A DK az Országgyűlés kulturális bizottságának összehívását kezdeményezi az Erasmus-ügy miatt.

Erasmus-botrány: A DK az Országgyűlés kulturális bizottságának összehívását kezdeményezi
Fotó: Kálmán Olga, a DK képviselője felszólal a belső piaci médiaszolgáltatások közös keretének létrehozásáról és a 2010/13/EU irányelv módosításáról szóló európai parlamenti és tanácsi rendelettervezet vonatkozásában az indokolt vélemény elfogadása feltételeinek fennállásáról szóló javaslat vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2022. december 6-án. MTI/Kovács Tamás

Kálmán Olga, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője szombati online sajtótájékoztatóján azt mondta,

a héten derült ki, hogy az Orbán-kormány miatt a magyar egyetemek jelentős része nem vehet részt a nemzetközi felsőoktatási programban.

A DK-s politikus úgy fogalmazott:

hiába szólt előre az Európai Bizottság, hogy a magyar egyetemek nem lehetnek fideszes alapítványok kezében, ez sem Orbán Viktor miniszterelnököt, sem az alapítványok kuratóriumaiban ülő fideszes politikusokat nem érdekelte.

A kulturális bizottság egyik alelnökeként Kálmán Olga a testület összehívását kezdeményezte, hogy Pintér Sándor belügyminiszter, Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter és Varga Judit igazságügyi miniszter személyesen számoljanak be arról, "hány kutatónak lehetetlenítették el a munkáját, és hány egyetemistának törték össze az álmait".

Közölte:

tudni akarják, hogy mikor mond le az összes fideszes politikus az összeférhetetlen kuratóriumi pozíciójáról.

A DK célja annak elérése, hogy a magyar egyetemek újra részt vehessenek a nemzetközi felsőoktatási programban, a magyar hallgatók pedig újra mehessenek cserediákként európai egyetemekre – jelentette ki Kálmán Olga.

