A Magyar Közlönyben megjelent rendelet nem maradt kommentár nélkül.

Reagált a PDSZ az új pedagógusrendeletre – A tanárok félelemben tartásával vádolják az Orbán-kormánytPSZ/Facebook

Mint megírtuk, a kormány egy csütörtök este megjelent módosítással teljesen átírja a tanárok elbocsátásának szabályait. A Magyar Közlönyben kiadott kormányrendelet gyakorlatilag az orosz–ukrán konfliktusra hivatkozva szabályozza az iskolában dolgozó közalkalmazottak elbocsátását. Egyszóval: megkönnyíti, hogy rendkívüli felmentéssel vagy azonnali hatályú felmondással kirúgják a polgári engedetlenségben részt vevő pedagógusokat.

Erről szólalt meg most a Népszavának a PDSZ elnöke, Nagy Erzsébet:

Ez nagyon durva brigantiság.

Úgy véli, visszaélésszerű jogalkotásról beszélhetünk. Így előállhat az a helyzet, hogy valakivel letaníttatják az évet aztán majd a nyári szünetben szépen megkapja a felmondását – magyarázta az érdekképviseleti vezető.

Hozzátette, ezzel a korábbi engedetlenséget is szankcionálni tudják, amivel még inkább félelemben tarthatják a pedagógusokat.

A rendelet mind az állami iskolákban közalkalmazottként dolgozó tanárokra, mind a nem állami iskolában tanító pedagógusokra vonatkozik. Indoklása szerint egyes köznevelési intézményekben

Forrás: Népszava.hu

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Csoportos felmondásssal kell reagálni a maffiállam ellen, az hatásos lesz. Lásd több mint kétezer orvos adta be a felmondását Szlovákiában és hatásos volt.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Gyurka80
@justhpeter: Nem tudom, hol dolgozol, de ha valaki nem megy be a munkahelyére, másnap már nincs munkahelye!
Gyurka80
@Nessy: "szakértelem bolsevik huncutság," És ezt röhögés nélkül le tudtad írni, te FIDESZ fóbiás!? Ismerősöm megkapta megyótól az 50% pedaggus béremelést, mondtam ezt oszd be 10 évre, hát úgy is volt, sőt iskolabezárások és elbocsátások is voltak.Szerinted ez a szakértelem idióta?!
Nessy
@Gyurka80: Elnézést nem írtam oda, hogy ezt Csurka István mondta! Most viszont nem a béremelést, az ígéreteket kell sok évre beosztani! Kis településeken csökkenő tanuló létszám miatt ma is szűnnek meg iskolák, csak az a baj, hogy az iskolabuszok működése is veszélybe került! Tanár elbocsátások is vannak! Nem a szakértelem , hanem a hiányában történő vezetés hoz hibás döntéseket!! Sehol nem írtam , hogy idióta!
justhpeter
@Gyurka80: ...és ha sokan nem mennek be egyszerre, nem lesz munkahely...
Gyurka80
@Nessy: Sok hülyeséget hordasz össze, Csurkát benézted! Azokat a tanarakat bocsájtják el akik törvénytelenül sztrájkolnak.
Gyurka80
@Nessy: Nézz a fenti képre azok nem tanarak, hanem felforgatók!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.