Decemberben mi is beszámoltunk arról, hogy a régi, jegyrendszeres emlékeket idéző tábla fogadja az Aldi boltjaiba betérő vásárlókat, ám most már hiába a készletezési rendelet, továbbra is hiány van az árstopos termékekből a boltok egy részében – erről számol be a RTL Híradója.

Összehozták Orbánék: A legszegényebbek is az elnyomorodás felé tartanak, hiába az árstop

A nézők üres polcokról küldtek felvételeket, amelyeken tojásnak, lisztnek, vagy cukornak kellett volna lennie. De nem voltak, hiába kell kétszer annyi árstopos terméket tartaniuk múlt csütörtök óta a boltoknak.

Délelőtt kell menni, délután ez reménytelen

– mondja egy vevő a Híradónak, amikor arról kérdezik, mikor kaphatóak a boltokban az ársapkás termékeket.

A Nemzeti Kereskedelmi Szövetség szerint nem egyértelmű a rendelet, és ezért egyelőre nem duplázták meg a készleteket az üzletek. Nagy István,agrárminiszter az Indexnek kedden azt mondta, hatósági árak nélkül 30 százalékkal többet költenének élelmiszerre a legszegényebbek.

A GKI szerint a miniszter téved:

Molnár László állítja, a legszegényebbek is az elnyomorodás felé tartanak.

Amikor Orbán Viktor az elmúlt év elején nagy büszkén bejelentette, hogy február elsejétől hat alapvető élelmiszerre ársapkát tesznek, azaz, ezeket a termékeket nem lehet drágábban adni, mint amennyiért tavaly októberben, már lehetett tudni, hatalmas áruhiánnyal kell szembenéznie a magyaroknak.

Annak ellenére, hogy pontosan tudhatták ez lesz az eredménye, mégis tartották az ársapkákat, méghozzá korrekció nélkül.

December elején mi is foglalkoztunk a problémával, amely már akkor szinte tarthatatlanná vált. Akkor, többen azt jegyezték meg, hogy cselekhez kell folyamodni, hogy meg tudják venni a tejet, vagy egyéb hatósági áras terméket, hiszen ha külön-külön fizetnek akkor akár egy háromfős család három kiló krumplit és három liter tejet is vehet. Már, ha van.

Lehetetlen így megoldani a karácsonyi bevásárlást, le vannak fosztva a polcok, és ez most független attól, hogy hova megyünk. Ez Orbánék ajándéka

- fejtette ki lapunk munkatársának egy dühös vásárló, még decemberben. 

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke szerint szakmailag az is elképzelhető, hogy fokozatosan vezessék ki az árstopot. Parragh László szerint már most is itt van, de a tavasz folyamán bekövetkezik az az állapot, amikor ki lehet vezetni az árstopot.

