A DK szerint utoljára 1996-ban mértek ilyen magas inflációt Magyarországon.

Ilyen a "Rákosi-rendszer óta nem volt Magyarországon" – Össztűz zúdult az Orbán kormányra

Utoljára 1996-ban mértek ilyen magas inflációt Magyarországon – kommentálta a DK árnyék-pénzügyminisztere azt, hogy a Központi Statisztikai Hivatal jelentése szerint tavaly decemberben a fogyasztói árak átlagosan 24,5 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbiakat.

Bodnár Zoltán pénteki, online sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: a fogyasztói árak növekedése már a koronavírus-járványt és a "területszerző orosz agressziót" megelőzően is két és félszerese volt az európai átlagnak, és "ilyen is maradt", pedig a járvány és a háború gazdasági hatásai az összes uniós tagországot érintették.

Miközben a magyar infláció "változatlan ütemben száguld", addig a többi uniós tagországban októberben, novemberben elkezdődött a fogyasztói árak csökkenése, ahogy csökken az infláció Amerikában és a világgazdaság egészében – mondta a politikus, aki szerint "közönséges hazugság", hogy a magyar embereknek azért kell elszenvedniük a példátlan áremelkedést, mert azt a kormányon kívül álló, elháríthatatlan, külső körülmények okozzák.

Bodnár Zoltán arra is kitért, hogy a KSH mérése alapján 2021 decemberéhez viszonyítva az élelmiszerek ára közel 45 százalékkal emelkedett.

A Demokratikus Koalíció szerint "az orbáni infláció áll a történelmi élelmiszerár-drágulás mögött, amihez hasonló a Rákosi-rendszer óta nem volt Magyarországon" - jelentette ki.

Forrás: MTI

58 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kulabombaafityiszre
@Philip Marlowe: ma, 15:02
Nem tudhatjuk,mert a putyin csicska orbánod van hatalmon és ezt eléggé elqurta.
Így aztán csak azt höröghetitek nagy pofával,soros brüsszel, gyúcsány,meg aki eszetekbe jut,kivéve orbán röfit .Szánalmasok vagytok.Szóval ennyi.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Peller Anikó
Ezek már fagyasztói árak.

Buzi orbánisták, ti mit esztek? orbánt?
Nessy
Ez az állandó ha!, mint egyetlen érv! Ha a keresztanyjuknak áramszedője lett volna, trolibusz lett volna!
kulabombaafityiszre
@Philip Marlowe: ma, 15:02
Nem tudhatjuk,mert a putyin csicska orbánod van hatalmon és ezt eléggé elqurta.
Így aztán csak azt höröghetitek nagy pofával,soros brüsszel, gyúcsány,meg aki eszetekbe jut,kivéve orbán röfit .Szánalmasok vagytok.Szóval ennyi.
Nessy
@sgl: Hagyjuk ezt a "mi lett volna, ha" szöveget! Most ez van, ezt kell elviselni, vagy tenni ellene!
jáger laszló
Kellene nekünk is az euró mint horvátoknak???
Igen vagy nem???
csak kérdezem
barátilag
J.L.
Peller Anikó
@KisTehén: Pont az van. Hitelből hitel hátán tengődünk még egy darabig, talán.

Ha a tehén okos lenne akkor nem lenne ilyen marha.
Peller Anikó
@KisTehen: Az Eu azt várja el tőlünk, hogy jogállam legyen.

Ami nem az amit te képzelsz, hogy a vezérürünk fingik egyet és az reggelre törvényként kinyomva.

