Kinek mit intézett a kormánya.

Romániába járnak a magyarok magyar lisztet venniMTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Egyre több magyar dolgozik Romániában, és vásárolni, tankolni is mind gyakrabban mennek át a határon – szemlézi a telex.hu a román Pro tévé riportját. Egy járművekhez való kormányokat összeszerelő üzemben, a nagyváradi ipari parkban hétről-hétre egyre több magyarországi magyar dolgozik a riport szerint. Köztük van Dóra is, aki mindössze 10 kilométerre lakik a határtól. A férjével dolgoznak Nagyváradon, fejenként több mint 400 ezer forintnak megfelelő összeg a havi fizetésük.

Az asszony a román Pro tévének elmondta, hogy jobban keres, és közelebb is van a munkahelye. Ahol laknak, ott egyáltalán nincs munka. A gyár vezetője szerint a közelség és a jobb fizetés mellett a nagyon jó munkakörülmények miatt is járnak át hozzájuk dolgozni a magyarok. Sok cég a bejárást is megoldja a munkatársaknak.

A romániai Bihar megye munkaügyi hivatalának vezetője, Békési Csaba szerint náluk a munkanélküliség alacsonyabb, mint Kelet-Magyarországon, és nem gond a beilleszkedés sem. Egy kolozsvári szakember szerint Románia immár fejlettebb, mint a szomszédai, ezért ez egyre inkább tendencia lesz.

Hétvégente aztán főként bevásárolni érkeznek a magyarok. Nagyon gyakran jönnek, panaszkodnak a cukorválságról, és hogy már lisztet sem tudnak venni, és megveszik tőlünk azt a lisztet, amit Magyarországról importáltunk

– mesélte a stábnak egy eladónő.

A Pro tévé azzal zárja a tudósítását, hogy miután az üzemanyag is olcsóbb Romániában, a magyarok a kocsijukat is a határ román oldalán tankolják meg.

Forrás: telex.hu

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
És, ugye, ez a "Zorbántól" függ, efftársak!? Véletlen se a mutyizóktól!?
Aki Én
@ómió: ...neeeem, nem tőle. Mindenki mástól, csak a kormányfőtől nem függ a hazai gazdaság, te agyhalott szarkeverő.
Hogy te mennyire buta vagy...
ómió
@Aki Én: Bolsi agyhalottként mindig keverted a hazai gazdaságot a világinflációval? És nincs rá terápia?!
percsi
@magyar1: "@percsi: Tévedsz, a munkanélküliség sosem tart életben egy kormányt sem."
Ezt a kormányt igen, a szavazatukkal közmunkáért cserébe.
Voksaikkal erőteljesen hozzájárultak a kétharmados többséghez. :(
magyar1
@percsi: A nyugdíjasok tartják fent a kormányt, de azok közül is szerinem akik 100 felett kapnak.A közmunkások általában el sem járnak szavazni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.