Cseh Katalin és Donáth Anna azt a javaslatot tették az Európai Bizottság felé, hogy a programon belül szabadítson fel forrásokat, amelyeket közvetlenül a hallgatóknak szán, és egy helyi irodán keresztül, vagy egy független harmadik fél segítségével végeztesse a pályáztatást – hasonlóan például a Norvég Alapoknál alkalmazott modellhez.

Cseh és Donáth szerint így lehetne a kormány megkerülésével Erasmus-pénzelhez juttatni a magyar diákokat

Fotó: Facebook

Nem a magyar diákok, hanem a kormány szegte meg a uniós forrásokhoz való hozzáférés szabályait – ne az ösztöndíjra pályázók igyák meg ennek a levét. Nem a magyar diákok hibája, hogy olyan egyetemen tanulnak, aminek a kuratóriumát a kormány fideszes politikusokkal töltötte fel. Ez a pénz nem ellopható – hanem az övék, a magyar fiataloké, akik soha vissza nem térő lehetőséget veszíthetnek, ha ezt a pénzt felfüggesztik

- írta friss bejegyzésében a Momentum uniós képviselője, Cseh Katalin, aki Donáth Annával arra kérte az Európai Bizottságot, hogy hozzon sürgős kiegészítő intézkedéseket, hogy a magyar diákok továbbra is hozzáférhessenek az Európai Unió Erasmus+ diákcsereprogramjaihoz.

