Az LMP – Magyarország Zöld Pártja felszólítja a kormányt, hogy tervezze át ezt a gyanúsan túlárazott és környezetpusztító beruházást és kérdezze meg a helyi lakosokat arról, hogy 6 méteres vasbeton támfal vagy park mellett kívánnak-e élni.

A kormány újabb 30 milliárdot ajándékozott a nyaraló Mészáros Lőrincnek – Áttervezésre szólította fel Orbánékat az LMPMészáros Lőrinc, a V-Híd Építő Zrt. tulajdonosa beszédet mond. MTI/Czeglédi Zsolt

A friss Magyar Közlönyből derült ki, hogy még el sem kezdődött a Déli Körvasút kivitelezése, máris közel 30 milliárd forinttal drágult meg a Mészáros Lőrinc tulajdonában lévő V-Híd Zrt. által kivitelezett projekt összköltsége. A határozatból kiderül, hogy az eddig tervezett 338 milliárd forint helyett, már több mint 364 milliárd forintot szán a kormány a beruházásra.

A kormány újabb 30 milliárdot ajándékozott az éppen Dél-Spanyolországban nyaraló Mészáros Lőrincnek, miközben illegálisan és a minisztériumi ígéretet megszegve vágják ki a fákat a tervezett Déli Körvasút nyomvonalán.

- írta a párt.

Ez azért is aggályos, mert a beruházás úgy drágul, hogy még el sem kezdődött. Eddig annyi történt, hogy a kivitelező teljesen illegális módon kezdte el a vasúti töltésen lévő fákat kivágni, miközben a környezetvédelmi engedély per alatt áll, és nincs jogerős döntés. Ráadásul az Építési és Közlekedési Minisztérium konkrét ígéretet tett arra hogy felfüggesztik a fakivágásokat a per végéig.

Az LMP szerint a Hamzsabégi sétányt is érintő szakaszon megvalósítható a fejlesztés úgy is, hogy a fákat nem vágják ki, és így gondolják azok is, akik részt vettek az LMP szombati tiltakozásán.

Forrás: MTI-OS

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Néro2
Lölö nyaralás közben is keres 30 MILLIÁRDOT.
Hát mi van már itt a munka alapú társadalommal
Az a NER alapja.
Vagy mégse.
Úgy össze vagyok zavarodva.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
namihami
Mégse kelljen filléreskedni, ha közbe valamit mégis megkívánna Andika. Nem azért mentek, hogy kuporgasson. Itthon csak a munka, meg a háztartás, a spórolás, legalább ott érezhesse jól magát.
Nanya
@sgl: És közben rinyálnak az EU nál a pénzért.
csipetke
...és mennyit cseszegették Karácsonyt,hogy a Lánc-híd felújítása megdrágult, de ha lölőről van szó, akkor semmi se drága. Végülis most orbán malacperselyébe dobtak 30 milliárdot. Nincs itt semmi látnivaló...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.