A kormány összesítette a nemzeti konzultáció eredményeit – tájékoztatott Szentkirályi Alexandra a kormány Facebook-oldalán.

 Megvannak a konzultáció eredményei, Szentkirályi Alexandra közölte őket
Fotó: Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő beszédet mond az Összefogás a Kárpátalján maradt magyar családokért címmel megtartott sajtótájékoztatón a Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE) központi irodájában Budapesten 2022. december 15-én. Az egyesületnek és támogatóinak köszönhetően karácsonyra nehéz sorsú kárpátaljai családok és zeneiskolák kapnak szeretetcsomagot és hangszereket. MTI/Illyés Tibor

A kormányszóvivő szerint ezek az eredmények egyértelműek:

a magyarok 97 százaléka elutasítja a súlyos károkat okozó szankciókat. Az üzenet világos: felül kell vizsgálni a brüsszeli szankciós politikát.

Közölte, az Ukrajna megtámadása miatt Oroszországra kivetett szankciók a háborút nem állították meg, Európának viszont rendkívüli gazdasági nehézségeket okoztak és okoznak.

A magyarok elsöprő többséggel elutasítják az olajszankciókat és a tervezett gázszankciókat, mint ahogy a nukleáris energiára vonatkozó korlátozásokat is

- ismertette.

Az eredmények alapján a konzultáció kitöltői egyértelmű nemet mondanak azokra a szankciókra is, amelyek tovább növelik az élelmiszerárakat vagy éppen az európai turizmusra raknak további terheket

- tette hozzá.

Szentkirályi Alexandra kiemelte: az Európai Unióban a magyar kormány kérdezte meg először az állampolgárokat a szankciókról.

A konzultáció eredménye irányadó a magyar közéleti szereplők számára, és azon leszünk majd, hogy Brüsszelben is meghallják azt

- fogalmazott. Hozzáfűzte: erre azért is nagy szükség van, mert a szankciós politika felülvizsgálata helyett új szankciókat akarnak bevezetni.

Szentkirályi Alexandra a kormány nevében köszönetet mondott annak a csaknem 1,4 millió embernek, aki a konzultáció során elmondta a véleményét.

A részletes eredményeket rövidesen közzéteszik a kormány hivatalos Facebook-oldalán – közölte.

"A konzultáció üzenete világos: felül kell vizsgálni a brüsszeli szankciós politikát. Nem tévútra vezető szankciókra, hanem mielőbbi béketárgyalásokra van szükség. A magyar kormány azon lesz, hogy érvényt szerezzen ennek" – összegezte Szentkirályi Alexandra.

