Közel hét éve jelentette ki a miniszterelnök, hogy Szekszárdig kellene meghosszabbítani a gemenci kisvasutat, erre a kormány pénzt fog adni. Pénz nem lett, és mára már csak egy rövid szakaszon jár a kisvasút, a forgalom alól kivont területeken a síneket benövi a növényzet.

A 24.hu cikke szerint még 2016. február 23-án beszélt arról Szekszárdon (ahova a Modern Városok Program keretében látogatott el), hogy a tolnai megyeszékhelyre be kell vinni a gemenci ártéri erdőben közlekedő kisvasutat (Gemenci Erdei Vasút). A majdani beruházás kapcsán azt is kijelentette, hogy annak költségeit a kormány fogja állni. 

Orbán beígérte a gemenci kisvasút meghosszabbítását, azóta már a meglévő síneket is elnyeli a föld lassan

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közzétett képen Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a Vál-völgyi kisvasút első szakaszának átadásán Felcsúton 2016. április 30-án. A projekt a Pannónia Szíve program része, amely 14 települést érint.

Fotó, címlapkép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

A cikk szerint a Pörbölytől induló kisvasút pályája a Szekszárdtól 6 kilométerre található Bárányfoknál ér véget, a Duna és a Sió mentén jó 30 kilométeren át kanyarogva. 

Csakhogy Orbán bejelentése óta semmi látványos sem történt a meghosszabbítás kapcsán, sőt, a koronavírus-járvány óta már csak egy 8 kilométeres szakaszon közlekedik a kisvasút Pörbölytől indulva, a távot csak hétvégenként teszi meg, hétköznap üzemszünet van.

Többek között kihagyja a Keselyűs megállót is, amelyet 2014-ben 35 millió forintos beruházással fogadóépületté fejlesztett (büfével, vizesblokkal, információs központtal) a területért felelős Gemenc Zrt., és anno a vonat is megállt ott. Jelenleg a keselyűsi épületen a lap szerint jól látható, hogy nincs használva, a Gemenc Zrt. honlapján ezt lehet olvasni a helyről:

A fogadóépület a büfével és a jegypénztárral zárva tart. Az erdei vasút szerelvényei Pörböly és Malomtelelő között közlekednek, Keselyűsből nem indulnak vonatok. A fogadóépület vizesblokkja sem üzemel.

A lap beszélt több helyivel, akik szerint a koronavírus-járvány miatti leállások okozták azt, hogy rövidített időben és útvonalon közlekedik a kisvasút (bár akadt olyan helyi, aki szerint már a járvány előtt is csak hébe-hóba járt a vonat).

A 24.hu szerint Bárányfok felé (ahonnan Orbán anno beígérte a Szekszárdig tartó hosszabbítást) a pálya síneit már elkezdte benőni a növényzet és elnyelni a talaj egyes helyeken. A lap még megemlítette, hogy turisztikai honlapok információi szerint 2014 óta nem közlekedik Bárányfokig a kisvasút, holott értelme lenne, mert az országos kéktúra vonala is a környéken halad.

A lap megkereste a Gemenc Zrt.-t az üggyel kapcsolatban, és először annyi választ kaptak, hogy van szándék a cégnél a válaszadásra, de aztán másfél héttel később egy újabb telefonos megkeresés nyomán már kiderült, hogy mégsincs ilyen szándék.

Forrás: 24.hu

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Csak az a baj, hogy nem a pszichopata, elmebeteg csúti gecit nyeli el a föld!
uploads.disquscdn.com/images/70626231219e3f796eafddc25c8e6c99f8ff5491c9946fd7c2dd0d5c5294f064.jpg?w=800&h=1280
Egy hülye százat csinál. „Magyarország jól teljesít” amint láthatod. Egy önkényúr, roncs, ez "vezeti" napjaink Magyarországát. Ennyi! Sörre egy feles ez jár nekem, a gyóccerre'!
twitter.com/Kateto57/status/1334812944371245056
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
simmering73
Hosszabbítsuk meg a gemenci kisvasutat Felcsútig.
Eladott Ország
Csak az a baj, hogy nem a pszichopata, elmebeteg csúti gecit nyeli el a föld!
uploads.disquscdn.com/images/70626231219e3f796eafddc25c8e6c99f8ff5491c9946fd7c2dd0d5c5294f064.jpg?w=800&h=1280
Egy hülye százat csinál. „Magyarország jól teljesít” amint láthatod. Egy önkényúr, roncs, ez "vezeti" napjaink Magyarországát. Ennyi! Sörre egy feles ez jár nekem, a gyóccerre'!
twitter.com/Kateto57/status/1334812944371245056
nezelodo
Élhetetlen társaság él Gemenc vidékén! Ha átnevezték volna a helyet Felcsutkára, vagy bizonyítanák, hogy József Nádor Hatvanpusztája volt a birtok, biztos, hogy dőlne a pénz.
Az egyik észlény szerint, "a libsik fel akarják ásni a természetvédelmi területet"! Ja ők dózerolták le a Balaton partot is, sőt a Fertő tó környékén is ők pusztítottak el mindent ami az útjukba került, a zalai természetvédelmi területen is a libsik nyitottak tőzegbányát. Bizonyára a libsik akartak a Nemzeti park területén bontott, (azbesztes) építőanyag feldolgozót egy falu mellett is, amit egyenlőre a falu elkaszált. A Mátrai Erőmű és a közelébe lévő Lölö hitbizomány vízszennyezése is a libsik műve, és végeláthatatlan még a sor, ahol megjelent a NER, (orbáni) pusztítás és harácsolás.
Macskaszem
@nezelodo: És a libsik akarnak Recsken kőbányát nyitni lakott területtől 200 méterre.
A Kupaklala ügyvédje is nyilván lipsi, mert az ő biznisze.
Béla333
Hazudik reggel este és már akkor is ha hallgat...
ómió
Egyelőre "elszankcionáltátok" a rávalót, efftársak!
nezelodo
@Macskaszem: ma 8:40. Még örülhetnek is, hogy nem disznóhízlaldát telepít oda a fidesz civisvárosbeli esze, illetve a nagymamája, mert az meg büdös. De beszállhatna a buliba a kőgazdag csengeri magánasszony is, akivel olyan bájos liezon esett meg, amikor még a Lala a 3000 milliárd Ft bűvöletében le semszakadt róla, és űgy ézett rá mint a megváltóra.
Néro2
Foci meg kisvasút. Pasz+ tiszta OVodás. A lobotómizáltak istene.
Hát ez a várbeli desznyó a balsor a himnuszból.
lusta
Csak a szokásos. A felcsúti ki pocakos tolvaj zsebcézár megígérte. Ha egyszer megígérte, akkor meg lett ígérve.
Baker
Szerintem EU pénzre várnak - amit a lipcsik szabotálnak - és meghosszabbítják Bicskéig..sőt, Lovasberényig.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.