Forrás: 24.hu

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Terminátor
@Shikari: A baj az, hogy igazságtalan.
Mindenki olcsón kapja, a gazdagok is.
Ez volt a gengszterváltás előtt is, tönkre is mentünk.
A benzinnel már be is bukott a hatalom, a többi is jönni fog.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
verőce21
Mikor írták valójában ezt a cikket, hogy karácsonyi bevásárlásról ír...?
Nessy
Pedig roppant egyszerű! Ha drágán vásárolnak, de olcsón kell eladni, akkor annak az árát más termékben fizetjük meg. Extra adó? Emelkedik a banki költség, a biztosítás, telefon, internet,tv. És még mennyi minden! A kenyér csak 100%-kal! Bagatell! 14,5% infláció a KSH szerint! Hiába olcsó a gáz a világpiacon, mi a legmagasabb napi ár többszörösét fizetjük, mert kormányunk úgy döntött! Háborús infláció! Csak itt, csak most, csak nekünk! Jöhet a hozsanna!
Terminátor
@Shikari: A baj az, hogy igazságtalan.
Mindenki olcsón kapja, a gazdagok is.
Ez volt a gengszterváltás előtt is, tönkre is mentünk.
A benzinnel már be is bukott a hatalom, a többi is jönni fog.
Sámannus
@verőce21: I gazságod vagyon hol van má a tavalyi hó. Fújnak a bőjti szelek utána max vityka fogyózik kicsit velünk. Trágya hordás ideje vagyon Ne egyen senki, dógozzon! Bizony.
justhpeter
Lassan visszafordíthatatlan lesz a folyamatés akkor a fideSS-kdnp-nek már csak két dolga akad: imádkozni és csomagolni. Lehet az életük fog rajta múlni.
jáger laszló
Az árkucsmát azonnal +kell szüntetni MO-on,mert több kárt okoz,mint hasznot!!!
Ezt igazán érzékelik a magyarkj!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Gazella
@justhpeter: ne féltsd őket! Meg van hova fognak bújni...menekülni.
Néro2
Nincs itt semmi látnivaló. Az árstoppos termékre nem kell kiadni egy forintot se. Ami nincs az nem kerül semmibe .
Akkor meg mi a baj hogy megmarad a píííz ? Na ugye .
Ajlavju fidzse.
Pálinkás Pál
mikor ébred fel ez a birka nép..?..mi kell hozzá hogy akár erőszakkal elkergesse ezt a tolvaj csürhét...?...
magyar1
@Terminátor: Te biztosan nem éltél a gengszterváltás előtt, mert ott nem voltak gazdagok csak kicsit jobban fizetettek de milliárdszorosan jobban fizetettek véletlenül sem voltak, Volt aranyfedezetünk is csak a gengszterváltók ellopták.
Jozefina
"A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke szerint szakmailag az is elképzelhető, hogy fokozatosan vezessék ki az árstopot. Parragh László szerint már most is itt van, de a tavasz folyamán bekövetkezik az az állapot, amikor ki lehet vezetni az árstopot." A szegénységet előidéste, ill. fokozta az ársapka, amely áruhiányhoz vezetett, növelve az aúgy is Magyarországon legnagyobb inflációt!!!?? A szegény szegényebb lett, a gazdag, gazdagabb!!??
emerencia
@Horizont: ma 8:03 Egy bő félóra ez a videó. Megéri az időt rászánni.
www.youtube.com/watch?v=Ykulqwm_AmI
vacsi
"ezeket a termékeket nem lehet drágábban adni, mint amennyiért tavaly októberben, már lehetett tudni, hatalmas áruhiánnyal kell szembenéznie a magyaroknak."
De az áruhiány csak a boltok polcain van, a raktárban ott tárolják, és naponta néhányat kiraknak...
Nessy
Aztán, ha kivezetik a sapkákat, az eddig megemelt árak nem fognak csökkenni! Ez logikus! Mint ahogy hiába olcsóbb ma már a gáz, nálunk marad a drága! Tankolni a szomszédban olcsóbb, mint itthon. A gazdaságpolitikából már csak politika maradt!
magyar1
@vacsi: De ne várd egy kereskedőtől, hogy haszon nélkül adjon el, sőt hiánnyal. Ilyeneket úgyis kijátszanak mindig. Főleg a multik nem azért jöttek ide, hogy elszegényedjenek.:)
Aki Én
Ahol lehet, lopnak csalnak.

,,A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint 2022. decemberben a fogyasztói árak átlagosan 24,5 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbit. Ehhez képest vannak cégek, amelyek még ezt a horroradatot is képesek túlszárnyalni áremeléseikkel.
A túlárazók közös jellemzője, hogy nem aljas multikról van szó, ellenkezőleg olyan magyar oligarchákról, akik nemrégiben jutottak hozzá páratlan áremelési lehetőségekhez. A multik kezében lévő mobilszolgáltatók épp most jelentették be, hogy inflációkövető díjemelést hajtanak végre. (9,39- 14,5 százalék). Ehhez képest a legvérlázítóbb az autópálya-matricák 40 százalékos drágítása, mert ez esetben még alternatív választási lehetőség sincs. Szakmai nevén egy ország természetes monopóliumát söpörte maga alá Mészáros Lőrinc. Ki más tehette volna?
A 10 napos autópálya-matrica ára 3820 forintról 5500 forintra emelkedett, ki tudja miért. Ezzel megtörtént a korábban elképzelhetetlen, többet kell itthon ugyanazért fizetnünk, mint Ausztriában, ahol 9,90 euróba kerül 2023-ban a 10 napos matrica."

piacesprofit.hu/cikkek/gazdasag/most-jo-lenni-fideszes-oligarchanak-a-kezukben-arannya-valik-az-autopalya-matrica-es-a-digi-ara.html
ómió
A "legszegényebbek", bizony, még akkor tartottak a "meggazdagodás felé", amikor Böszme és Libás efftársak zsebelték őket ezerrel!
Aki Én
@ómió: ...böszme, libás...
Jusszus ember, hogy lehetsz ekkora buta balfasz?
Te hova erőlteted ezt a sok ostobaságot? Nincs dolgod?
ómió
@Aki Én: Bolsiék idiótája! Csak nem találva érzed a tetübolsi fajtádat?
Terminátor
@magyar1: Köszi a fiatalítást! Igaztad van a többiekben.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.