Orbán Viktor részt vesz Duray Miklós temetésén kedden a szlovákiai Losoncon, a miniszterelnök a helyszínen részvétét nyilvánítja a családtagoknak – tájékoztatta Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke az MTI-t.

Orbán Viktor levélben már korábban együttérzését fejezte ki Duray Miklós felvidéki magyar politikus közelmúltbeli halála kapcsán a gyászoló családnak.

Az MTI-nek is eljuttatott levélben a kormányfő úgy fogalmazott:

a magyar hős különös fajta, nem egyéni diadalra, mások fölötti aratott győzelemre törekszik, hanem még a legnehezebb próbatételek között is annak a módját keresi, hogy miként fordítsa jobbra nemzete sorsát.

A miniszterelnök azt írta, Duray Miklós kétségkívül olyan ember volt, aki akkor sem félt szót emelni a felvidéki magyarság érdekében, amikor ezért börtön és meghurcoltatás járt, ő pedig a saját bőrét tapasztalhatta meg mindkettőt.

"Ennek ellenére mindenekfelett hitt abban, hogy hívják bár Csehszlovákiának vagy Szlovákiának, az ember hazája a szülőföldje, ahol neki kötelessége magyarként élni, dolgozni és ugyanebben a szellemben gyermeket nevelni" – írta a kormányfő.

Orbán Viktor hangsúlyozta: Duray Miklós az elsők között mondta ki azt is, hogy a Szlovákiában élő magyarok nem egy kisebbség, hanem a magyar nemzet tagjai.

"Elszántan küzdött az emberi és a nemzetiségi jogokért, hiszen számára gyermekkorától fogva ezt az utat jelölte ki Úristen. Mindig hálásak leszünk neki, hiszen az ő kezdeményezéseinek köszönhetően a határokon átívelő nemzetpolitika olyan sokáig elképzelhetetlennek tartott vívmányai születhettek meg, mint például a Magyar Állandó Értekezlet vagy a magyar igazolvány" – emelte ki a levélben Orbán Viktor.

A kormányfő azt írta, megrendüléssel értesült arról, hogy a felvidéki magyar közélet oszlopos tagja, Duray Miklós földi életútja végére ért, és őszinte együttérzését fejezte ki a gyászoló családnak küldött, január 9-én kelt levelében.

Forrás: MTI

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
,,a magyar hős különös fajta, nem egyéni diadalra, mások fölötti aratott győzelemre törekszik, hanem még a legnehezebb próbatételek között is annak a módját keresi, hogy miként fordítsa jobbra nemzete sorsát"

Ezért nem tartunk hősnek, te hazaáruló tolvaj!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Toller Béla
A különös vagy különleges - nem ugyanaz ! Orbán különös ! A magyar hős meg olyan, mint akármelyik más nemzet hőse, nincs benne semmi különleges ...magyar ...
ómió
Szóval, akkor, nem bolsi típus!
gina
@ómió: Igaz nem román cigány mint OV és pereputtya ,,te agyhalott,
sunoge
A magyar hős különleges persze...Ez a süket duma egy román kisebbségi szájából, aki a határon túli magyarokat csak a hatalma megtartása okán tartja észben. Hitvány.
balos
@drrotf: Tudod a geci az mindig azt mondja amit akar,mert a seggnyalói úgy isszák a szavait,,mint a teve az oázis kútjánál!Reggel elkezdzem nézni a Megy a gözös,című nemrég készült kultúrha filmet és szomorúan tapasztaltam,hogy az Indul a bakterház turulbaszó változatára bukkantam!Na ezért nem nézek nemzethy filmeket,mert a nívójuk még a volt 50es éveket is alulmúlják!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.