Szerinte a létesítmények készen állnak, de az olimpiai bizottságnak és a fővárosnak is jeleznie kellene, hogy érdemes-e egyáltalán újra megpróbálni a pályázatot. 

A hvg.hu cikke szerint Fürjes Balázs fideszes politikus, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára arról nyilatkozott az Insidethegames című lapnak, hogy amennyiben Magyarország a korábbi értékelés alapján alkalmas lett volna olimpiát rendezni, akkor most "még inkább" alkalmas erre. 

Ismét előhozakodott a budapesti olimpia ötletével a fideszes Fürjes Balázs

Fotó: Facebook/Fürjes Balázs

Fürjes szerint – aki az idei budapesti atlétikai világbajnokság szervezőbizottságának társelnöke is – a főváros most még jobb helyzetben van ahhoz, hogy olimpiát rendezzen, mivel felépült a Duna Aréna és a Puskás Aréna, de hamarosan elkészül a 40 ezer fő befogadására tervezett atlétikai stadiont is (itt lesz idén augusztus 19. és 27. között megtartva az atlétikai világbajnokság).

Fürjes az Insidethegames-nek arról beszélt, hogy ő ugyan szenvedélyesen érez az olimpia iránt, de szerinte arról, hogy mikor lehet újra pályáznia a fővárosnak, arról a Magyar Olimpiai Bizottságnak és Budapest vezetésének kell döntenie. 

A 2017-es visszalépés okaként a fideszes politikus a "politikai turbulenciát" nevezte meg (mint ismert, akkor a frissen alakult Momentum népszavazás kiírását tervezte, melyre 270 ezernél több aláírást gyűjtöttek, a Fidesz pedig visszakozott az ötlettől), de szerinte azóta már más város lett Budapest. A politikus úgy látja, hogy a sportlétesítmények mellett a szállodai infrastruktúra is adott, a közlekedés terén azonban még van mit javítani, ám Budapest egy "életképes város", és hogy az előző pályázatnál a Nemzetközi Olimpiai Bizottság is kiválónak tartotta a benyújtott pályázatot.

„Amikor azt mondják, hogy eljött az idő, biztos vagyok abban, hogy az ország az ügy mögé áll majd”

– nyilatkozta a lapnak Fürjes Balázs.

A cikk szerint a következő, még rendező város és ország nélküli olimpia a 2036-os lesz, a rendezési jogokért eddig Egyiptom, Németország, India, Indonézia, Mexikó, Katar, Dél-Korea és Törökország érdeklődött. Az olimpiai jétékok megrendezésére Magyarország eddig 1916-ban, 1920-ban, 1936-ban, 1944-ben és 1960-ban is pályázott. 

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
@KisTehen: majd megrendezhetitek vácon vagy kőhidán..!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
@KisTehen: majd megrendezhetitek vácon vagy kőhidán..!
simmering73
Orbán Viktor magyar hangja Fürjes Balázs.
Nyírfa
Csak az 1960-as pályázaton csodálkozom.
Qqberci
A "13 éves lopás" még nem olimpiai versenyszám...
Néro2
Énekelgessétek a Himnuszt az olcsóbb. Jó van má értem én , hogy abból nem lehet lopni.
Azé mondom.
ágimami
„Amikor azt mondják, hogy eljött az idő, biztos vagyok abban, hogy az ország az ügy mögé áll majd”

– nyilatkozta a lapnak Fürjes Balázs.

Szereintem ez az idő,még fényévekre van tőlünk!!! Mikor az ország ilyen kritikus helyzetben van, (nem akarom felsorolni hogy miért, szerintem akik reálisan gondolkodnak pontosan tudják!!!) nem épp ezen kellene agyalni!!!
jáger laszló
Felcsúton Olimpia!!!???
Fidex agyrémnek elmegy!!!
csak ennyi
barátilag
J,L
tothjani
Kell a Budapesti olimpia, hiszen Hitler is igy mutatta meg Németország nagyságát mielőtt elindult meghódítani Európát.
Ott a lepusztult városrészeket óriási plakáttokkal takarták el, sőt még a kávézók is kinyithattak Berlinben.
Törölt Nick
Elmeroggyant barom, már szinte senki nem akar olimpiát rendezni, mert ráfizetéses.
namihami
Ezen még EU-s pénz nélkül, pláne EU-s ellenőrzés nélkül, akkorát lehet kaszálni, hogy ezt még orbáni szinttel se lehet elengedni.
Egy olimpia, úgy politikai, mint anyagi szinten, az Orbán család megdicsőülése és èletművük megkoronázása lenne. A megkoronázás...
Ezért rángatja, mint a kutya a rossz cipőt.
Sámannus
Olyan gazdagok vagyunk, hogy már eddigis elszórtak ezek a latrok egy kazal oénzt a nagy semmire. FOLYTASSUk a lópiculát folytassátok nem ezt.
Jozefina
Gondolom a FIFA vezetőinél már lerendezték sunyiban!!! Hiszen az is egy korrupt banda!!!
Toller Béla
Jól ellesztek majd a dolgozós fegyházban is, csak a mosolyt ne feledjétek !
ómió
Megint "munkát" adna "hazafias" nolimpikonjainknak?
Alfa
basszátok meg fürjes orbán egymást
Nessy
Eddig minden olimpia ráfizetéses volt. Sőt a világ versenyek jó része is. Mi is építünk már háromszoros áron egy egyszer használatos stadiont! És még mennyibe fog kerülni.
Aki Én
@ómió: Amely kezdeményezésből hamar ki is derült, hogy a magyarok többsége nem akar olimpiára hivatkozott lopásokat is finanszírozni.
Nem érted mi, te elmebeteg bolsi?
Nyírfa
@Emmersson71: A kínai akkugyár mellett.
Emmersson71
"Legyen Debrecenben!"

Sőt..legyen decemberben, Katarban :P
Dr. Proktor
@Aki Én: Tolvajbarátnak ne mondd hogy tolvajbarát, mert megsértődik!
ómió
@Aki Én: Az a százezer pesti bolsi lenne a "magyarok többsége", amelyik "hazafiasan" megfúrta az olimpiát!? Elmebeteg, az ország tetübolsi fajtád általi szétlopása mellett még az önmaga tetves bolsiságát is másrahazudó efftársiasságodnak ez így jön le!?
Aki Én
@ómió: ...még a gazdád is tudja mi a helyzet, azért dobták el olyan gyorsan az olimpia ötletét, mint a forró vasat, te ostoba komcsicska.
Tényleg, te miért vagy ennyire buta? Pontosabban miért hirdeted, hogy ennyire buta vagy?
Dr. Proktor
@Aki Én: Annyi esze sincs hogy csendben maradna, de hagy égesse magát, bár sajnos nincs fűtőértéke...
ómió
@Aki Én: Már így kell hazudnotok, hogy "gyorsan eldobták az olimpia ötletét"? Talán még aláírást is gyűjtöttek ellene pluszban!? Ezt még nem hazudja az önmaga tetves bolsiságát másrahazudni igyekvő fekálbolsi fajtád? Hát, húzzatok bele, mert a nolimpikon efftársaid kasztja már a parlamentbe se lenne képes bejutni! Itt lejjebb már az elmeosztályi ágyszomszédod, bizonyos, Böszmeánusz-túrásból doktorált Dr. Proktor is mintha ezt szorgalmazná nálad. Apropó! Az elmeosztályról téged már ki sem engednek? Ott lettél örökös (ma soros?) bolsi bértroll?
Lepényleső
...azzal még soha elő nem hozakodott,hogy állítólag az általa magánosított festményekből egyet is visszahozott?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.