Forrás: MTI

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toller Béla
Hiába hazudozik az egész kormány, hiába vakargatja a fejét navra, az EU szólt a miniszterek miatt, szólt a konstrukció miatt, szólt az átláthatatlanság miatt ...most nem az EU-nak kell lehajtania a fejét szégyenében !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Toller Béla
Hiába hazudozik az egész kormány, hiába vakargatja a fejét navra, az EU szólt a miniszterek miatt, szólt a konstrukció miatt, szólt az átláthatatlanság miatt ...most nem az EU-nak kell lehajtania a fejét szégyenében !
Nessy
Felesleges energia pocsékolás! Kormánypárti képviselőink, a meghívott fideszesek szabadon megtehetik, hogy nem jelennek meg! Ez náluk bevett szokás! Őket nem fogják ezért kiebrudalni, a pénzüket is megkapják! Hányszor olvasom, ha valaki nem jelenik meg, nem látja el a feladatát, el kell küldeni! A törvényeket be kell tartani! Hmmm.
Eladott Ország
Navracsics Tibor: " Bízom benne, hogy csak félreértésről van szó, és az Európai Bizottság nem a magyar diáklokkal akarja megfizettetni a magyar kormánnyal esetleg fennálló vitájának árát." Figyelj, Tibor, tudod az EU-s források, amiket eddig két marokkal önfeledten fosztogattatok, na, azok szerinted ki a f*szomnak a pénzei voltak?! Eddig nem zavart b*zmeg, hogy a „magyar embereket” lopjátok meg?
twitter.com/juteszembe/status/1612481015267614720/photo/1
„A csalásból doktorált pitiáner tolvajok 30 éve nagyüzemi módszerekkel cincálják a kollektív örökségünket, és még mindig találnak ellopnivalót. Mert istenfélő, engedelmes árvácskákra, és jól tejelő szoptatós dajkákra nagy most a kereslet a több feleséget elnyűtt keresztény államférfiak kastélyaiban.”
A fideszes egyetemi alapítványok miniszteri posztot betöltő kuratóriumi tagjai. Kimaradt, Navracsics Tibor, aki veszprémi Pannon kuratórium elnöke. A világon sehol nincs olyan,hogy úgy "privatizálom" egy ország felsőfokú intézményeinek többségét (21 egyetem, főiskola), hogy az intézmények felett egy kormánypárt garázdálkodik, alapítványi formában 2-3 milliós fizetésekért, közben az egyetemek sok milliárdos fenntartása állami feladat marad!
pbs.twimg.com/media/FmLLA8UWIAAMjMF?format=jpg&name=900x900
Csizmás Kond
Mongyuk a Gyuribácsi egyetemei bárhol bármiben részt vehetnek és azért nem prüszköl senki...rohadék náci banda ez a zunijó...
namihami
@Nessy: 15.00:. Sebaj! Majd a Kövér megbünteti őket a meg nem jelenés (munkahely) miatt és levonja (sokszorosan) az amúgy is szerény fizetésükből.
Biztosssss így lesz!!!
namihami
@KisTehen: 15.50:. Mondjuk egy olyan szintűt, aki jogi végzettség mellett felveszi a CsOK-ot és ezért még további stallumokat kaphat?
Csak az erkölcs nagyobb dicsőségére!
NKF
Hagyjuk már Olgikát! Régen még csíptem a búráját,de amióta belépett Fletóhoz, ő is csak egy
nyikhaj k...va!
Nessy
Nehéz megszokni ezt a jobboldali, keresztény, fidesz stílust! K*rva, csürhe, bárkinek az édesanyja a legősibb mesterséggel gyanusítva, hazaáruló, nem magyar stb! Esküszöm, egy elmeosztály lakói kulturáltabbak sokszor!
rokker33
@Csizmás Kond: ezt akartam emliteni. Vajon a Bécsbe költözött soros által finanszírozott egyetem se kap semmit? Mert ugye mi jogon járna nekik bármilyen támogatás??
Eladott Ország
@Shikari: @NKF: Kérdezzétek Demjén Rózsit, aki szerint az ő idejében minden rendben volt, nem tüntettek a tanárok és a tanulók politikai okokból. Az Erasmus megvonásáról meg biztosan nem is hallott és az ő idejében enélkül is jól elboldogultak az iskola táskával. Demjén nem érti, miért tüntetnek a diákok, ahelyett, hogy tanulnának. Rózsi sokszor azt sem értette, hogyan került fel a színpadra.
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/323429987_3348201728831115_3864410528516157323_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=1-7&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=s5fSaANGNqIAX_oGEw4&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AfDjSW8S_hlVseZXxF-o9xETv9cg66GiwqEb0lAi-Tfl4Q&oe=63C705A6
Nagy Fero: Drága a fűtés! 17 fokban alszunk az asszonnyal. – Vegyél fel valami meleg ruhát.- Felvettem, de ettől sem lett jobb...
twitter.com/MartinSzucsi/status/1611884584387465216/photo/1
Értsék meg minket elnyomtak Kádárék és harcoltunk a kommunisták ellen! Seggnyaló patkány, ennyi. Nem is b*sztatom tovább a klaviatúrát.
uploads.disquscdn.com/images/f2d434c4e32548ee1444556ac447118eb5749f0d1e975e9afb5a97412ac4e6f5.jpg
paperboy
amilyen okos volt ez a nő független újságíróként, annyira megzakkant pártaggént.
paperboy
Magyarországnak buknia kell és Főnix madárként újjászületnie - nincs más kiút a megtisztulásra!
paperboy
Jó vagyok ugye? Megcsináltam!
Tartom magam, ugye?
Szegény édesanyám,, mentálisan beteg vagyok.
Csendesebben vigadjatok, gecik!
És az otszág fényre derül!
Csizmás Kond
@rokker33: Amint írják az a baj, hogy a fidesz támogat egyetemeket, holott az nemigaz mert mint párt arra nem lenne pénze viszony mint kormánypárt úgy kormányként támogathat bármit az országban. Soros viszont csak egy pénzéhes és világfelforgató kupec aki úgy támogat egyetemeket hogy azok az illető országban kormányellenes tevékenységet folytatnak...és az teszik a zuniónak mert őket is az ilyen kupecek éltetik, feketén.
Eladott Ország
Navracsics büdösbogár hazudott, ahogy az tőlük megszokott! Mindenki könyvelje el nyugodtan, hogy semmilyen jogállamisági elvárt teljesítés itt nem lesz, már a 17 pontos sunyi, harmatgyenge "vállalás" is megmutatta nekünk és az uniónak is, hogy semmilyen rezsimhajlandóság nincs a demokratizálódásra! Egy centet se a mocskos genyók mancsaihoz! Amúgy a Jucus akinek nincs ideje újságírói kérdésekre válaszolni, hogy lehet ideje kuratóriumoskodni? És láthatnánk nyomát a munkájának? Engem az érdekelne, hogy amit a Judit úr havonta felvesz 1.4 millát, azt ő költheti-e el, vagy tovább kell utalnia "valahova"? Továbbá, az is érdekelne, hogy ezért az 1.4 milláért mégis mi a francot csinál a (kur)atóriumban? Egyáltalán csinál valamit? Meg a többi is...
Nessy
Hány baloldali és hány kormánypárti képviselő van Brüsszelben? Ha ez a kevés baloldali képviselő ekkora "befolyással bír", amit a fideszesek most tulajdonítanak nekik, mit csinál a jóval több kormánypárti képviselő? Orbán, Szíjjártó, Navracsics??
paperboy
@Philip Marlowe: Ha Kálmán Olgának 90 alatt van az IQ-ja. akkor neked mennyire van alatta?
Ez nem sértés volt., csak egy időszerű kérdés.