Az Eu hajlandó betömködni a lyukakat. Ha. Ha. Ha nálunk jogállam van. De nincs, mert itt egyszemélyi jogalkotás folyik, a vicctor bán kénye kedve szerint. Amit mindenekelőtt a saját hatalma betonozására használ, semmi másra. A többi csak szükséges rossz a számára. De azt is rendeleti kormányzással évek óta. Nálunk ez a jog.
Kapanyél
Azért valljuk be, a tavalyi választást jól elcseszték! Ellenzékből most egy életre felszámolhatnák a baloldalt
kereső
@KisTehen: Ha jól rémlik volt egy délszláv háború. Az egyik háborús fél, köszöni szépen január 1-től euroval fizet, az inflációja meg fele a magyarnak. Ja, és el ne felejtsem, az ukrán infláció alacsonyabb, mint a magyar. Barom...
Peller Anikó
@KisTehen: 16:10, Miből gondolod, hogy ukrajna korruptabb mint a mi kis vicc torunk? Nembeszélve most bombázza szarrá az eszmei egyszemélyi diktátori vezetőd aki szintén.

OV. vagyona 1800-2000 milliárd forint + Svájci és offshore bankszámlák. Milliárdokat loptak el elsősorban az EU-tól kapott közpénzből.. Ezek egy része Felesége, Apja, Tiborc és Strómanjai, Mészáros L, Garancsi, Flier, Szijj L, Paár A, Barkász S, Kékessy D, Vajna, Habony, Vitézy T. nevén van. Pénzét Svájci és Hongkongi Bankokban tartja. Saját nevén van a XII.Cinege utcában egy háza, amit 2002.V-ban vásárolt 75 millióért, 183 nm, 1300 nm telken. A házat 2004.I-2005.XII. kőzőtt 90 millióért átépitették 420 nm-re. 2001-ben vásárolt Erdélyben Zetelakán egy Kastélyt, tőbbszáz ha földdel. 2013-ban vásárolt egy házat Felcsúton 18 M-ért, ahol Felesége és Apja házával a 3 házat egybenyitották, 7000 nm-en, és előttűk van Lévainak 6 ha földje. 1993-ban a Fidesz Székház eladásából /697 M/ vásárolta Apja Bányáit. 1997-ben Felesége nevére vásárolt 8 ha szőlőt Tokajon, melyre Orbán 2001-ben 41 M ft állami támogatást adott 2001.IX. Felcsúton Felesége nevére házat vásárolt, 2677 nm-en. 2008.VIII-ban a XI.Gellérthegyen 91 nm-es lakást vett Ráhelnek, 40 M-ért. 2011-ben a mellette levő 66 nm-es lakást is megvette Fiának, Garancsi nevére Orlay u 3. 2.emelet. 2001.IX-2010.IV. kőzőtt 38 ingatlant vásárolt Felesége nevére. 2011-ben Apja nevére vásárolta meg a Hatvanpusztai József Főherceg Majorságát 13 ha-on, 5 Műemlék épűlettel és Viztoronnyal. A Majorságot 2012-ben felújitották és átépitették Tőbbszáz M-ért Lévai vezetésével. Pintér S-al kőzősen vásároltak egy Horvátországi szigetet, az Adrián. 2013-ban Apja nevére vásárolt az Alcsutdobozi Rézhegyen Őrőkpanorámás nyaralót. 2016.III. Barátja Bőjte Cs, nevére vásárolta meg a Gyergyószárhegyi Lázár Kastélyt. Tiborc nevére vásárolta: a Keszthelyi Jachtkikőtőt, Fűrdőház, Recepció, Bár 515 nm, részben állami Bankhitelből. A Keszthelyi kikőtő és a Via Hotel kőzőtt 2.5 ha terűleten...
kereső
@KisTehen: Nos ott bukik az érvelésed, hogy Ukrajna egy "maffia államtól" szabadul meg 2019 óta, mi meg ,maffia államá leszünk/lettünk. Ennyi(ke)
Jozefina
Majd ha a nép haragja is utoléri, akkor kezdődik az össztűz!!??
Peller Anikó
A Keszthelyi kikőtő és a Via Hotel kőzőtt 2.5 ha terűleten 175 Luxusapartmant épitenek. 165 ha földet Mányban, 497 M-ért, és 193 ha, 261 M-ért Bicskén. 2015.IX. A volt Postabank Székházat a József Nádor téren. Informatikai cégeket. 2015.IX. Bodajki Hochburg - Lamberg Kastélyt, 29 M-ért. 2015.XII. Turai Schossberger báró Kastélyát, 10 ha Parkkal, 98 szoba, Pálmaház, 200 M-ért. 2016.II. Városligeti Fasorban Spitz Villát, 40 szobás. 2016.X. Mahart Székház Tropicana épűletét, 2 milliárdos állami hitelből. 2016.XI. Komáromi ipari Parkban ingatlant, 1 milliárdért. 2016.XII. Visegrádi Kastélyszállót. 2017. Dorottya utcában és a Nagymező utcában Luxushotelt. Pollack Mihály téri Mélygarázst."

