A külügyminisztérium szerint nem okoz fennakadást, hogy a debreceni akkumulátorfólia-gyárat építő Semcorp két tulajdonosa házi őrizetbe került Kínában, mert az ottani hatóságok gyanúja szerint titokban külföldre akarták vinni saját cégük tőkéjét.

A külügy szerint nem gond, Kínában házi őrizetbe zárták a Debrecenben gyárat építő Semcorp alapítóit

Fotó: pixabay.com

A hírek szerint 1,4 milliárd dollárt, jelenlegi árfolyamon mintegy 520 milliárd forintot csatornáztak ki a Semcorp Csoportból. A magyar kormány 13 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást adott a kínai cég debreceni gyárépítéséhez – írja a 24.hu.

A kínai hatóságok nyomozást indítottak a Debrecenben akkumulátorfólia-gyárat építő Semcorp Advanced Materials Group alapító-tulajdonosai ellen, és házi őrizetbe helyezték Paul Xiaoming Lee-t és Tony Xiaohua Li-t. A Kínában zajló vizsgálatról Magyarországon eddig nem jelentek meg hírek, az intézkedések hatásait azonban a Külgazdasági és Külügyminisztérium már korábban vizsgálhatta.

A tárca sajtófőosztálya a nyomozás magyarországi következményeit firtató kérdésekre ugyan nem válaszolt, azt azonban közölte, hogy a vállalattól kapott információk szerint nincs fennakadás a debreceni építkezésben.

A milliárdos testvérpárra a múlt év végén csaptak le a rendőrök, azzal gyanúsítják őket, hogy titokban külföldre akarták vinni saját cégük tőkéjét.

