A kormány összesítette a nemzeti konzultáció eredményeit – tájékoztatott Szentkirályi Alexandra a kormány Facebook-oldalán.

 Megvannak a konzultáció eredményei, Szentkirályi Alexandra közölte őket
Fotó: Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő beszédet mond az Összefogás a Kárpátalján maradt magyar családokért címmel megtartott sajtótájékoztatón a Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE) központi irodájában Budapesten 2022. december 15-én. Az egyesületnek és támogatóinak köszönhetően karácsonyra nehéz sorsú kárpátaljai családok és zeneiskolák kapnak szeretetcsomagot és hangszereket. MTI/Illyés Tibor

A kormányszóvivő szerint ezek az eredmények egyértelműek:

a magyarok 97 százaléka elutasítja a súlyos károkat okozó szankciókat. Az üzenet világos: felül kell vizsgálni a brüsszeli szankciós politikát.

Közölte, az Ukrajna megtámadása miatt Oroszországra kivetett szankciók a háborút nem állították meg, Európának viszont rendkívüli gazdasági nehézségeket okoztak és okoznak.

A magyarok elsöprő többséggel elutasítják az olajszankciókat és a tervezett gázszankciókat, mint ahogy a nukleáris energiára vonatkozó korlátozásokat is

- ismertette.

Az eredmények alapján a konzultáció kitöltői egyértelmű nemet mondanak azokra a szankciókra is, amelyek tovább növelik az élelmiszerárakat vagy éppen az európai turizmusra raknak további terheket

- tette hozzá.

Szentkirályi Alexandra kiemelte: az Európai Unióban a magyar kormány kérdezte meg először az állampolgárokat a szankciókról.

A konzultáció eredménye irányadó a magyar közéleti szereplők számára, és azon leszünk majd, hogy Brüsszelben is meghallják azt

- fogalmazott. Hozzáfűzte: erre azért is nagy szükség van, mert a szankciós politika felülvizsgálata helyett új szankciókat akarnak bevezetni.

Szentkirályi Alexandra a kormány nevében köszönetet mondott annak a csaknem 1,4 millió embernek, aki a konzultáció során elmondta a véleményét.

A részletes eredményeket rövidesen közzéteszik a kormány hivatalos Facebook-oldalán – közölte.

"A konzultáció üzenete világos: felül kell vizsgálni a brüsszeli szankciós politikát. Nem tévútra vezető szankciókra, hanem mielőbbi béketárgyalásokra van szükség. A magyar kormány azon lesz, hogy érvényt szerezzen ennek" – összegezte Szentkirályi Alexandra.

Forrás: MTI

47 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Macskaszem
Anyád picsája a magyarok 97 százaléka. A visszaküldők 97 százaléka. Azt meg ki se merted mondani, mert nem is számoljátok, csak hasraütve bemondtok egy számot, te ország szégyene.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
terlasz
Ha igaz az 1,4 millió válaszoló, akkor ez azt jelenti, a többi 6,8 millió szarik a kormánypropagandára. Nem lett volna jobb helye az erre költött milliárdoknak?
ómió
Még mindig nem tudták ellehetetleníteni az efftársak!?
verőce21
Az dönti el a választás eredményét, aki leadta a szavazatát! Nem volt mennyiségi érvényesség...!
Clavigo
@Shikari: @ómió: @Maccska: @KisTehen: Legalább a fitymaszos " nyomdász- haver " jól keresett.. Lassan már évenként megkínáljuk 5- 7 mrd- dal... Nem baj,,csak krumpli legyen (!) ,,ökrök.!.
amortizáltok
9,7 akartad mondani mert három nyilatkozóból mindhárom mást mást mondott akkor ki hazudozik és minek az emberek nem ostobák aki max visszaküldte az nem volt 1 milla csak ez nektek pofáraesést jelentett.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.