Forrás: Ezalényeg

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Eladott Ország
Ettől függetlenül a fideszes pártkatonáknak el kell takarodniuk a kuratóriumból. -A rohadt Unió miatt még az oktatásra szánt milliókat sem tudjuk ellopni!-Nyugi! Majd azt üvöltözzük, hogy ez olyan, mintha atombombát dobtak volna a felsőoktatásra, és továbnb brüsszelerzünk! Mint ismeretes, ahogy Orbánék megtudták, hogy rengeteg pénz jön be az EU-ból oktatásra, rögtön átvették a hatalmat a hazai egyetemek fölött, átalakították „közalapítványokká” és beültették az embereiket azok vezetésébe. Még tavaly december 15-én döntöttek az Európai Unió Tanácsában ülő nemzeti miniszterek bizonyos magyar támogatások visszatartásáról. Ebbe sorolható az Erasmus+ program, ahol szintén nem kívánják, hogy ez a pénz is az Orbán banda zsebébe vándoroljon. És nem arról szól, hogy az Unió most a magyar diákokat bántja, ahogy azt sokan hirdetik! Na te sok hülye fidesz birka,a ti gyerekeitek sem jutnak hozzá ti ostobák.Tapsoljatok még nekik,hátha még többet tudnak lopni. És hol a fenébe a baloldal? Ha az Unió nem szól,ezek a baloldali bal fékek,mai napig kussolnak. Ez k*rvára szar ügy. Tudomány kuka/Palkovics , kultúra 0 /Vidnyányszki, oktatás, egészségügy, sorban dőlnek be az értelmiség bástyái. Ez bizony itt a cél. Buta szolga kell ide, a vármegyékbe.
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/325194770_1533426513841311_3629782010100685026_n.jpg?_nc_cat=106&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=br-vaq5xwGkAX9r0FJg&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AfBsXI3M9ojJ3XEfEmrYHsCUqtvABr3NWrSTYa8NBksQ-w&oe=63CB3AEF
Nessy
@vacsi: A diákoknak az ösztöndíj, ami Orbán döntése miatt a semmibe tűnik! Mi a fontosabb a jövő nemzedék tudása, vagy a miniszterek fizetésükön felüli milliós havi jövedelme, és beleszólása abba, amihez még hallomásból sem értenek?
Törölt Nick
Ez a két rifke mért nem azt óbégatja hangosan, hogy a fideszgenyák takarodjanak a kifele az alapítványokból, mert miattuk nem lesz Erasmus. A fidesz nem akarja, hogy a fiatalok külföldön tanuljanak, mert szarnak visszajönni erre a maffiatanyára.
jesz
ennek a picsának tudnia kell, hogy más országok egyetemi kuratóriumai is tele vannak ottani politikusokkal...hazug...hogynem ég le a bőr a pofájáról.
Néro2
Ha a konyhád közepén van egy rakás desznyó szar akkor azt kerülgeted vagy eltakarítod ?
Nem kerülgetni kell takarítani.
El a pichába a desznyóval együtt , hogy ne tudjon még egyszer odaszarni.
De ha te csak kerülgetni akarod akkor mondjuk választási ebédre ne hívj meg.
Eladott Ország
@vacsi: ma, 14:26 ☻ Kedves nemzethy'- konzervatív - mélykeresztény illiberális elvtárs, itt eről van szó:
Mint ismeretes, ahogy Orbánék megtudták, hogy rengeteg pénz jön be az EU-ból oktatásra, rögtön átvették a hatalmat a hazai egyetemek fölött, átalakították „közalapítványokká” és beültették az embereiket azok vezetésébe.
Még tavaly december 15-én döntöttek az Európai Unió Tanácsában ülő nemzeti miniszterek bizonyos magyar támogatások visszatartásáról. Ebbe sorolható az Erasmus+ program, ahol szintén nem kívánják, hogy ez a pénz is az Orbán banda zsebébe vándoroljon. És nem arról szól, hogy az Unió most a magyar diákokat bántja, ahogy azt sokan hirdetik! A fideszes egyetemi alapítványok miniszteri posztot betöltő kuratóriumi tagjai. Kimaradt, Navracsics Tibor, aki a veszprémi Pannon kuratórium elnöke. A világon sehol nincs olyan,hogy úgy "privatizálom" egy ország felsőfokú intézményeinek többségét (21 egyetem, főiskola), hogy az intézmények felett egy kormánypárt garázdálkodik, alapítványi formában 2-3 milliós fizetésekért, közben az egyetemek sok milliárdos fenntartása állami feladat marad!
pbs.twimg.com/media/FmLLA8UWIAAMjMF?format=jpg&name=900x900
„A csalásból doktorált pitiáner tolvajok 30 éve nagyüzemi módszerekkel cincálják a kollektív örökségünket, és még mindig találnak ellopnivalót. Mert istenfélő, engedelmes árvácskákra, és jól tejelő szoptatós dajkákra nagy most a kereslet a több feleséget elnyűtt keresztény államférfiak kastélyaiban.”
kulabombaafityiszre
@jesz: ma, 14:45
más országok egyetemi kuratóriumai nincsenek tele ottani politikusokkal.
Toller Béla
@jesz: Sorold már ide, hogy külföldön az állam által felügyelt közalapítványokban kik azok az aktív politikusok és kormánytagok, akik döntési helyzetben vannak ! Ha egyet mondasz, már igazad van !
lusta
@jesz: Talán valamilyen konkrétumot kérhetnénk? Én is autóval járok, meg a szomszédom is. Nekem Trabantom van, neki Jaguar. Autó ez is, meg az is.
lusta
@Eladott Ország: Nem és nem. Itt az egész elcseszett ellenzéki megszólalás.
Az egész rendszert kell megszüntetni.
Néro2
@kulabombaafityiszre: Meg egyébként sem érdekel más országok mivel ezek itt lopnak meg minden nap. Többször is.
Meg ugye különben sem szólunk be más országok belügyeibe. :)
Eladott Ország
@jesz: ma, 14:45 ☻ A "magán" egyetem egyszerűen olyan egyetem, amelynek finanszírozása tandíjból, beruházásokból és magánadományozókból származik, nem az adófizetőkből. Ez azt jelenti, hogy csak egy kis maroknyi egyetem az országban valóban független a kormányzati támogatástól, mivel számos felsőoktatási programot, például a Pell-támogatást a kormány támogat, és az egyetemek a nonprofit státuszuk miatt jelentős adócsökkentést kapnak." A magyar egyetemek nagyrészt állami támogatást kapnak.
ómió
"Efftársias megoldáson dolgoznak" az efftársnők!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.