A Blikk egyik olvasója volt szemfüles, le is fotózta a 81 éves volt elnököt.

Sólyom László volt köztársasági elnököt sikerült lencsevégre kapni a 21-es buszon nemrég, az esetről a Blikk számolt be. 

Sólyom László volt köztársasági elnök állva utazott a 21-es buszon

Fotó: Illusztráció/wikipedia CC BY-SA 3.0/Köztársasgi Elnöki Hivatal/Gilicze Bálint

A lap egyik olvasója fotózta le a volt elnököt, kezében szatyorral, fején a szinte már védjegyévé vált svájci sapkával – utóbbira figyelt fel először az olvasó-tudósító.

A cikk szerint Sólyom László a Déli pályaudvarnál – ahol az észlelő felszállt a buszra – már a járművön volt, és állva utazta végig az utat, egy magas fiatalemberrel beszélgetve. 

A cikk szerint a 2010-ben visszavonult, és most 81 éves köztársasági elnök egy társasházzá alakított ikervillában él a Svábhegyen, feleségét 2015-ben vesztette el. Sólyom László tömegközlekedési eszközökön való feltűnése egyébként nem olyan nagy újdonság, korábban is fotózták már ilyen járműveken az ex-elnököt, aki jó pár éve lemondott a neki a törvények által biztosított személyi védelemről. 

Lándi Balázs, a volt köztársasági elnök titkárságának vezetője a lap érdeklődésére elmondta, Sólyom László most is jó kondíciónak örvend, és legfeljebb csak esti fogadásokhoz használja az őt megillető hivatali autót, máskülönben viszont továbbra is tömegközlekedési eszközzel közlekedik. Emellett sokat sétál és kirándul és továbbra is a természet nagy rajongója. 

Lándi Balázs a Blikknek azt is elárulta, hogy a volt öztársasági elnök továbbra is támogatója a Máltai Szeretetszolgálatnak, egy tehetséggondozó egyesületnek és egy hospice szervezetnek.

"Sólyom László jogtudós, egytemi tanár, korábban az Alkotmánybíróság elnöke volt, 2005-2010 között töltötte be a köztársasági elnöki posztot. A jogszabályok szerint a visszavonult államfőt maximum háromfős titkárság működtetése is megilleti, ehhez irodát is kaphat, illetve élete végéig szolgálati gépkocsi és sofőr is jár neki. Ezen túlmenően a „lakás üzemeltetési feladatainak ellátásához” egy fő alkalmazásának a feltételeit az Országgyűlés Hivatala biztosítja. Sólyom László egy svábhegyi társasházi lakást választott"

– olvasható a cikkben.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

volvós
Gondolom, a buszon jó néhány fiatal suhanc ülve utazott, aki a 81 éves Elnök Urat nem ismerte fel, mert a mobiljával volt elfoglalva...amelyik nem mobilozott az pedig az ablakon kinézve merengett a szép tájban...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
jáger laszló
Így repül 1 igazi Sólyom!!!
Hát sportos1 fiú nem vitás!!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
volvós
Gondolom, a buszon jó néhány fiatal suhanc ülve utazott, aki a 81 éves Elnök Urat nem ismerte fel, mert a mobiljával volt elfoglalva...amelyik nem mobilozott az pedig az ablakon kinézve merengett a szép tájban...
ómió
"Elévülhetetlen efftársi érdeme" a bolsi bűnök "elszámoltatásának" meghiusítása!
Nessy
@volvós: Ez ma már sajnos így van! Úgy belemerülnek a mobilba, hogy a kisgyerek is hiába szól anyukához, az meg se hallja!
balos
Ebből is 12 1 tucat!A szópó-ómiónak fel sem tűnt,hogy a fideSSben elévülnek a bűneik,az újakkal együtt!
Fenyöfa58
@ómió: INKÁBB A III/III -as GYÖRI GÁBORRÓL MESÉLJ TE OKJ -és AGYHALOTT !!!
kovacscs60
Jakab, mamuszos barátnéja is utazhatott eleget a BKV-n, és ezen senki nem akadt ki.,??Mi van ?
Németh István
Menjen a picsába, egy szar alak volt! Reméllem oda megy!
csagyi
Ez egy igazán alapos és minden részletre precízen kitérő hozzászólás volt.
Én is remélek valamit,remélem beteljesül..
jáger laszló
Repülünk
a Sólyom szárnyán
csak ennyi
barátilag
J.L.
justhpeter
@Németh István: Mindent fikázol amit nem érsz fel ésszel ?
Németh István
@justhpeter: A helyzet az, hogy ez a hír nem hír! Nem fikáztam, csupán a véleményemet mondtam, nem sajnálgattam és le is szarom! Nem tett annyi jót a nemzetnek, hogy szeretettel emlékezzek rá! De azt is leszarom mert elmúlt! És még egy a közel 2milliós nyugdíjjal, a segge alá adott kocsi és sofőr biztosítja a szükségleteinek a kielégítéséhez szükséges közlekedést! Aztán mint magán ember mit tesz, csinál az megint nagy ívben le van szarva! Ebben semmi újság, hír nincs! Tehát a fontosabb dolgok terhére egy hírportál miért foglakozik a nagy semmivel érthetelen! Még ha feldobja atappancsot és ezt leközlik két sorban egye fene! de hogy közlekedik mint egy akármilyen állampolgár azt ki nem szarja le???>> csak nem arra akar célozni a hírportál, hogy gyűjteni kellene neki, hogy ne kelljen vénségére buszon utaznia?! Na ekkor szoktam azt mondani, hogy menjünk a francba - ettől a témától!
De azért azt tudnod kell>>az usa-nató takarodjon Európából, azEu korrupt, háborús bűnös vezetése húzzon a börtönbe!
vacsi
"állva utazta végig az utat" - Miért, hogy kellett volna végigutaznia?
jáger laszló
Pityuka a papagáj folyton ismételgeti szinte a végtelenségig.
leszarom.leszarom,leszarom,hogy már talán be is fosott
Azért nem ártana neki WC papír a szájához is,,,,
Én javasolnám!!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
kereső
És???Ez nem hir. Az lenne a hir, ha volt Köztársaság, a volt Alkotmány biróság, volt elnöke felszólalna az országdúlás, a jog mebecstelenitése ellen.
Lepényleső
...talán szabin volt a sofőr,- együtt az autóval,- esetleg nagyobb biztonságban érzi magát egy lehetségesen zsúfolt
buszon mint véletlenül találkozzon a helytartóval?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.