A rendőrség a közösségi oldalán is elbúcsúzott a munkatársától.

„Februárban lett volna 30 éves” – További részletek derültek ki a rendőrgyilkosságrólillusztráció, MTI Fotó: Mihádák Zoltán

Ahogyan mi is megírtuk, 2023. január 12-én 22 óra 11 perckor érkezett bejelentés, hogy Budapest XI. kerületében, egy Lecke utcai társasházban egy ott lakó férfi az egyik szomszéd lakás ajtaját beszakította, és a lakásba be akar jutni. A megerősített létszámban kiérkező rendőrök a férfit intézkedés alá vonták, majd a férfi az egyenruhásokra támadt. A támadó egy késsel három rendőrt megszúrt, majd az utcára menekült, ahol az egyik járőr figyelmeztető lövést követően lábon lőtte, és elfogták. Az egyik rendőr, a XI. Kerületi Rendőrkapitányság körzeti megbízottja olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházban életét vesztette. ​

A rendőrség most további részleteket adott ki az ügyről:

Szolgálatteljesítés közben vesztette életét Baumann Péter r. főtörzsőrmester, a Budapesti Rendőr-főkapitányság XI. Kerületi Rendőrkapitányság körzeti megbízottja.

Baumann Péter r. főtörzsőrmestert 2023. január 12-én éjszaka intézkedés közben késsel sebezte halálra egy őrjöngő férfi Budapest XI. kerületében.

A rendőrségi épületeken fekete zászlóval, a szolgálati gépjárműveken gyászszalaggal tisztelgünk munkatársunk helytállása előtt. A Budapesti Rendőr-főkapitányság és Magyarország rendőrsége mély megrendüléssel osztozik az elhunyt kolléga családjának fájdalmában.

A főtörzsőrmester februárban lett volna 30 éves.

Nyugodj békében, Péter!

– búcsúznak a társuktól.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
részvétem a családnak !...de...az hogy lehet ,hogy egy örjöngő,más lakására erőszakosan támadó férfira kihívják a rendőrséget...és az gond nélkül megszúrkál 3 felfegyverzett rendőrt...?!... mintha kicsit hiányos lenne a kiképzés, esetleg nem merik a fegyverüket használni..?...amerikában a támadó szitávé lyuggatva feküdne a boncasztalon,és nem a rendőrt kéne siratni...azt hiszem kicsit át kéne gondolni a fegyverhasználati jogot!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Jozefina
@nyuggerpasi: Pintérnek ez esetben le kellene mondania, ha nem lenne csirizes a feneke, ami oda ragasztja a jól tejelő bársonyszékhez!!!
justhpeter
@Shikari: Lehet vizsgálni a belügyminiszter felelősségét az ügyben, de ebben az esedtben azt gondolom, az is nagy baj lenne, ha a szolgálatot ellátók biztonságának megteremtésével a belügyminiszternek kellene foglalkoznia.
justhpeter
@Shikari: Igen, de nem az ő dolga, hanem a rendőrség szakmai vezetóié. A minsizternek csak a feltételeket kell biztosítani.
Tunes1106
Nem kitüntetni ,lefokozni a picsába!!! Alkalmatlanok rendőrnek leszerelni őket! Magukat sem tudják megvédeni , nem hogy a rendet!!
kakukkmadár
@NKF: A rendőr nem lövöldözhet ész nélkül, ezért rendőr. A most nagypofával fegyverhasználatot követelők is kerülhetnek olyan helyzetbe, amikor lelövik őket, épen az általuk követelt laza fegyverhasználati követelmények miatt. A jó irány a rendőrök tisztességes kiképzése lenne, nem kellene fiatal gyerekeket, gyakorlat, helyismeret, és rutinos öreg kolléga nélkül az utcára küldeni. Ennek a felelőse a belügyminiszter, aki orbán zsarolásán kívül már csak a tanításhoz ért jobban. De meddig még?
Tunes1106
@kakukkmadár: meg az egészségügy géniusza!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.