A leggazdagabb magyaroknak is komoly állami pénzeket kell vissza fizetniük, hiszen az Orbán-kormány ideiglenesen felfüggesztett bizonyos beruházásokat a háború miatt kialakult energiaválság következtében – számolt be róla az Index.

Akkora pofont kapott Orbánéktól Mészáros Lőrinc, hogy Csányi Sándornak és Garancsi Istvánnak is jutott belőle

Összességében 41 beruházásra vonatkozik, ezek között van kisebb panziófejlesztés, de több nagy szállodaberuházás is mondta el Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség igazgatósági elnöke.

Közel 73 milliárd forintnyi forrásmegvonással sújtják a Kisfaludy2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt.-t, ami több komoly befektetőt is érint.

A magyar kormány már 2022 ősszén döntött arról, hogy újratervez vagy szükség esetén ideiglenesen felfüggeszt bizonyos beruházásokat a háború miatt kialakult energiaválság következtében. 

A Kisfaludy program révén megvalósuló projektek finanszírozásához az állami támogatás mellett az önerő egy részének biztosításához a pályázók felhasználhatják az MFB kedvezményes kamatozású hiteltermékét, amelyet ehhez a programhoz fejlesztettek ki.

A kormány tavaly ősszel döntött arról, hogy újratervez vagy szükség esetén ideiglenesen felfüggeszt bizonyos beruházásokat. A vezérelv azt volt, hogy torzó nem maradhat az országban, ezért a már elindult beruházásokat be kell fejezni. A döntést követően ennek megfelelően vizsgáltuk felül, hogy melyek azok a turisztikai fejlesztések, amelyek a Kisfaludy program keretében támogatásban részesültek, de még nem indultak el.

- mondta el az Index megkeresésére Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség igazgatósági elnöke.

Összességében 41 beruházást érint a döntés, ezek között van kisebb panziófejlesztés, de több nagy szállodaberuházás is.

Az MTÜ táblázatából kiderül, hogy a forráselvonás érinti többek között Mészáros Lőrinc, Csányi Sándor és Garancsi István érdekeltségét is.

Forrás: Index

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
Jesszus, hát mit mond majd Andika?

- Te Lőri, hát te már nem is vagy olyan okos mint egy cukorhegy, csak mint egy cukorfalat :)
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
icegygenabro
Mert kurvára tele vagyunk tartalékkal...
rokker33
Nem ők isszák meg a levét, hanem azok akiket foglalkoztatnak, vagyis a kisembereknek lesz rossz! Nekik van pénzük sok sok milliárd és bőven elég arra hogy életük végéig gondtalanul éljenek!
paperboy
@Shikari: Magadra találtál - utánam?

Mesélj, milyen nem keresztényként hazugságban élni/égni?
Peller Anikó
Jesszus, hát mit mond majd Andika?

- Te Lőri, hát te már nem is vagy olyan okos mint egy cukorhegy, csak mint egy cukorfalat :)
jáger laszló
Eljött az idő amilkor a strómant és a sleppet is szívatják!!??
De ezzel még nincs vége!!!??
csak ennyi
barátilag
J.L.
Eladott Ország
Azért, hogy vakuljon a paraszt. Ezt kamálja' a fidesz birka.Fideszes rokonok, fideszes kollégák, fidesz-hívő volt osztálytársak, kedves fideszes szomszédok, fideszes ivócimborák! Mi a bánatos francnak kell még megtörténnie ebben az országban, hogy végre megvilágosodjatok? Minek kell még kiderülni a fidesz vezetőiről és lakájairól, hogy a fejetekhez kapjatok, felébredjetek mély álmotokból és tudomásul vegyétek végre: rossz lóra tettetek. Mi kell még, hogy beismerjétek, át vagytok verve. Meg vagytok csalva, ki vagytok forgatva mindenből, legfőképpen az önbecsülésetekből. Mikor döbbentek rá, hogy Orbán Viktor elvette a hiteteket, a nektek ígért tiszta és erkölcsös ország helyett egy minden eddiginél korruptabb és embertelenebb, tolvaj rezsimet ültetett a nyakatokra, és a mi nyakunkra is, mégpedig a nevetekben és minden nap rútul visszaél a bizalmatokkal és a naiv hűségetekkel.
Orbán: Szeretem a szavazóimat! Mindenki hülye mint a segg, mert nem veszik észre hogy átb@szom őket, de azért ők rám szavaznak!
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/274077028_2020021281535929_3763829281411795379_n.jpg?_nc_cat=100&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=qFi3xQ5oF3MAX9bJ8_5&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AfDdl2GRpKZYBaHvFGmoTFgKkiuMK2-r6DEOVv0QS_U4yA&oe=63C87DC1
Nyírfa
@Peller Anikó: 16.48

Szóval, ,még szuszog egy darabig Lölő mellkasán mint egy kisbaba. :))
De mi lesz azután, ha elfogy az utolsó falat is?
Istenakinincsen
Visszaszedik a lopott pénzt? Nem lesz könnyű:) A végén csak összevesznek a maradékon mint a disznyók a moslékon!
Peller Anikó
@Istenakinincsen: Pedig pont most írtam, hogy most még csak minket lopnak, egymást meg csak csak. Aztán de.

Az igazság persze inkább az, hogy a lölő leépítése már hetekkel ezelőtt elkezdődött. Talán megmutatták a viccor bánnak az Andika Armani számláit..
kulabombaafityiszre
Milyen energiaválság?Maga röfi orbán meg muszka putyin jelentette be,hogy ötödáron jön a gáz.
Hazudtak volna?Az nem lehet,hiszen röfi orbán mondta,hogy soha nem hazudott.HAHAHA
surdilloFUJT
A csüngőhasusosemhazudógerinctelen péntek reggel a kossuth rádióban hazudta,hogy ilyen jól még nem álltak az ország pénzügyei!!!Ez a hazug tolvaj megint eljárta a hiveinek a tyuktáncát!!!
namihami
Visszavesz a Lölőtől(valóban tőle)?
Ez hát az első eset, amikor végre nem a ""marcsizásért"" van a keze a zsebében? Pénzt és ráadásul a saját, nehezen megszerzett pénzét fogja visszavenni? Erősen meseszerűnek tűnik.
izéke
"Higgyed bolond,ég a Duna!" Hiszem ha látom
jáger laszló
Ilyen az üzleti világ
Nem mind arany ami fénylik!!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
ómió
A válság miatti beruházáshalasztás efftársilag már "pofon"!? Nem inkább "brüsszeli vívmány"!?
telegdilaci
@Horizont:Valhogy a Felcsúti új műfüves Fedett Stadionra van pénz azt mindenáron meg építik mivel arra nagy szüksége van az Országnak!
Nanya
@Peller Anikó: Ha ez így megy,lölőnek nem lesz muff ! Mehet a határba a kecskékhez.
r2d2
@Nanya: Dehogynem! Vesz fel hitelt a 3 saját bankjából 1%-os kamatra!
Aki Én
@ómió: Sehol nincs akkora válság mint nálunk, mitől lenne az brüsszeli, te idióta csicska? Most ezt kell hazudnotok, te buta suttyó?
ómió
@Aki Én: Mekkora nálunk a válság, bolsiék fajkreténje!? Mekkorának "píszí" hazudnotok? Olyan "óriási", hogy EU-n belül idén jóformán csak nálunk várnak némi GDP növekedést? Vagy "csak" akkora, amekkorát a tetvesbolsi brüsszeli efftársaid "kiszankcionáltak" nekünk? Netán már a "szakcióscsomagjaitok" készítését is a "Zorbánra" kell hazudnotok?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.