És még csak ki sem fizették érte a teljes összeget.

Rejtélyes módon cserélt gazdát egy somogyi fürdő – Fideszes politikushoz kerültillusztráció, MTI Fotó: Illyés Tibor

Két lépésben Hajtó Péter győri önkormányzati képviselő családi cége, a Hafe-Hungary Kft. birtokába került a tavaly ősszel bezárt, majd december közepén részlegesen újranyitott csokonyavisontai gyógyfürdő – szemlézi a telex.hu a 24.hu anyagát. A fürdő korábban a helyi önkormányzat tulajdonában volt, de a település azt nem tudta működteti, a rezsiválság kezdetén, már tavaly szeptemberben a bezárásáról döntött.

A fürdőt üzemeltető cég ezután, még ősszel „szokatlan körülmények között került” a 2019 óta győri önkormányzati képviselő családi vállalkozásának tulajdonába.

A lap szerint „a történet iskolapéldája annak, hogy a rentábilisan nem működtethető vagy az évtizedek során elhanyagolt, lepusztult állapotba kerülő közvagyon hogyan vándorol egy kormánypárti kötődésű vállalkozás kezébe”.

A fürdőt nyílt tender keretében 440 millió forintért értékesítették az egyetlen pályázónak, Zömbik Imre barcsi építési vállalkozó a Bau-Lizéna Kft.-jének.

Ebből ráadásul egy 300 millió forintos tételt a vevőnek ki sem kellett fizetnie: a szerződés értelmében azt a fürdő műszaki fejlesztésére kellett fordítania.

Miután a tavaly augusztusban kiírt pályázat lezárultakor, október 3-án megvette a fürdőt, a lap szerint nyolc nap múltán továbbadta először a nyolcvan, majd a maradék húsz százalékát is Hajtó Péter cégének. Hajtó elismerte, hogy a tulajdonosváltás valóban gyors volt, míg a konstrukciót szerinte az indokolta, hogy „amikor »be akartak, be kellett szállniuk«, akkor az üzletrész nyolcvan százalékát megvásárolták, de kötöttek egy opciós szerződést is a maradék megvételére”. Az eladó Bau-Lizénára egyébként a fürdőfelújításnál kivitelezőként számítanak.

Forrás: telex.hu, 24.hu

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
A közvagyont mindenütt igyekezik a fidesz-kdnp olyan rossz helyzetbe hozni, hogy azt később kormánypárti kötődéső vállalkozásokhoz, személyekhez kerüljön akár kétes körülmények között is!!!?? Felháborító!!!??
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Jozefina
A közvagyont mindenütt igyekezik a fidesz-kdnp olyan rossz helyzetbe hozni, hogy azt később kormánypárti kötődéső vállalkozásokhoz, személyekhez kerüljön akár kétes körülmények között is!!!?? Felháborító!!!??
Levendula
24.hu/belfold/2023/01/11/csokonyavisonta-furdo-ner-eladas-fidesz-vizilabda/

...A történet iskolapéldája annak, hogy a rentábilisan nem működtethető vagy az évtizedek során elhanyagolt, lepusztult állapotba kerülő közvagyon hogyan vándorol egy kormánypárti kötődésű vállalkozás kezébe...
balos
@sgl: Tudod azért,mert beléptek a "pártba" attól nem komcsik lettek,hanem tolvajok,mert így könnyen tudtak LOPNI!Ezek a tetvek akik ma a fideSS nevű tömeggyilkosaink ugyanazok és a fiaik is átvették a szülők "munkáját"!Ebben a fostalicskák lakta kurva országban!
ómió
Hát, a SZOT meg a KISZ vagyon hova került, efftársak!? Csak nem "efftársi kezekbe"!?
gina
És ezeknek a tolvaj szemeteknek ad pénzt az EU,,,
human
"Vérszagra gyűl az éji vad.
Te tetted ezt, király!"
gina
@ómió: OV kurv@ Anyjához meg a barátaihoz te elmebeteg
gina
@ómió: Kérdezd meg OVt és bandáját hol a pénz... mind KISZ tag volt hahahahahahhahah
lusta
@Levendula: Majd kap vissza nem térítendő államilag garantált hitelt.
ómió
@gina: Mid fáj, repedtsarkú barombolsi vénkurva!? Már azt se tudod? Kérdezd meg a bárcáskurva anyádat, hátha segít kreténségednek!
ómió
@icegygenabro: A bolsi hazudozásotokat mindig kerültem!
csak úgy....
@ómió: neked ki és miért lopta el az agyadat,te kretén?!
justhpeter
@ómió: Nekem tetszik, amikor érvek helyett kurvázással válaszolnak, olyan fideSSes. De mint tudjuk a te fejedben lévő vákuumban sokkal jobban világít a negro.
Lepényleső
...akkor ez nem rejtély,hanem fekély,- bár nekik ez a magánosítási több mint évtized vélhetően kély?
gina
@ómió: Veled nem állok szóba te mocskos kis proli ..elég volt hogy annyit nem tudsz hogy az Euro része az pfennig ,, ez a fidesz nivó te beteg kis tudatlan cigány nulla, menj vissza az alsó 3 ik iskolába és nekem ne irsz te piszkosszájú rohadék
ómió
@csak úgy...: A te agyadat ellopták, bolsiék fajbarma!? Ne "szerénykedj", te eleve anélkül születtél! Attól lettél "jó efftárs"!
ómió
@gina: Hogy jön ide neked az Euro "aprója", bolsiék fajbarma a kocsisiskolából!? Az eurocentet, akkor, csak hazudozni szokta az elmebeteg tetvesbolsi fajtád?
ómió
@justhpeter: Neked - nagyon úgy tűnik - a saját bolsi kreténséged az, ami igazán tetszik!
justhpeter
@ómió: Nem nyertél. Ma sem. Sok minden voltam már, de bolsi még nem és nem is leszek. Ahogy kleptokrata-nemzeti-keresztény sem leszek soha. De ha érdekel elárulom, hogy ALPP vagyok (gyenge felfogásuak számára Abszolút Liberális Pacifista Pogány).
ómió
@justhpeter: A kommentjeid "színvallása" nem hazudik! Kár tagadnod!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.