Forrás: 24.hu

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Orbánnak sosem volt gond a bűnözőkkel együtt "dolgozni"!!!??
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Galway
Már csillog a szemük, hogy ezektől a kínaiaktól sokat lehet korrumpálódni!
jesz
...ajaj...lehet, hogy mi fizetjük a teljes költséget?...mert a kínai rész ottmaradt, tehát?..kénytelenek leszünk a mi adóinkból fizetni az egész kóceráj építését?
Alfa
kinában a korruptakat kivégzik...itt ,orbánnál a korrupció keresztényi kötelesség , politikai alapvetés a fidesz-ner szektánál...
szaboria1
Nagyon gyanús, hogy ennyire erőltetik a kínaiak itteni terjeszkedését.
Vajon kiktől vettek fel hiteleket amiről nem vagyunk tájékoztatva?
Mert úgy néz ki, hogy gyanús kínai alakokkal üzletelnek.
drrotf
Érdekes álláspont és ezzel a nyilatkozattal sokkal több minden érthető a magyar kormány álláspontjáról!Ha egy üzlet megkötésénél egyáltalán nem számít,hogy az egyik szerződéskötővel gazdasági szabályok miatt büntetőeljárás van folyamatban, akkor nyugodtan kijelenthető ,hogy Magyarország olyan emberekkel is üzletel akik ellen büntető eljárás is folyik?Nem érdekes az országunk vezetői számára azaz hogy az üzletben az egyik ember büntető bíróság előtt áll, mert megszegte az országa törvényeit!Azt is állíthatjuk ezek után hogy a mi vezetőink bünőzéssel vádolt embrekkel is üzletelnek, így segítik az országunk fejlődését , gazdagodását!Biztos ezeket a vezetőket az a célé vezérli, hogy a jó üzlet érdekében még az ördöggel is cimborálnánk, bűnöző jelöltekkel meg pláne!Az már nem érdekléi Őket,hogy az üzletkötés után nálunk sem tartanák meg a törvényt, itt is úgy viselkednének mint otthon, gondolván hogy a magyaroknál is hasonló vagy azonos erkölcsű emberek intézik az üzleti ügyeket?Kérdés, hogy nem elég nekünk a haza gazdasági bűnözőkkel megküzdeni, külföldiek behozatalára van szükségünk, de az is lehet hogy ezek a meggyanúsítottak bevonták a magyar vezetőket az "üzletbe"!Egy kis kenő pénz adása miatt ezek a külföldi beruházok nem mennek a szomszédba!?
kereső
Hihetetlen, hogy a fő portyázónk milyen érzékkel választja ki az ország számára azokat az "üzletfeleket", akiket a saját országuk hatósága gazdasági búncselekményekért elitél. Ilyen volt a lélegeztető gépes közvetitő maláj "üzletember" is- azt is a külügy intézte. És ez nem probléma, a külügy szerint. Sőt ezt a csalót 13 milliárd forinttal meg is támogatja a magyar kormány. Vajh hány "fillér" pottyan le ebből a teherautóról szijjártónak és orbánnak?
Sámannus
Még hogy nem gond baszki ti simán lenyúltok akármit és te lopod ki leghamarabb az orszuágból. neked nem gond nekünk a létünk megyen rá.
Jozefina
Orbánnak sosem volt gond a bűnözőkkel együtt "dolgozni"!!!??
balos
@Jozefina: A nemzethy keresztapa határokon átnyúló üzletekkel viszi ki a pénzt az országból!
colibri
Ha a debrecenieknek van egy kis sütnivalójuk, minden! eszközzel megakadályozzák ennek a kínai gyárnak a létrehozását. Építsék meg Felcsúton!!
Eladott Ország
Közmeghallgatás: nem erre adtuk a szavazatunkat. De! Segítek, fidesz = EZ ...Arcom amikor szembejön a valóság és rájövök hogy nem úgy néz ki mint az M1-en meg a rogánplakátokon. Szörnyű, nem is tudom, mit képzelnek magukról ezek az emberek, hogy azt hiszik, közük van hozzá, mit művelnek az élőhelyükkel a nagytőkések az üveggyöngyökön megvett törzsfőnökeik. Ha elfogy a víz Debrecenben, igyanak akkumulátorsavat.
uploads.disquscdn.com/images/0c676dd277f3dc3971035019731b9fe3b00d4c337d72dc1616b8adadb382f5ca.gif?w=800&h=300
Eladott Ország
Mindent a nyakunkba akarnak lőcsölni! Csak a tegnapi napon, a Vodafon, az Erasmus, ez az akkumulátor gyár, Tiborcz meg veszi a plázákat, mint más a kenyeret. Meddig mennek még el a sanyargatással?! Mindeközben a volt középosztálybeli a boltban lesi a leárazott élelmiszert,- van aki még azt sem tudja megvenni- Hosszú Puska a daktota meg Rómában homározik. Sem akkumulátorgyárakra sem a kínaiakra nincsen semmi szüksége sem Debrecennek sem az országnak. A jól hangzó de már régen befuccsolt keleti nyitás csak a halál kapuját tárja ki, azon meg menjen át az Orbán és a Kósa család. Bármi áron meg kell akadályozni a génhulladék Kósa újabb borzalmas rémtették amit Orbánnal szövetkezve követ el, meg kell akadályozni hogy a két kretén elpusztítsa a debrecenieket és 7000 mongol, kinai, türk vadat telepítsen a városba. Azért jó volna ha ez a retkes büdös kormány észrevenné már végre magát mert attól hogy ő nagy kina barát (jó pénzért) talán a nép nem az! Aztán meg nem kéne Magyarország vízkészletét és termőföldjeit bagóért eladni olyan cégeknek akik csak kilapátolják az országból a pénzt.
Néro2
@Jozefina: Ki is lakott vele szemben ?
gina
Megtalálja a kormány a tolvaj haverokat,,,
Lepényleső
...miért is lenne gond,hiszen gyakorlata van a börtönre ítéltek kimenekítésében már a teknek,
legfeljebb egyel több - kevesebb bűnözője lesz e gyönyörűségesen tiszta helynek?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.