A DK az Országgyűlés kulturális bizottságának összehívását kezdeményezi az Erasmus-ügy miatt.

Erasmus-botrány: A DK az Országgyűlés kulturális bizottságának összehívását kezdeményezi
Fotó: Kálmán Olga, a DK képviselője felszólal a belső piaci médiaszolgáltatások közös keretének létrehozásáról és a 2010/13/EU irányelv módosításáról szóló európai parlamenti és tanácsi rendelettervezet vonatkozásában az indokolt vélemény elfogadása feltételeinek fennállásáról szóló javaslat vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2022. december 6-án. MTI/Kovács Tamás

Kálmán Olga, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője szombati online sajtótájékoztatóján azt mondta,

a héten derült ki, hogy az Orbán-kormány miatt a magyar egyetemek jelentős része nem vehet részt a nemzetközi felsőoktatási programban.

A DK-s politikus úgy fogalmazott:

hiába szólt előre az Európai Bizottság, hogy a magyar egyetemek nem lehetnek fideszes alapítványok kezében, ez sem Orbán Viktor miniszterelnököt, sem az alapítványok kuratóriumaiban ülő fideszes politikusokat nem érdekelte.

A kulturális bizottság egyik alelnökeként Kálmán Olga a testület összehívását kezdeményezte, hogy Pintér Sándor belügyminiszter, Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter és Varga Judit igazságügyi miniszter személyesen számoljanak be arról, "hány kutatónak lehetetlenítették el a munkáját, és hány egyetemistának törték össze az álmait".

Közölte:

tudni akarják, hogy mikor mond le az összes fideszes politikus az összeférhetetlen kuratóriumi pozíciójáról.

A DK célja annak elérése, hogy a magyar egyetemek újra részt vehessenek a nemzetközi felsőoktatási programban, a magyar hallgatók pedig újra mehessenek cserediákként európai egyetemekre – jelentette ki Kálmán Olga.

Forrás: MTI

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toller Béla
Hiába hazudozik az egész kormány, hiába vakargatja a fejét navra, az EU szólt a miniszterek miatt, szólt a konstrukció miatt, szólt az átláthatatlanság miatt ...most nem az EU-nak kell lehajtania a fejét szégyenében !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
jáger laszló
Várom lesz-e változás az egyetemi kuratóriumoknál
Halvány gőzöm sincs!!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
lupilui
@Nessy: ha itt diktatúra van a kétharmad miatt, akkor Brüsszelben balos diktatúra van azért ilyen erős a balos ellenzékünk kint, igaz nem maguk miatt, hanem akik mögöttük vannak.
namihami
@KisTehen: 16.11:. Csakhogy nem volt rá jogosult! Nem a gyerekről, hanem a felvett pénz erkölcsi és családpolitikai jogosságában bukik a ténsasszony! Amiről a Kolostormalac és talpasai állandóan nyomják a rizsát! Ezt, mint jogot végzettnek tudnia kellett (volna) és ezokból, méginkább, főleg mint államifelsővezető, tartani magát hozzá.
A kipattanás pillanatában nem véletlenül fizette vissza pánikszerű gyorsasággal és nem merte lenyelni!
Eladott Ország
-A rohadt Unió miatt még az oktatásra szánt milliókat sem tudjuk ellopni!-Nyugi! Majd azt üvöltözzük, hogy ez olyan, mintha atombombát dobtak volna a felsőoktatásra, és továbnb brüsszelerzünk! Mint ismeretes, ahogy Orbánék megtudták, hogy rengeteg pénz jön be az EU-ból oktatásra, rögtön átvették a hatalmat a hazai egyetemek fölött, átalakították „közalapítványokká” és beültették az embereiket azok vezetésébe. Még tavaly december 15-én döntöttek az Európai Unió Tanácsában ülő nemzeti miniszterek bizonyos magyar támogatások visszatartásáról. Ebbe sorolható az Erasmus+ program, ahol szintén nem kívánják, hogy ez a pénz is az Orbán banda zsebébe vándoroljon. És nem arról szól, hogy az Unió most a magyar diákokat bántja, ahogy azt sokan hirdetik! Na te sok hülye fidesz birka,a ti gyerekeitek sem jutnak hozzá ti ostobák.Tapsoljatok még nekik,hátha még többet tudnak lopni. És hol a fenébe a baloldal? Ha az Unió nem szól,ezek a baloldali bal fékek,mai napig kussolnak. Ez qrvára szar ügy. Tudomány kuka/Palkovics , kultúra 0 /Vidnyányszki, oktatás, egészségügy, sorban dőlnek be az értelmiség bástyái. Ez bizony itt a cél. Buta szolga kell ide, a vármegyékbe.
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/325194770_1533426513841311_3629782010100685026_n.jpg?_nc_cat=106&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=br-vaq5xwGkAX9r0FJg&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AfBFUr8Riim6I9rlRJUyCW-EOH1P_5Xmrwwn3iZZpEVmOA&oe=63C940AF
ómió
"Eredetiek" az efftársak! Odakint ezt "kivívják", idehaza meg "megtárgyalnák"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.