Forrás: MTI

47 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Macskaszem
Anyád picsája a magyarok 97 százaléka. A visszaküldők 97 százaléka. Azt meg ki se merted mondani, mert nem is számoljátok, csak hasraütve bemondtok egy számot, te ország szégyene.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Macskaszem
Normális ember kidobta a picsába, csak a fidesz sötétben tartott gombái küldték vissza, úgyhogy várható volt a "siker".
Macskaszem
Anyád picsája a magyarok 97 százaléka. A visszaküldők 97 százaléka. Azt meg ki se merted mondani, mert nem is számoljátok, csak hasraütve bemondtok egy számot, te ország szégyene.
Giovanni Alba
"Szentkirályi Alexandra a kormány nevében köszönetet mondott annak a csaknem 1,4 millió embernek, aki a konzultáció során elmondta a véleményét."
Erre alapozva hazudnak mindenhol fölényes kétharmadot?
Elsöprő fölény, persze.
tothjani
Például elsejétől a kötelező szemét szállítás díja is Brüsszel miatt emelkedett 90%-al, és nem azért mert a Haverok megkapták koncesszióban, és mint tudjuk ezt kötelező igénybe venni.
Fenyöfa58
A MÁSIK, 1,5 millió FIDESS BIRKA HOVÁ LETT ???
namihami
Szóljon, aki másra számított!
Az eredmény?!?! Mellékes. De az, amit ki lehetett számlázni és szétosztani---na, az már nem.
Nessy
A kiküldött levelek 17,5%-a "érkezett" vissza! ( természetesen a fals online levelekkel együtt)! Ennek a 97%-a elítéli a szankciókat! Azaz a "magyarok kb. 17%-a! Drága asszonyom, ez bizony minden, csak nem "elsöprő többség"!
Jozefina
1,4 millió beérkezett kérdőív, amiből ki tudja mennyi volt az inerneten sorozatban legyártható, nem egy dicsekvésre való szám és ez semmiféle felhatalmazást nem adhat a pilitika szereplőinek, szemben a közel 7.6 millióval, akik nem küldték be. ( Ha kb 9 millióra lehet becsülni a lakosság létszámát). Azaz szégyen és egy nagy bukta az egész!!!
Fenyöfa58
1,5 millió AGYHALOTT 97 % -a MÉG jobb lett az arány !!! előre az ORBÁNYI úton !!! fideSS birkák !!!
csak úgy....
@KisTehen: téged lilára föstve és kitömve fognak mutogatni a méhszáros tehenészetben! :)
Fenyöfa58
@KisTehen: MÁR MEGINT SIKERÜLT KITÖRNÖD A KARÁMBÓL ???TE nagy MARHA !!!
namihami
@csak úgy...: 11.33: Méretes istálló lesz. Kb 3 millió beállóval...
Fenyöfa58
@KisTehen: HÜLYE KÉRDÉSRE CSAK HŰLYÉK TUDNAK VÁLASZOLNI ,MINT A HOZZÁD HASONLÓK !!!
jáger laszló
Megjegyzem
1héttel a szavazás lezárása előtt még cirka 700 ezer volt a szavazók száma/főleg levélben szavazás/,majd az erős PR hatásra nőtt meg duplára/online szavazás/
A szavazás eredménye azonban így is kétséges!!!
erről ennyit
barátilag
J.L.
icegygenabro
A visszaküldött lófaszok száma kimaradt!
Eladott Ország
Az 1,4 millió szavazatot ki ellenőrizte és hitelesítette az állampárt/pártállam vagy előszedték a naftalinból a választási ilonka nénit? A többiek már elköltöztek az országból?! Agyatlan, szervilis f...szopós, fideszes 3,14csa!
puszt
Viszont kell ingyen ebéd, ingyen sör, világbéke, örök fiatalság, mindenkinek alapból járó juttatás...
Ezt nem ígérte még a Fidesz, úgyhogy inkább a kétfarkúakra szavazok...
puszt
@m73: csak okos krva... Többet keres, és kevesebben, kevesebbet bszogatják... Nem tocsog.
paperboy
@puszt: A kétfarkúak időközben felnőttek a feladathoz, de ők sem akarnak semmit! Jól érzik magukat itt, így, ebben a közegben. Dől a lé, meg a Lola, meg a mariska - minek erőltessék meg magukat? Nihillisták! Egy viccpárt.

Aki azt hiszi, hogy az MKKP jó, hát az téved - jelentem, az MKKP nem, azaz NEM akarja leváltani ezt a kormányt és nem, azaz, NEM akar dolgozni, fellelőséget vállalni ezért az országért, a magyar emberekért - újhippi kis patkányok mind!
Pálinkás Pál
csicskák...még a szektátoknak fele sem küldte vissza...és akkor a " magyarok 97% " -ról ugattok...?ez is mutatja..közeleg a vég...
Gazella
kis picsa..te valamit benéztél 97%-a vissza se küldte a kunzultációt
lampa laz
"A konzultáció eredménye irányadó a magyar közéleti szereplők számára, és azon leszünk majd, hogy Brüsszelben is meghallják azt"
Már megint nevetségessé teszitek magatokat ti idióta pcsa. 1 ilyen konzultációt ami még csak nem is hitelesített kizárólag fidesz találmány, amit annyiszor tölthet ki bárki a neten ahányszor csak akar, azzal ne akarjatok villogni se itthon, se az Eu-ban. Az itt tobzódó fidesz trollok biztos, h fejenként kétszázezret beküldtek. Azért nincs népszavazás, mert akkor elbukna a degenerált banda a hülyeségén.
Tehenész
Nem is tudtam, hogy Magyarországon csak 1,4 millió magyar él.
paperboy
Nem akarok zsidózni, de zsidókról nem lehet máshogy beszélni, minthogy kimondjuk: zsidó.
Szent-K-A és a férje, Szalay-Bobrovniczky is az, méghozzá a romlottabb fajtából (lelkük eladva Sátánnak - senki többet harmadszor: ELKELT!)
A keresztényekről is sokszor kimondják - a zsidók is -, hogy keresztények.
És ebben semmi sértés nincs
Ellenben a zsidózásnak van sértés felhangja - és joggal!
Megölették Jézust és a mai napig nem fogadják el Isten fiaként - EZ ŐRÜLET!

