Újabb egyetemek jelentették be a hírt. 

"Bízik az Erasmus+ és Horizont Európa források körül kialakult helyzet mielőbbi megnyugtató rendezésében a Budapesti Corvinus Egyetem, de azért felkészült arra, hogy ez mégsem így lesz"

– áll a Corvinus egyetem közleményében.

Az Erasmus-botrány tovább dagad: a Corvinus és a Soproni Egyetem is saját pénzből finanszírozná a programot

Fotó: Andrew Fox / POOL / AFP

Az egyetem emlékeztet arra is, hogy a Corvinus az Erasmus+ program lehetőségeit leginkább kihasználó intézmények közé tartozik: „nagyjából 500 diák gazdagodott uniós támogatással külföldi tapasztalatokkal, és ezzel versenyelőnyt szereztek a későbbi munkaerőpiaci belépéshez” – írták.

A Soproni Egyetem is azt ígéri, hogy biztosítani fogja „hallgatói és oktatói számára a külföldi tanulmányok és oktatói munka folytatásához szükséges ösztöndíjakat”. Az intézmény honlapján olvasható tájékoztatás kizárólag Brüsszelt nevezi meg a kialakult helyzet felelőseként: azt írják, hogy hallgatóik és oktatóik uniós állampolgári joga a részvétel a nemzetközi mobilitási programokban, és „amennyiben az Európai Bizottsági döntésével ezt nem teszi lehetővé”, akkor az egyetem teremti meg annak feltételeit.

Forrás: Telex.hu

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
""...finanszírozza az egyetem...""--vagyis az ingyenpénz helyett ezt is velünk fogja fizettetni!
Egy Orbánnak nem parancsol senki, pláne, ha ez neki egy fillérjébe se kerül!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
@teuton: Már azt is lehazudnád, inaktív kutyaagyú bolsi elmebeteg efftárs, hogy más országok alapítványi kuratóriumaiban is bőven ülnek ottani politikusok!? Azért "maradtál le" Gulyás Gergely kormányinfójáról, mert ez ott is elhangzott!? "Ögyes", de kilóg a "bolsi pata"! Ennek alapján inkább az új donor kutyaagyadat sürgesd, hogy legalább a saját analfabéta fajkretén náci efftársaidat felismerhesd és ne kelljen őket másokra hazudoznod!
Aki Én
@ómió: Minden megnyilvánulásod egyre világosabbá teszi, hogy buta vagy mint a szar, te komcsicska.
kereső
Igy is kell Hölgyek, Urak. A hülye magyar adófizető álljon mindent, amit a kormány=orbán hatalmának megtartásáért elcsesz. Igy volt ez az Elios ügynél is- álltuk vidáman, és vigan a 13,4 milliárdot, nehogy a "saját láb "sérüljön. Nem probléma, hölgyek Urak- hogy nem pályázhattok, csak a poltikai kinevezettek maradjanak, és maradjon törvénybe iktatva: a köz vagyona elveszitette köz jellegét. És ti azt mondjátok magatokról, hogy "értelmiség".
ómió
@Aki Én: Megint kiújult rajtad a tetves komcsicskaságod másrahazudási szindrómája, bolsiék vezérgyagyása!? Ha meg már csak egyre hülyébb leszel, legalább a nyugtatóidat szedhetnéd!
teuton
@ómió: Analfabeta fajkreten naci efftars, inkább az új donor kutyaagyadat sürgesd, hogy legalább a saját analfabéta fajkretén náci efftársaidat felismerhesd és ne kelljen őket másokra hazudoznod! Aztan ha megtanultal irni-olvasni, meselj nekem azokrol a külföldi egyetemi alapitvanyokrol, ahol az aktualis partvezetök es miniszterek millios fizeteseket kapnak a semmiert!
Gauntlet
az egyetem befeküdt a fidesznek- ugyanazt nyomja!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.