Nekem 4 miliőért hozott állampapírt a Jézuska karácsonykor - kinek mit intézett a Jézuskája.
jáger laszló
Várom lesz-e változás az egyetemi kuratóriumoknál
Halvány gőzöm sincs!!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
lupilui
@Nessy: ha itt diktatúra van a kétharmad miatt, akkor Brüsszelben balos diktatúra van azért ilyen erős a balos ellenzékünk kint, igaz nem maguk miatt, hanem akik mögöttük vannak.
namihami
@KisTehen: 16.11:. Csakhogy nem volt rá jogosult! Nem a gyerekről, hanem a felvett pénz erkölcsi és családpolitikai jogosságában bukik a ténsasszony! Amiről a Kolostormalac és talpasai állandóan nyomják a rizsát! Ezt, mint jogot végzettnek tudnia kellett (volna) és ezokból, méginkább, főleg mint államifelsővezető, tartani magát hozzá.
A kipattanás pillanatában nem véletlenül fizette vissza pánikszerű gyorsasággal és nem merte lenyelni!
Eladott Ország
-A rohadt Unió miatt még az oktatásra szánt milliókat sem tudjuk ellopni!-Nyugi! Majd azt üvöltözzük, hogy ez olyan, mintha atombombát dobtak volna a felsőoktatásra, és továbnb brüsszelerzünk! Mint ismeretes, ahogy Orbánék megtudták, hogy rengeteg pénz jön be az EU-ból oktatásra, rögtön átvették a hatalmat a hazai egyetemek fölött, átalakították „közalapítványokká” és beültették az embereiket azok vezetésébe. Még tavaly december 15-én döntöttek az Európai Unió Tanácsában ülő nemzeti miniszterek bizonyos magyar támogatások visszatartásáról. Ebbe sorolható az Erasmus+ program, ahol szintén nem kívánják, hogy ez a pénz is az Orbán banda zsebébe vándoroljon. És nem arról szól, hogy az Unió most a magyar diákokat bántja, ahogy azt sokan hirdetik! Na te sok hülye fidesz birka,a ti gyerekeitek sem jutnak hozzá ti ostobák.Tapsoljatok még nekik,hátha még többet tudnak lopni. És hol a fenébe a baloldal? Ha az Unió nem szól,ezek a baloldali bal fékek,mai napig kussolnak. Ez qrvára szar ügy. Tudomány kuka/Palkovics , kultúra 0 /Vidnyányszki, oktatás, egészségügy, sorban dőlnek be az értelmiség bástyái. Ez bizony itt a cél. Buta szolga kell ide, a vármegyékbe.
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/325194770_1533426513841311_3629782010100685026_n.jpg?_nc_cat=106&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=br-vaq5xwGkAX9r0FJg&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AfBFUr8Riim6I9rlRJUyCW-EOH1P_5Xmrwwn3iZZpEVmOA&oe=63C940AF
ómió
"Eredetiek" az efftársak! Odakint ezt "kivívják", idehaza meg "megtárgyalnák"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.