Pedig az állampolgárságot még bíróság sem veheti el senkitől. Miközben az összes európai ország nyitottan, de legalábbis elnézően kezeli az ukrán oldalon harcoló állampolgárait – ott is, ahol ez bűncselekménynek számít –, a magyar hatóságok keményen rászálltak Fazekas Lászlóra. A magyar törvények szerint magyar állampolgárnak Magyarországgal nem egy szövetségi rendszerbe tartozó országban fegyveres szervezetbe belépni bűncselekménynek számít. Igaz, nem különösebben súlyosnak: a dolog egytől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekménytípus neve: tiltott toborzás. A kihallgatás ténye önmagában nem volt annyira meglepő, például azért sem, mert Fazekas az esemény előtt szűk két héttel, egy 2022. december 27-én publikált Youtube- videóban a nevét és arcát is vállalva nyilatkozott ukrajnai kalandjairól Juhász Péter közéleti influenszernek.

Forrás: 444.hu
Feltöltő: Jozefina
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Milyen baromság az, hogy egy személyt korlátozni lehet abban, hogy önként vállalva hol harcoljon, ha nem a saját Országe ellenében történik??!! A Francia Légióban is harcoltak magyarok!!! Akkor azok is bűncselekményt követtek el??? Vagy hogyan ítélik meg a sok kárpátaljai kettős állampolgársággal rendelkező magyart, akik közül többen önkéntesként harcolnak??

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.