A zsidók okasak, deugig van velük az egyetemek, a magyar tudósok is nagy számba zsidók - akikre büszke Magyarország, de az van, hogy egy zsidónak nem Magyarország az első, hanem a saját népük, kultúrájuk, hitük -és a zsidó tudósok, akik magyarok voltak, elsősorban zsidók !!!
És most is ez van - akik a magyar tudásátlagot növelik, azok zsidók és nem a buta magyar parasztok - ezt írd és mond!
Vagyis a buta magyar parasztok a zsidók teljesítményeire büszkék...
A nyomorultak
jáger laszló
Elfogadva
A kiküldött ívekre/cirka 8millió/ a válaszadók száma cirka 18%/ 1Ez már maga sem a többség butácska!!!,4 millió/
Ez még a legbutább fidexeseket sem győzi +!!!
Máris lehet a kukába dobni!!!csak ennyi
barátilag
J.L.
Béla333
A "közölte" helyett az "behazudta" jobban fedi a valóságot!
gina
Hülye OV ribanc, a fideszesek 97 % -a talán, igy lenne helyes . azt hazudnak a szemetek amit akarnak,,,,,hányinger ez a mocskos kormány
simmering73
A szokásos fideszmatek. 97%. Mint a 2/3-os fidesz győzelem.HAHAHA
paperboy
@Maccska: Szegény szerencsételn, aki eltűrte, elfogadta és hallgatott arról sok ideig, hogy nőnek gondolják...

Te beteg állat! - írnám, de jó vagyok és ilyeneket ne írok beteg állatokról.

Az meg van, hogy innentől kezdve hiteltelen vagy?
Senki nem hisz el neked semmit, még akkor sem, amikor igazad van. - ezt próbáld feldolgozni, és megpróbálni megérteni, hogy hol és mit rontottál el.
drrotf
Szentkirályi Alakszabdra biztosm nem magyar, ,mert nnem tudja,hogy mit jelent konzultálni.Lehet hogy ez az egész nem Alexandra kirtalációja, de akkor azok nem tudnak akik ezt na módszert konzultációnak nevezték.Régen, még a gengszterváltás előtt akikkel konzultáltak azokkal beszélgettek, problémát beszéddel , vagy írásban próbálták megbeszélni, próbálták egymás véleményét megismerni a felek.Az amit most ez a kormányszóvivő is és főnökei konzultációnak neveznek nem más mint egy kérdés -felelet színjáték, egyrészt azért mert a feltett kérdésre kell válaszolni és innen befejeződött a dolog, más részt ellenőrzés nélkül folyik az egész játék, és egyáltalán semmi biztosíték nincs arra, hogy az ismertetett eredmények a tényleges helyzetet mutatják .Az pedig egyáltalán nem igaz ,hogy aki a feltett kérdésre nem válaszol az elismeri a többség akaratát, mert lehet hogy akadályoztatva van az illető a válaszadásban, az is lehet hogy nem érdekli a, kérdés, mert már ,a kormány döntött és úgy van vele hogy az ő véleménye már úgy sem számít, de az is előfordul, hogy nem tekinti lényegesnek a feltett kérdések, és azt mondja, hogy hülyeségekre nem válaszol!De sorolhatnám még hogy kiért nem válaszolnak az emberek a kormány konzultációs kérdéseire annak ellenére hogy érdekli ,őket a probléma!Szóval azzal elintézni a nem válaszolókat ,hogy akkor ők ha nem válaszoltak akkor elismerték a többség akaratát az egy nagy hazugság, félremagyarázása a dolgoknak, mert 1,4 millió igen szavazásra és a 6,5 millió nem szavazásra azt mondani hogy a többség 14 +6,5 millió ember összesen 8 millióan a többséggel . A 1,4 millióval értettek egyet csak a konzultálók a többi 6,5 millió ember biztos nem értett egyet az 1,4 millióval , mert arra nincs bizonyíték!Az ellenkezőjáre viszont van!Ugye Macska?Ha igazad lenne akkor a FIDESZ győzelméhez miért nem adták és adják hozzá a nem választókat is, hiszen a Te elméleted szerint ők is egyetértenek a többséggel!
amortizáltok
3 -an is csicseregtek róla de mindhárom más más összeggel: hová jártak eztk oskolába amikor számolni taultak? az egyik 650 ezren a másik 800 ezren a harmadik akkor birtosan 3 millió, ja ennyit szerettek volna de a 30 % át juttatta vissza az orbáni nyáj ? akkor ez mire elég? max Rezsi sziszifusz egy kondér gulyást megfőzhetett volna vele olyan 5 kg marhából.
paperboy
Néha az ember nem tudja megtagadni önmagát, bármennyire is igyekszik.