És az utolsó 5 év még benne sincs a felsorosolásban. Érdekelne például a 94 tonna fekete szén holléte amelyet a MNB trezorjában őriztek még tavaly júniusban is amikor azt megtekintette azovi.

Na és faszparasztok a manyupot még nem is említettem. Az cirka 3000 milliárd. Tudod az hány nokiás doboz faszparaszt?

m.facebook.com/istvan.orsos.5095/posts/pfbid06vnV3gzHqsBY5848kNDTUnHQX1T815RWB58VqZE7kU7zthZuk9m31T8zDEZnB5VVl
kulabombaafityiszre
@KisTehen: ma, 15:36
Orbán röfinek több éve háború,csata,harc van.
Tudhatnád,hisz a gazdád.
Németh István
Ti magatokat magyarnak valló, - gondolom legalább is - génkezelt genderek, azzal tisztában vagytok, hogy a különböző tevékenységekhez, más-más jövedelmezőségi adottságok tartoznak! Nos tehát, pl. ha a köztisztasági hivatal alkamazotjai mondjuk a területes utcaseprők, nem rendelkeznek villával a Rózsadombon, legfeljebb szemetes vellával, mint munkaeszközzel, azért azt nem veszitek zokon, vagy ha egy fogorvos, vagy agysebész esetleg az óbudai erdőszélen a fák között, ver sátras tanyát! Aztán a nemzet vezetői, mi több a moslék pártok tetvei és köztük ti is gondolom valami tyúkolban kotlunk a kokas mellet - ez lenne a tisztességes?! Ugye így gondoljátok, moslékok, így helyes! >> @kulabombaafityiszre: @Peller Anikó: @Jozefina: @kereső: no ezért vagytok ti leszart polgárai ez országnak és útálnak is benneteket miként illik!
De azt is tudjátok ugye, hogy Európa-i nemzetek érdeke >> az usa-nató takarodjon Európából, az Eu. vezetése a korrupt és háborús bűnösök börtönébe >> no akkor lesz nyugalom EURÓPÁBAN! Ez nem a ti érdeketek is?? moslékok!!!
FLETÓ
Milyen jó, hogy akkor nem volt PROPI! Megnéztem volna, hogy a LIBERNYÁKOK, hogy szidták volna a saját fajtájukat 1996-ban, amikor a VÖRÖS HOR(N)DA garázdálkodott Bokros Lajossal az élen!
kulabombaafityiszre
@Németh István: ma, 19:34
Szevasz röfi pista..Írásod alapján maradtál egy buta röfi disznó.mely röfögve röfögi idiótaságait.
te röfi pista,azért olvasd el a cikket arról a magas inflációról ami nálunk csak nő,és nő miközben az eu zónában már egyszámjegyü.pedig őket is érinti a háborús infláció amit az orbán főröfi meg a gulyás transzvesztita kukkoló,segéd röfi röfög.Szóval erről van szó csicska röfi pista.
csagyi
@jáger laszló:15:33 Kell nekünk 4-500/Eu forintos ár amit ez a kormány okozott?
Ennyi felárral jutunk hozzá az importunkhoz!
Jó ez nekünk:igen/nem
Csak kérdezem vazze..
Csak barátilag kérlek:ne kérdezzél hülyeségeket.
csagyi
Ezt is írta dicső,megfontolt,hozzáértő,humánus,igaz magyar pistink!István Gyula Németh
Ha a dk. de inkább a balliberális csőcselék a valójában szétfoszlott szdsz-mszp banda huladékai lennének hatalmon - a bodnár, both féle fúlkommunista ganajok, a többi gyurcsány, veres. bajnai, stb.-ről, mi több elődjeikről nem is beszélve - akkor ma magyarország egyzserűen nem létezne! Ha 2010-ben az Orbán kormány nem jön és kezdi el a nemzetben gondolkozó stratégiáját, nem nyújt segítséget az eladósodott polgároknak a hatalmas munkanélküli-ség terén, és a szociális intézkedések sorozatával nem rázza gatyába az országot akkor ma 10 millió koldus országa lennénk! Egyszerűen a nyugat martaléka, az usa-nátó hadibázisa és kiszolgálói lennénk! Jó lehet, ma pontosan az Oroszország elleni terület szerző és gyarmatosító-hódító hadi tevékenységek közponja lennénk! MERT ennek a realítása nagyon is adott és geopolitikai-stratégiai szemponból viszont TÉNY!
