Megható poszttal emlékezik közösségi oldalán a Budapesti Rendőr-főkapitányság Baumann Péterre.

Újbudai rendőrgyilkosság: A szíven szúrt Baumann Péternek a családja és a rendőrség volt az élete, egy éve talált rá a szerelem

Mécsesek égnek Baumann Péter főtörzsőrmester emlékére a Rendőrségi Igazgatási Központban tartott sajtótájékoztató helyszínén 2023. január 13-án. A rendőrség elindította az előző napon este megölt körzeti megbízott hősi halottá nyilvánítási folyamatát – jelentette be a rendőrség szóvivője budapesti sajtótájékoztatóján. Három intézkedő rendőrt késsel sebesített meg egy támadó Újbudán, egyikük belehalt sérüléseibe. A támadót elfogták. MTI/Máthé Zoltán

A fiatal rendőrt csütörtök éjszaka öltek meg egy újbudai rendőri intézkedés során. Az egyik társát combon, a másikat pedig mellkason és karon szúrta a késes ámokfutó, őket kórházba vitték.

Mélyen meg vagyunk rendülve, nemcsak mi budapesti rendőrök, hanem az egész ország rendőrsége. Ma hajnalban elveszítettük kollégánkat, társunkat, barátunkat. A fájdalom, a döbbenet leírhatatlan

– írják a Facebookon.

Hozzáteszik:

Baumann Péter mindössze 29 éves volt. A fájdalom, a döbbenet leírhatatlan.

"Peti mosolygós, a rosszkedvet hírből nem ismerő, családját rajongásig szerető, hivatásának élő rendőrként ismerték. Rendőri tanulmányait 2012-ben kezdte a Miskolci Rendészeti Szakközépiskolában, 2013. július elsején szerelt fel próbaidős járőrként a BRFK XI. kerületi Rendőrkapitányság állományába. Járta a ranglétrát: 2018. decemberében járőrvezető, fél évre rá járőrparancsnok beosztásba került. Utána körzeti megbízottként dolgozott. Imádta, amit csinált, helytállását vezetői is elismerték. Teljesítményértékelésnél kivételes minősítést kapott, ez is bizonyítja szakmai elhivatottságát."

"A közösség biztonságáért produkált hathatós munkájáért szolgálata alatt hét ízben részesült Önkormányzati jutalomban. Valósággal feloldódott hivatásában, az élete volt a rendőrség, a Cég kitöltötte minden pillanatát, gyakorlatilag hobbija sem volt".

Egy éve talált rá a szerelem, társa, Niki szintén hivatásos állomány tagja egy társszervnél. Családját, különösen édesanyját rajongásig szerető emberként ismerték, 32 esztendős bátyja, István is gyászolja. Peti februárban lett volna 30 éves.

"Peti a XI. Kerületi Rendőrkapitányságon nemcsak a kollégáit, hanem a barátait is itt hagyta. A Budapesti Rendőrfőkapitányság összes objektumában 13 órakor felsírnak a szirénák, így búcsúznak a budapesti rendőrök Petitől".

A hősi halált halt rendőrről bajtársai és parancsnokai a XI. Kerületi Rendőrkapitányságon pénteken 17. 00-kor gyertyagyújtással emlékeznek meg.

Forrás: 24.hu

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

division
Részvétem a családnak:-( Be kellene vezetni az amerikai rendszert, már régen mondom. A rendőr egyszerűen nem mer határozottan intézkedni, akár lőni is ha kell, mert őt hurcolják meg. Ez elfogadhatatlan.
division
Részvétem a családnak:-( Be kellene vezetni az amerikai rendszert, már régen mondom. A rendőr egyszerűen nem mer határozottan intézkedni, akár lőni is ha kell, mert őt hurcolják meg. Ez elfogadhatatlan.
Tunes1106
Részvétem a családnak ,de a mai rendőreink alkalmatlanok a rendvédelemre .Amerikai rendszer ,ne a rendőrnek kelljen bizonyítani az igazát! Főleg ilyen helyzetekben , lőni kell!!
Toller Béla
Tiszta tekintetű, bátor ember lehetett ! A rendőrség meg végre beláthatná, hogy a megfelelő kiképzés nélkül kiküldeni embereket az éjszakába felelőtlenség ! Ezek a fiatal emberek ezért az életükkel fizetnek. Az igazoltatásnál a fedező embernek meg kellett volna akadályoznia mindenféle karmozdulatot, ha már a fegyvert előzőleg nem vették el ettől az őrülttől. Az irtokat nem szabad testközelben vizsgálgatni. A gyilkos meg nem volt egy Bruce Lee !
division
@m73: Pintér a pedagógusokat inti "rendre" újabban...
jáger laszló
A szurkáló nem, hiszem,hogy normális volt!!!
Ép ésszel ilyent 1 ember nem csinál
csak ennyi
barátilag
J.L.
Tunes1106
Nem kitüntetni ,lefokozni a picsába!!! Alkalmatlanok rendőrnek leszerelni őket! Magukat sem tudják megvédeni , nem hogy a rendet!! 3 majdnem halott ember fegyveresen , sajnálom őket de tény az tény!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.