A világ fehér és fekete - csak!
Toller Béla
Miről beszél ez a szerencsétlen ? A magyar választók fidesz hívő tagozata mondta fel a leckét ! Semmi más nem történt. A magyar nép ennél 8-9-szer nagyobb tömeg ! És ez a szóvivő ? Ez a hazug némber ?
Nessy
Tessen mondani, feldolgozta valaki tisztességesen ezeket konzultációs eredményeket? Megjelent egyetlen statisztikai feldolgozás? A kormány mond egy számot, aztán aki akarja, elhiszi! Azért legyünk őszinték, a 17,5% visszaküldött levél nem éppen a nagy érdeklődést tükrözi. Most tekintsünk el a programmal generált fals online levelektől. Azaz ennyien küldték vissza, így a magyarok cca 17%-a biztosította a kormányt az egyetértéséről! Ezt "elsöprő többségnek" aposztrofálni, nem éppen korrekt bejelentés. Mindenki azt hisz, amit akar! Egy kormányszóvivőnek nem illik a levegőbe beszélni. Hiteltelenné válhat,
Nessy
@Maccska: Csak egy tisztességes feldolgozást várnék el ennyi milliárdból! Különben a már Orbán Viktor által régen megszavazott, esetenként felmentést kapott témáról utólag konzultálni, eső után köpönyeg!
Pági
@Shikari: talán intézkedjen Putyinkánál, hogy fejezze be a háborút!
nejlontacskó
A magyarok elsöprő többséggel, le sem szarták, a nemzethy konzultációtokat!
Ez az igazság!
terlasz
Ha igaz az 1,4 millió válaszoló, akkor ez azt jelenti, a többi 6,8 millió szarik a kormánypropagandára. Nem lett volna jobb helye az erre költött milliárdoknak?
ómió
Még mindig nem tudták ellehetetleníteni az efftársak!?
verőce21
Az dönti el a választás eredményét, aki leadta a szavazatát! Nem volt mennyiségi érvényesség...!
Clavigo
@Shikari: @ómió: @Maccska: @KisTehen: Legalább a fitymaszos " nyomdász- haver " jól keresett.. Lassan már évenként megkínáljuk 5- 7 mrd- dal... Nem baj,,csak krumpli legyen (!) ,,ökrök.!.
amortizáltok
9,7 akartad mondani mert három nyilatkozóból mindhárom mást mást mondott akkor ki hazudozik és minek az emberek nem ostobák aki max visszaküldte az nem volt 1 milla csak ez nektek pofáraesést jelentett.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.