, az Eu vezetése a korrupciós, háborús bűnösök meg húzzanak a sittkóra!
simmering73
@Shikari: Orosz nyelvvizsgád meg van, tovaris?
Németh István
@simmering73: draszvútye bolsevik továris! Különben >> japp faje matty!
AZÉRT írtam így, hogy el tudd olvani!
És magyarul>> az usa-nátó takarodjon Európából, az Eu.vezérkara vonúljon a sittkóra !
Nessy
Ami a nyelv oktatásunkat régen jelentette, amikor bevezették a kötelező orosz nyelv tanulást, nem volt orosz tanár. Beszélni nem igazán tanultunk meg nyolc év alatt, de Tatjána levelét ma is tudom. Négy év latin tanulás többet jelentett! Mi latinból érettségiztünk 1957-ben, mert humán osztály voltunk, Oroszból nem volt akkor kötelező! Éltünk is a lehetőséggel!
csak úgy....
@Shikari: 0rbán tud oroszul,te elmebeteg?!:)
Németh István
Már hogy lenne kíváncsi a komunista szakértőknek nevezett utolsó aljas ganajokra, a társadalom szégyeneinek a véleményére?? tessenek mondani!???
@csak úgy...: te figyelj hány nyelven küldjelek el a büdös picsába? mikor egy nyelven is tudod a feladatodÍ! te gecmarek!
Alényeg > az usa,-nató takarodjon Európából , az Eu. vezetése menjen a sittire!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.