Az Integritás Hatóság elnöke, Biró Ferenc szerint nem Orbán Viktor miniszterelnök rendszere korrupt, hanem csak egyes emberek azok.

Az új korrupcióellenes hatóság elnöke nem Orbán rendszerére, hanem a megkárosított adófizetőkre keni a közpénzek ellopásának felelősségét

Bíró Ferenc, az Integritás Hatóság elnöke aláírja a kinevezés dokumentumát a Sándor-palota Tükörtermében, miután Novák Katalin köztársasági elnök kinevezte 2022. november 4-én. MTI/Máthé Zoltán


Profi szakemberek felvételét ígéri, hogy hatékonyabban fellépjenek a csalások ellen – írja a Portfolio.

A jogállamisági eljárásban az Orbán Viktor vezette magyar kormány vállalta, hogy a korrupció visszaszorítása érdekében létrehozza az Integritás Hatóságot, amely feladata az uniós források megfelelő felhasználásának felügyelete lesz.

Az új szervezet elnöke Biró Ferenc lett, aki 2020 szeptemberétől cégtársként vezette a PwC magyarországi, illetve dél-kelet európai Forensic szolgáltatások üzletágát.

Most a Bloombergnek nyilatkozva határozta meg célkitűzéseit, és jelezte, hogy egy "elitcsapatot" toboroz a korrupció elleni küzdelemhez.

Bíro ellenzi, hogy egyenlőségjelet tegyenek a korrupció és az Orbán Viktor miniszterelnök vezette kormányzat közé. Azt a felfogást is megkérdőjelezi, hogy a korrupció nagyobb probléma Magyarországon, mint máshol, mondván, hogy ennek nagy része a nehezen számszerűsíthető érzékelésen alapul.

Nem a rendszer korrupt, hanem az egyének

- mondta Biró.

Forrás: Portfolio

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Törölt Nick
@KisTehen: Nomármost minden fideszes korrupt lopógép, és ezekből áll a rendszer.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
justhpeter
Mindenesetre érdekes lesz ha a dolgok kibomlanak...
drrotf
Érdekes felfogású ember ez a Biró Ferenc!Úgy gondolja, hogy a doktorminiszterelnökúr, aki amióta rendeleti kormányzás van nem felelős azért hogy az emberei milyen korruptak, és azt gondolja hogy az Orbán papa hatvanpusztai birtokát korrupt emberek nélkül építették akkorára ,hogy a francia tévé is elcsodálkozott ,hogy ilyen megtörténhetett a mai világban Magyarországon!Csak úgy megjegyzem hogy Orbán amikor a háborús vészhelyzet miatt rendeleti kormányzást vezetett be kijelentette hogy ezzel a fajta kormányzással a teljes felelősséget átvette, és ezután mindenért ő a felelős. Ha nem a valóságot eltorzító szemüvegen keresztül nézné ez a Bíró F. Orbán Viktor és bandájának tevékenységét akkor biztos azt látná amit a többség, azt hogy itt korrupció nélkül semmi nincs, nem halad a gazdaság!A cikkbeli nyilatkozat után ezt az ember nem szabadna a helyén hagyni, mert összeférhetetlen az álláspontja a korrupcióról a tisztségével.Ilyen ember nem üldözi a korrupció, hanem ha nem is segíti , de elnézi , megérti azt!Remélem Brüsszelben is látják, hogy Orbán amikor megegyezik az EU-val valamiben, akkor az kijátszását jelenti az EU észrevételeinek, és ezen Navracsics sem tud segíteni!
Németh István
Annyira aljas szarok vagytok, ezzel a barom fasz lánczi andrással együtt, hogy ha a nemzetnek gyomra lenne kihányna benneteket! De így csak leszarni lehet > ami viszont be fog következni!
Az első meglepetésetek után jön a moslék voltak és még jelen is a felszín közelében levő tetvek elszámoltatása! Nem kell beszarni! A vélemezhetően ugrásszerűen megnövekvő NAV bevétel a nemzeti jövedelem növekvése hathatós bizonyíték lesz! ÉS elkezdődik a rágalmazók felelősségre vonása is! Nem lehet ám mindenféle baromságokat kijelenteni azt bizonyítani kell, ha nem megy > akkor sittkó, vagyonelkobzás, pénz bünti! Csak és csupán a bíróságoknak és az ügyészségeknek kell egy kis ricinust adni, hogy gyorsabbak legyenek!
ÉS > azt meg követelni kell, hogy az usa-nató takarodjon Európából, az Eu korrupt és háborús-bűnös elnöksége, vezetése menjen a börtönbe!!
jáger laszló
Azért ne felejtsük L,hogy 1 rendszer emberek tömegéből épül fel!!
A kettő szorosan összefügg ,nem lehet 1mástól elszakítva értelmezni!!!
Ez a valóság +erőszakolása lenne
erről ennyit
barátilag
J.L.
ómió
Tényleg nem Orbán rendszere a korrupt, hanem a teljes brüsszeli bolsibagázs!
Lepényleső
...kinek új ez,eddig is csak azt vonták jó esetben csak felelőségre,aki feltárta a vélhetően általuk elkövetett köztörvényes
és még ki tudja milyen bűnöket,- s ráadásul az vizsgálja ki az eseteket,aki állítólag ekövette mindet?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.