A lényeg, hogy a mai éleszinvonal beli szinttel megelégedni nem lehet és nem is szabad, azonban a jelen hadi-gazdsági körűlmények hatására az eddig tettek biztatóak és ha tudjuk, pontosbban > ha kormány fogja tudni tartni azt a határozott és erkölcsileg is támadhatalan vonalat amelyet Európa fáklyája ként képez, akkor nemcsak nekünk magyaroknak, hanem az Eu. nemzetknek is előnyére működik az ország vezetése!
A lényeg > az usa-nató takarodjon Európából, az Eu. vezetése vonuljon a korruptak és a háborús bűnösök börtönébe!
jáger laszló
Szeretném,ha ismét 200Ft lenne 1 euró de ez vágyálom ami sohanapján fog teljesülni
Ezért a realitásokból kell kiindulni és az inflációt +fékezni és csatlakozni az euró övezethez
csak ennyi
barátilag
J.L.
csagyi
@jáger laszló: Az EU-ban megfigyelt árak arányítva már náluk sem a 220 Ft-s szinten vannak,viszont az ő fizetésük sokkal magasabb mint a mi hazaink.Mások viszont az életvitelükhöz a többi áraik,amit csak akkor érthetnénk meg ha ott élnénk. Gyakran járok az "elhaló nyugaton" és azt tapasztaltam,hogy a "közért" ,vagy pl.a benzin áraik néha azonosak a miénkkel,vagy alig magasabbak:viszont szemmel láthatóak a minőségi különbségek.(!) Az életvitelük különbségei is szembeötlő amiből arra következtetek,hogy ők jobban tudják uralni az Eu-val a piacot.Ezért kellene nekünk is "ez" a fizető eszköz,mert akkor nem lennének kitéve a néha ordító aránytalanságoknak. Láthatólag ez a vezetés nem akarja aminek a levét ismét itt,mi nyeljük le. Neked:barátilag.
kereső
Az eurozóna inflációja 2022 decemberében: 9,6% Múúúúúúúúúúúúú, barmok.
kereső
@Philip Marlowe: Mégis mennyi lenne? Mennyi volt a magyar infláció 2007-2010 között a pénzügyi világválság idején? És mennyi volt a költségvetés hiánya? Na, lássuk azt a jövőt!!
kereső
@sgl: Röhej?? Ez nem röhej, ez szánalmas és szomorú.
telegdilaci
@kulabombaafityiszre:Felháborító ahogy Orbán az Ország szemébe hogy mindenért az átkozott Szankciók a hibásak holott Ő is mindent meg szavazott,egyébként a Szomszédos Országokat is érintik a szankciók,közben náluk nem ilyen nagy az infláció,sem az élelmiszerek nem emelkedtek ennyire mint Magyarországon,sőt olcsóbbak lettek és már az infláció is alacsonyabb lett mint nálunk!
kereső
@KisTehen: Dátum 1991. június 27. – 2001. november 12.
Helyszín Szlovénia, Horvátország, Bosznia-Hercegovina, Szerbia és Montenegró
ómió
Akkor, ezek a DK-s efftársak anno csendben átaludták Bokros efftársuk 30%-os inflációját?
kulabombaafityiszre
@telegdilaci: ma, 09:40
Az 1 bites narancsagyuaknak ez pont elég.Lehet valakira köpködni.
Csizmás Kond
