Az LMP – Magyarország Zöld Pártja felszólítja a kormányt, hogy tervezze át ezt a gyanúsan túlárazott és környezetpusztító beruházást és kérdezze meg a helyi lakosokat arról, hogy 6 méteres vasbeton támfal vagy park mellett kívánnak-e élni.

A kormány újabb 30 milliárdot ajándékozott a nyaraló Mészáros Lőrincnek – Áttervezésre szólította fel Orbánékat az LMPMészáros Lőrinc, a V-Híd Építő Zrt. tulajdonosa beszédet mond. MTI/Czeglédi Zsolt

A friss Magyar Közlönyből derült ki, hogy még el sem kezdődött a Déli Körvasút kivitelezése, máris közel 30 milliárd forinttal drágult meg a Mészáros Lőrinc tulajdonában lévő V-Híd Zrt. által kivitelezett projekt összköltsége. A határozatból kiderül, hogy az eddig tervezett 338 milliárd forint helyett, már több mint 364 milliárd forintot szán a kormány a beruházásra.

A kormány újabb 30 milliárdot ajándékozott az éppen Dél-Spanyolországban nyaraló Mészáros Lőrincnek, miközben illegálisan és a minisztériumi ígéretet megszegve vágják ki a fákat a tervezett Déli Körvasút nyomvonalán.

- írta a párt.

Ez azért is aggályos, mert a beruházás úgy drágul, hogy még el sem kezdődött. Eddig annyi történt, hogy a kivitelező teljesen illegális módon kezdte el a vasúti töltésen lévő fákat kivágni, miközben a környezetvédelmi engedély per alatt áll, és nincs jogerős döntés. Ráadásul az Építési és Közlekedési Minisztérium konkrét ígéretet tett arra hogy felfüggesztik a fakivágásokat a per végéig.

Az LMP szerint a Hamzsabégi sétányt is érintő szakaszon megvalósítható a fejlesztés úgy is, hogy a fákat nem vágják ki, és így gondolják azok is, akik részt vettek az LMP szombati tiltakozásán.

Forrás: MTI-OS

41 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Néro2
Lölö nyaralás közben is keres 30 MILLIÁRDOT.
Hát mi van már itt a munka alapú társadalommal
Az a NER alapja.
Vagy mégse.
Úgy össze vagyok zavarodva.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nanya
@sgl: És közben rinyálnak az EU nál a pénzért.
csipetke
...és mennyit cseszegették Karácsonyt,hogy a Lánc-híd felújítása megdrágult, de ha lölőről van szó, akkor semmi se drága. Végülis most orbán malacperselyébe dobtak 30 milliárdot. Nincs itt semmi látnivaló...
Pegero
@Nanya: Ha van bő nyálad, mélyen garatra veheted!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok