A budapesti Bethlen Gábor Általános Iskola és Gimnázium tanárai eddig bírták az oktatásért felelős politikusok ámokfutását.

Ámokfutók miatt veszti el a munkáját két tiltakozó tanárEgyre több tanár hagyja ott a közoktatást   forrás: Pixabay

A 2022 eleje óta minden tiltakozó akcióban részt vevő két tanár szerint a közalkalmazotti jogviszonyról való lemondás az egyetlen helyes válasz az „oktatási rendszer ellen elkövetett ámokfutásra” – vette észre az egyikük, Mihályi Fruzsina erről szóló Facebook-bejegyzését a 444.

Mi, Gábor Judit és Mihályi Fruzsina, a Bethlen Gábor Általános Iskola és Gimnázium angol, magyar és történelem tantárgyat oktató tanárai, a humán munkaközösség vezetője és a 9. évfolyam évfolyam felelőse, illetve az iskolaújság szerkesztőségének vezetői, 2023 februárjában befejezzük munkánkat iskolánkban, és búcsút intünk diákjainknak és családjaiknak

– írta.

Mihályi elmondása szerint 2022 januárjában csatlakoztak az országos szervezésű pedagógussztrájkhoz, és minden tiltakozó akcióban részt vettek.

Töretlenül hittük és reméltük, hogy a sztrájk, a polgári engedetlenség, a tüntetések, a flashmobok, a segélykiáltások végül valódi változást hozhatnak, és segíthetik egy olyan élhetőbb oktatási rendszer létrejöttét, melyben diák, tanár és szülő egyaránt boldog és elégedett lehet. Egy év küzdelem után úgy látjuk, a közalkalmazotti jogviszonyról történő lemondásunk az egyetlen helyes válasz, mely az oktatási rendszer ellen elkövetett ámokfutásra adható

– fogalmaz.

Mint írja, nehéz szívvel hozták meg a döntést, az utolsó pillanatig remélték, hogy nem kell így tenniük – írja a Népszava.

Forrás: 444, Népszava
Fotó: Pixabay

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Shikari
@Terminátor: Nem a tanárokkal van baj, mert nagy szükség van rájuk. A hőbörgő libbantkra haragszom, akik a gyermekeket hergelik és acsarkodnak, politizálnak, túszul tartva a pedagógiát!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
m73
@Málna: ezt sikerült összehozni 5 nap alatt? Aki idegbeteg,az nem tud írni:-)
KisTehen
@Emmersson71: na, ezt is tőlem loptad :)
Emmersson71
@KisTehen: Nem loptam, csupán érvényesítem a rubel-kormányra :P
Málna
@m73: Igen, 5 napig gondolkoztam, hogy mit írjak neked.:-) Nem írhatom mindig azt, hogy agyhalott vagy.
m73
@Málna: mivel analfabéta vagy, ezért tartott 5 napig, hogy válaszólj, fideszék agyhalottja:-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.