Kelekótyabandának eszement véleménye...ezek még a zuniós véleményt is meghazudtolják ?
amortizáltok
lesz még tán jegyrendszer is ezektől kitellik . Eszük a gazdaságirányitásra nem terjed ki csak a másokat vádoló szövegeket ismerik Gyurcsány Soros meg Brüsszel ugye ?
simmering73
@Philip Marlowe: Sötét vagy mint a vakond belső zsebe.
ómió
@kulabombaafityiszre: Néha dugd ki a fejed a Böszmeánuszból, mert az oxigénhiánytól csak még idiótább leszel!
kulabombaafityiszre
@ómió: ma, 09:37
Röfröfröf,ómió röfi a viktor főröfi seggében röfög.
Aki Én
@Philip Marlowe: orbánnal mindenben a legrosszabb helyen állunk, úgyhogy kár találgatni, feltételezesekbe bocsátkozni.
Csak körül kellene nézned, te agyhalott.
Aki Én
@Philip Marlowe: ,,Bár a hazai fogyasztóiár-index éves szintje decemberben a jegybank alelnöke által előrejelzettnél több százalékponttal alacsonyabb lett, nincs okunk az örömre. A 24,5 százalékos adatnál ugyanis nem volt magasabb az Európai Unióban, az utánunk következő Litvániában csaknem 3 százalékponttal alacsonyabb az infláció. De az Unión kívül is csak három európai országot lehet találni, ahol a pénzromlás meghaladja a miénket: Ukrajnát, Moldovát és Törökországot. Siralmas helyezésünk tükrözi azt a kettősséget, hogy míg az európai államok döntő többségében már csökkenő trendet vett fel az infláció, addig nálunk még mindig növekszik. Még úgy is, hogy bár az üzemanyagokról december elején már lekerült az ársapka, az élelmiszereken még fennmarad, ami a napnál is világosabban cáfolja azt a kormányzati propagandát, miszerint az Oroszországgal szembeni szankciók okozzák idehaza a közel 27 éve nem látott mértékű drágulást"
ómió
@kulabombaafityiszre: Efftársak gyagyása! Még mindig nem bújtál elő a Böszmeánuszból, hogy így oxigénhiányosan már a röfögés is rád tört?
Gazella
@Nessy: jan 13.
Jogos .
Látom hemzsegtek a fidrszes nickesek...
kulabombaafityiszre
@ómió:tegnap, 09:09
Röfröfröf ómió röfi viktor seggéből pöcre indul ,mert azonnal kiröfög.
kulabombaafityiszre
@KisTehen: január 13., 15:36
kolostor röfi,meg a dzsudzsák kúró elmondta ez nem a mi háborunk.
Egyébként az eu zónában 1 számjegyü lett az infláció,bár ők már nincsenek is kancsal marisod szerint.
Ezért aztán helyettük is szívunk.A sok fidernyák seggnyaló semmihez sem értő általatok megszavazott
semmirekellő állítólagos vezetők elrendezik a sorsát az országnak.A beled kincsüng,de neked elég
soros brüsszel gyúcsány háborus szankció süket duma.Megérdemled a majdani sorsod.
Yoda69
Meg Ukrajnaban sincs olyan merteku inflacio mint nálunk. Csak a csokott agyu fideSS bunkok szopjak be azt a dajkameset hogy a haboru okozza az inflaciot. Nem, ezt orbanek dilettantizmusa, urizalasa es a vegtelenitett lopas okozta.
ómió
@kulabombaafityiszre: Bolsiék szarkupaca! Te, amikor kikérezkedsz a Böszmeánuszból, akkor mindig röfögni szoktál? Vagy ez már az ottani oxigénhiányod kiváltotta agysorvadásod efftársi "eredménye"? Akár így, akár úgy, ez biztos az eredményes efftársi "felemelkedés útja" nálad!
