Ha nem vezetnek eredményre az Erasmus-ösztöndíjjal kapcsolatos tárgyalások az Európai Unióval, akkor a kormány kifizeti az ösztöndíjak költségét – közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.

A kormány is beszállna az Erasmus-programba: kifizetik az ösztöndíjakat, ha nincs megállapodás

Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Gulyás Gergely elfogadhatatlannak és tűrhetetlennek nevezte azt, ami ebben az ügyben történik, megjegyezve, hosszan lehetne sorolni azokat a nyugat-európai egyetemeket, ahol aktív politikusok ülnek a kuratóriumokban, a fenntartó testületekben.

A miniszter hangsúlyozta: amikor az Európai Bizottsággal megállapodtak, az összeférhetetlenségi szabályok esetében úgy járt el a magyar kormány, ahogy azt Brüsszel kérte.

Közölte: Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter egyeztetni fog, remélik, hogy csak félreértésről van szó, és gyorsan tisztázható a kérdés. Ha nem sikerülne megállapodni, akkor a kormány kifizeti a jövő évi Erasmus-ösztöndíjak költségét – mondta Gulyás Gergely, jelezve azt is: ha nem találnak megoldást, Magyarország pert fog indítani az Európai Unió Bíróságán a programot felfüggesztő határozat miatt.

Forrás: mti.hu

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Néro2
A qurmány száll be.
Én meg azt hittem én az adóimból.
Ezeknek nincs a pofáján bőr.
Majd ők megmutatják , hogy ki tudom én IS fizetni.
A föld még ilyen alja tetveket nem hordott a hátán talán sose.
uploads.disquscdn.com/images/a27a29ffa0326357049972e01436387f5ef431f899796a4b8d7086f218207035.jpg
Ez meg a faj társai örüljenek a 15 százalékuknak 40 százalékos infláció mellett. Fizethetik ezt a Sikert Sikert és Sikert is.
Ők is.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Qqberci
"Magyarország pert fog indítani az Európai Unió Bíróságán a programot felfüggesztő határozat miatt."

Helybe mennek a pofonért...
kereső
Hogy az eredeti eu-s honlapról miként tűnt el az ET határozat, az talány.
lusta
Mielőtt ez a véglény itt qurmányinfón hintené az igét, illene lenne megismernie az Erasmus+ program működési mechanizmusát.
"Magyarországon az Erasmus+ program megvalósítását nemzeti irodaként a Tempus Közalapítvány koordinálja, tehát a felsőoktatási intézmények az Erasmus+ felhívás alapján Tempus Közalapítványhoz nyújtják be pályázataikat. Az egyetemisták a saját felsőoktatási intézményükben tudnak pályázni mobilitási tevékenységekre, azaz a pályázó hallgatóknak nincs közvetlen szerződéses kapcsolatuk a Tempus Közalapítvánnyal.˝
Lefordítom.
Miután a felsőoktatási intézmény ki van zárva, föld-trafik tolvaj ártunknak és qurmányunknak nincs kinek adnia a mi pénzünket.
Emmersson71
@Maccska: Anyád ne lopjon, aki az apád!
simmering73
"Ahogy a magyar politikusok csodálkoznak, nem tud úgy csodálkozni senki más. Mostanában főként Navracsics Tibor a kijelölt ámuló és nem értő. És persze ő az, aki reménykedik. Most éppen abban bízik, hogy csak valami félreértés lehet az alapítványokba kiszervezett egyetemek kizárása az Erasmus+ programokból. És Navracsics Tibor jó alaposan meg is van lepődve, hiszen ő ott kavarog Brüsszelben, de még soha nem szólt neki senki, hogy kifogása lenne az uniós szerveknek az alapítványok fideszes vezetése ellen. A magam részéről az lepne meg, ha bármi meg tudna még lepni 14 évvel Orbán Viktor eljövetele után, hogy az uniós források felhasználásáért felelős miniszter az udvartartás értelmesebb kisebbségéhez tartozik, és még csak a gondolat sem merült fel az ő okos fejében, hogy ami nálunk természetes, senki nem csodálkozik rajta, az egy közepesen normális országban elképzelhetetlen, eszébe sem jutna senkinek, mert természetes, hogy olyasmit nem lehet csinálni."
kolozsvaros.com/2023/01/11/14-evvel-orban-viktor-eljovetele-utan/

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.