Loksmith
@ómió: Most, hogy Simon L. nem ér rá bokros müzeum mentése miatt, Ön vette át a magyar nyelv müvelését?
kulabombaafityiszre
@ómió: ma, 13:37
Ne idegeskedj ómió röfike.Elöbb-utóbb téged is a vágóhídra visz az orbán föröfi gazdád,
addig csak nyugi ómió röfike
ómió
@Loksmith: Nem félreérteni! Én mindössze "efftárskonform" módon (hogy ők is értsék!) próbálom "művelni"!
ómió
@kulabombaafityiszre: Megint kiröfögted magadat a Böszmeánuszból, bolsiék agyi zakkantja!? Sikerült?! Akkor, visszabújásod előtt tempózz egyet a bolsi latrinában! Hátha tompítja az elhülyülésedet!
kulabombaafityiszre
@ómió: ma, 09:34
röröfröf ,röfi ómió,viktor seggéből röfög.HAHAHA
ómió
@kulabombaafityiszre: Megint hangos röfögéssel bújtál elő a Böszmeánuszból, bolsiék latrinabúvára!? Halkabban nem megy?
kulabombaafityiszre
@ómió: ma, 09:41
Felébredt ómió röfi és bősz röfögéssel kiröfögött az orbán föröfi seggéből.
ómió
@kulabombaafityiszre: Most meg azt hazudnád rám, tetvesbolsiék röfögője, ahogy elő szoktál bújni Böszme efftársad ánuszából!? Újabb röfifogás nincs a tetvesbolsi aljasságtárban!?
kulabombaafityiszre
@ómió: tegnap, 10:12
Röfögjél putler seggét nyaló ómió röfi disznó.
kulabombaafityiszre
@ómió: tegnap, 10:12
Röfi ómió,mindjárt eheted a dagadt föröfi által neked biztosított moslékot.
ómió
@kulabombaafityiszre: Megint előröfögted magad a Böszmeánuszból, bolsiék fajdisznaja!? Kevés volt a Böszmeszar, ezért már nemcsak bent, de már kívül is azt turkálod, keresed?
Németh István
Az a helyzet, hogy>> 1996-os inflációs szint alapulvétele nagyon szuper! Ugyan is 1990-91 -től folyamatosan eldorádóját élte a nemzeti vagyon lenyúlása, az eladások folyamata! Na most az eladott nemzeti vagyonok kis bevétele az állami bugyellárisban csapódott le, a nagyobb része ott landolt az szdsz-mszp moslékok gyülekezete zsebében! Annyi eszük volt, hogy hagyták a közt is jobban járni, pl. ugye az olcsó lakás-megvételekkel palira venni, a sutyi melléküzemágak lenyúlásai, stb.! Eldorádóját élte a munkanélkü-liség, valójában a fekete munka > így szegénye-dett az állami adóbevétel, csökkent a járulék befizetések összege! Lehet ezen elmélkedni!! Csak, hogy az eladott állami vagyonokat, ahoz, hogy életképes legyen az ország, vissza kellett vásá-rolni! Ugye> víz-csatorna-mű, elmű, gázmű, autópályák, repüőtér (ami még hátra van) a leépített élelmiszeripart, a háttériparágát, ágazatait újra építeni, stb.! Na most ez a hatalmas károkozás, a nemzet vagyonának kiárusításából származó hatalmas bevételek, amelyet az szdsz -mszp egyszerűen lenyúlt nem lett számonkérve! Viszont, hogy a saját nemzetgazdaságunk talpra állhasson és ti szar-moslékok is (az olyan >@kulabombaafityiszre, @aki én; sgl, pellera. jager., stb.) jobban éljetek ahhoz bizony nem a bokros-csomag szerű gondolkozás és a gyurcsány-bajnai féle nemzet-leépítés kell!
kulabombaafityiszre
@ómió: ma, 09:02
Röfögjél csak ómió.
Kiröfögöd azt a 40-es iq-t amennyi neked van.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.